Könyvelőzetes: Stephen King: Mr. Mercedes

2014. november 12-én jelenik meg Stephen King első klasszikus krimije, a Mr. Mercedes. King ezúttal egy olyan műfajba kalauzolja el az olvasót, amelyben eddig nem láthattuk – és bizonyítja, hogy krimiszerzőként is kiváló.

unnamed (1)

Bill Hodges nyugdíjas zsaru, aki egyre inkább belefásul az otthon, munka nélkül töltött órákba. Napjait a tévézés és az elmúlt időkön való merengés tölti ki – míg hírt nem kap egy régi gyilkosság elkövetőjétől, aki újabb, kegyetlen tömeggyilkossággal fenyegetőzik. Bill rövid töprengés után újra aktiválja magát, és egy saját kis nyomozó-csapattal vág neki, hogy meghiúsítsa a merényletet.

Brady Hartfield alkoholista anyjával él a szülői házban, és kilátástalannak érzi helyzetét. Élete legkülönlegesebb tette – egy gyilkosság elkövetése – után vágyik arra a mámorra, amelyet a halálosztó szerepében érzett, vágyik arra, hogy valakinek érezhesse magát, és bosszút állhasson a világon mindenért, ami valaha fájdalmat okozott neki. Egy őrült tervet eszel ki: egy olyan merényletet, amely ezrek életét fenyegetné.

A Mr. Mercedes-ben egy hajmeresztően izgalmas versenyfutás kezdődik az idővel, amely során belepillanthatunk egy megszállott, gyilkos elme működésébe, gondolatainak furcsa logikájába. És közben megismerhetjük Bill Hodges nyomozót, aki King két további kötetében fog még visszatérni, és szembeszállni a gonosztevőkkel.

A kötetet 2014. november 12-én 19 órától mutatja be az Európa Könyvkiadó a Károly körúti Alexandra Irodalmi Kávéházában. A bemutatón Tiboru mond el érdekes konteókat Stephen Kingről és híres gyilkosokról, gyilkosságokról. Az érdeklődők pedig egyedi tárgyakat nyerhetnek.

King legújabb regényében a klasszikus receptet követve jó és gonosz küzdelmét állítja elénk egy letehetetlenül izgalmas krimiben. A könyv Bihari György kiváló fordításában jelenik meg az Európa Könyvkiadó gondozásában.

Related Posts

Könyvajánló: Stephen King: Álom doktor

„Tipikus King-koktél: minden benne van” – Margaret Atwood Ez van a belső fülön. Igazat kell adnom Atwoodnak – aki mellesleg maga is ikonikus alakja az…

Könyvajánló – Stephen King: Rémálmok bazára

A hátborzongató történetek nagymestere új elbeszélésgyűjteménnyel lepte meg hűséges olvasóit. A Rémálmok bazára az eddig publikálatlan novellákon túl betekintést enged abba is, hogyan keletkeztek az…

Richard Bachman (Stephen King): A Hosszú Menetelés

Képes lennél napokig megállás nélkül gyalogolni? Túlélni a vihart, a forróságot, a fájdalmat a lábadban és az egész testedben? Menetelni, ha az életed múlna rajta?…

Premier előtti Stephen King buli az Alexandrában

2014 július 10-én 21 órától esti, premier előtti bulit szervez az Európa Könyvkiadó Stephen King Álom doktor című kötetének megjelenése alkalmából. Az exkluzív bulin játékok…