Advent Óbudán jobbnál jobb programokkal

Ismét élvezhetjük az Advent Óbudán rendezvénysorozatot, amelyről folyamatosan hírt adunk. Az adventi készülődést Gryllus Dániel ünnepi üzenetével, és sok érdekes programmal kezdjük meg.

obuda_advent1

GRYLLUS DÁNIEL ÜNNEPI ÜZENETE

Ismét évvége, ismét ADVENT ÓBUDÁN!
Negyedik éve, hogy minden vasárnapi gyertyagyújtáskor énekeljük:
„Sutyorog a levegő, Öregedik a sötét”. A dal végén pedig ezt:
„Ég a gyertya ég, már a negyedik is ég, Fénykarika kerekedik, Megnyílik az ég.”
Persze a negyedik gyertya meggyújtásáig még várnunk kell. Várjuk a karácsonyt, várjuk a megváltó születését, eljövetelét, hisz az advent ezt jelenti. Addig pedig minden hétvégén megtelik a tér, húsz remek koncert, táncosok, ünnepi fények, finomságok, karácsonyi vásár, korcsolyapálya a Fő téren. Vidámság és meghittség.
Mindenkit – legyen bár óbudai vagy a világ bármely pontján élő barátunk – szeretettel hívunk, ünnepeljünk együtt!
Gryllus Dániel

Ingyenes korcsolyapálya
Nyitva: 2015. november 28. – 2016. január 31. 8.00 – 22.00
A pálya mellett korcsolyakölcsönző, öltöző és büfé működik. Korcsolyabérlés díja: felnőtteknek 600 Ft, gyerekeknek 400 Ft

FOLYAMATOS PROGRAMOK A FŐ TÉREN ÉS A SZENTLÉLEK TÉREN

KARÁCSONYI KÉZMŰVES VÁSÁR

Az iparművészek és népművészek által készített portékák széles kínálata várja az érdeklődőket advent időszakában a Szentlélek téren. Itt mindenki tetszés szerint kutathat vásárfia után, és különleges karácsonyi ajándékokat találhat az egyedi tervezésű ruhák, ékszerek, táskák, szövött, nemez- és csipkecsodák, cserepek, hajas vesszőből készült rusztikus kosarak, fajátékok, kézműves termékek és gasztrokülönlegességek között. Amíg a szülők nézelődnek, kóstolgatnak, a gyermekeket egyedülálló élményt nyújtó műemlék körhinta várja.
Nyitva: hétfőtől csütörtökig 14.00 – 21.00, péntektől vasárnapig 10.00 – 22.00 óráig

GASZTROSÉTÁNY

„Sörbe mártott bajuszok, ropogós sóskiflik, vaskos tréfák és hahoták, mindez a színes, regényes múlt.”

A látványkonyhákban a hagyományos hideg és meleg karácsonyi étkek mellett sok-sok ínycsiklandó finomság lesz: sült gesztenye és kürtöskalács, kézműves csokoládék a csokoládéházból, mangalicából készült füstölt házi finomságok, kézműves sajtok, forraltbor-különlegességek, prémium kategóriás pálinkák és hagyományos karácsonyi forró italok várják a közönséget.

A meleg ételek sorából természetesen nem maradhatnak ki a sült halak, halászlevek, vadpörköltek, a helyben, bográcsban készült levesek, valamint a vegetáriánus ételek sem.
Íme, egy kis ízelítő: pisztráng, süllő, törpeharcsa, kárász, keszeg, hekk, szürkeharcsa, ponty, afrikai harcsafilé, haltepertő, bajai halászlé házi gyufatésztával, harcsapaprikás túrós csuszával, pljeskovice, menyecske riogató… És hogy mi is az a menyecske riogató? Megtudhatják, ha ellátogatnak az Advent Óbudán 2015 rendezvénysorozatára!
Nyitva: hétfőtől csütörtökig 14.00 – 21.00, péntektől vasárnapig 10.00 – 22.00 óráig

Az Advent Óbudán bögrék megvásárlásával ön is hozzájárul a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adománygyűjtő akciójához. Az eladott bögrékből befolyó bevételből, csatlakozva az adománygyűjtéshez, a kárpátaljai rászoruló családokat segítjük.

ADVENTI MŰHELY vasárnaponként 14.00-19.00

Karácsonyi ajándéktárgyak és karácsonyfadíszek készítése Bodnár Kata múzeumpedagógussal az Esernyősben.

ADVENTI ÁLLATSIMOGATÓ vasárnaponként 15.00-19.00

Érintsd meg a karácsony melegét! Meghitt karácsonyi hangulattal vár mindenkit az életnagyságú Betlehem mellett kialakított Adventi állatsimogató.
Az Advent Óbudán 2015 háziasszonya: Vasváry Annamária
A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Segítség Kárpátaljának

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2015 februárjában határozatlan idejű programot hirdetett a bajbajutott családok megsegítésére. A téli időszakban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a fűtési költségekhez való hozzájárulással szeretné támogatni a kárpátaljai rászorulókat. Ennek érdekében elsősorban egyedülálló időseknek, fekvőbetegeknek és kisgyerekes családoknak tűzifát adományoz vagy átvállalja a fűtésszámlájuk egy részét. Az idős, beteg emberek számára a fa összevágásáról is gondoskodik.
Hogy minél több nehéz sorsú magyar családhoz eljuthasson a segítség, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat továbbra is várja a felajánlásokat a 1350-es adományvonalon (egy hívás díja 250 Ft) és az OTP-nél vezetett 11784009-20200776 számú bankszámlán.

Adventi éttermi kedvezmények

NEBRO ÉTTEREM
1039 Budapest, Piroska u. 3-5., Római-part, Telefon: +36-1/436-7160, Web: www.nebro.hu
Hétvégi lakoma akció minden szombat és vasárnap délben. Svédasztalos ebéd, korlátlan üdítő-, sör- és borfogyasztással csak 4 490 Ft/fő

Pizza Paradicsom Non-Stop Étterem
1035 Budapest, Vörösvári út 13. Asztalfoglalás: +36-1/439-1988, házhoz szállítás: +36-1/430-1010, www.pizzaparadicsom.hu, e-mail: info@pizzaparadicsom.hu”
Advent hétvégéin 20% kedvezményt biztosítunk minden kedves vendégünknek, aki felmutatja a programfüzetet felszolgálóinknak!

A további adventi programok a   www.adventobudan.hu oldalon találhatók.

Related Posts

ADVENT ÓBUDÁN NOVEMBER 25 ÉS DECEMBER 23 KÖZÖTT

Még szinte a bőrünkön érezzük a bágyadt őszi napsütést, de lélekben már az év legmeghittebb ünnepére készülünk. Számba vesszük a teendőket, listákat készítünk az ajándékozáshoz,…

40 éves az Óbudai Kulturális Központ!

40 éve járnak az óbudaiak, – és persze nem csak ők – ebbe a folyton megújuló, az újabb és újabb kulturális kihívásoknak megfelelni igyekvő művelődési intézménybe. Hogy…

Koncertekkel, kiállításokkal, gyerekprogramokkal, színházi előadásokkal vár az Óbudai Nyár!

Matt Bianco, a The Speakeasies’ Swing Band, a Csík Zenekar, Rupa & The April Fishes, El Encuentro – Dino Saluzzi és az Óbudai Danubia Zenekar,…

Különleges Diótörő Karácsonyra – Edvin Marton és a Cirque de Monte Carlo

Ezer éve része a karácsonyi készülődésnek Csajkovszkij örökbecsű műve, amit minden évben láthatnak a gyerekek valamelyik színházi társulat előadásában. Idén egyedülálló családi előadásban lehet része…