A Mercedes Benz új modelljei

A Mercedes Benz fejlődésének egyik kulcsa a kompakt szegmens, ezért a formatervezésre érzékeny fiatalok új célcsoportját is megszólítják az új modellekkel.

A fiatalos, új A osztály

Jellegzetes formatervezésével az A-osztály a „legkompaktabb” Mercedes-Benz modell, amely sportváltozatban is elérhető. Az ősz újdonságát, az A-osztályt modern stílus és különleges kisugárzás jellemzi. Ezzel a modellel egy új, fiatalabb célcsoportot igyekszik megnyerni a márka, de fontos feladatokat kap majd a flottafront erősítésében is. A fiatalosság, a lendület és a trendi formatervezés hangsúlyosan teret nyer mind a karosszéria, mind a beltér esetében, és integrálásra kerülnek a legmodernebb fogyasztói technológiák is, mint pl. az iPod Docker.

Kecskeméten gyártják a B osztályt

A kompakt szegmens bővítésében a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának is kiemelten fontos szerep jut, hiszen itt készül az új Mercedes-Benz B-osztály, a: „Világklasszis Magyarországról”. Az első darabok már elkészültek (mintegy 100 autó), amelyek minőségi tesztelése javában folyik ezekben a hetekben is. Büszkeségre ad okot, hogy a német anyacég rendkívül elégedett a kecskemétiekkel, akik gyorsan tanulnak és magas minőségi szinten dolgoznak, túlszárnyalva minden korábbi elvárást. A próbagyártást követően az első, már majd ügyfélhez kerülő autó márciusban gördül le a kecskeméti szalagról, majd májusban – mintegy második hazai bevezetésként – a B osztály ismét középpontba kerül.

Az új SUV kategória, a GLK

A további termékoffenzíva várhatóan egyik – ugyancsak – izgalmas modellje a kategóriateremtő SL, amely idén májusban ünnepelte a 60-ik születésnapját. Nyáron – az egész világon kedvelt – SUV-kategóriás GLK ment keresztül jelentős formai változáson, és a „facelift” eredményeként urbánus, individualista, szexi karaktert kapott. Ez azért is fontos, mert világszerte ez a szegmens bővül a legnagyobb mértékben.

A G osztály, a terepkirály

A G-osztály – mely bár az évek során mit sem vesztett értékéből és karakteréből – idén júniusban szintén frissebb, modernebb vonalakat öltött.

A Citan, az új kishaszon gépjármű

A Mercedes-Benz Citan is a 2012-es év újdonsága, amely egy teljesen új transzporter modell. Ez a „városi” kishaszonjármű a Renault-val való együttműködés gyümölcseként  ősszel mutatkozott be.

A Mercedes-Benz Citan is a 2012-es év újdonsága, amely egy teljesen új transzporter modell. Ez a „városi” kishaszonjármű a Renault-val való együttműködés gyümölcseként várhatóan ősszel mutatkozik be. A 2012-es év újdonsága egy teljesen új transzporter modell. A Mercedes-Benz a városi kishaszonjármű szegmensben mutatta be új modelljét, a Citan-t.

A transzporterek és haszonjárművek esetében továbbra is a variálhatóság és a minőség jelenti a márka egyedi előnyét – kínálatban valamennyi különleges igényre található megoldás. A fejlődés kulcsa pedig elsődlegesen a flottaértékesítés kiaknázásában rejlik.

Related Posts

Dubajban terjeszkedik tovább a magyar Swapp

Bécs és Budapest után Dubajban is elindítja havidíjas autóelőfizetős szolgáltatását a Swapp. A részben magyar startup a helyi befektetők érdeklődése és a kedvező piaci feltételek…

Ikarus – A Busz kiállítás Zalaegerszegen

Megnyílt az Ikarus – A Busz című kiállítás Zalaegerszegen, a tárlaton az érdeklődők a székesfehérvári Ikarus gyár és az Általános Mechanikai Gépgyár történetét ismerhetik meg…

Bordás Péter és Tomas Opitz az inspiráció nyomában

A természetközeliséget a korszerű megoldásokkal ötvöző alkotásairól ismert Bordás Péter, a BORD Építész Stúdió alapítója és vezető tervezője, illetve Tomas Opitz fotográfus, a TOBE Gallery…

Bécs után Budapesten is elérhető a Swapp

Egy új startup havidíjas autóelőfizetős szolgáltatást indított el Budapesten. A Bécsben már működő Swapp eddig több mint 1 millió eurónyi angyalbefektetést vonzott nagynevű befektetőktől. Alapítói…