A Tomracing Motorsport Team versenyzője jótékonységi akciója

Gyutai Adrián lemondott támogatása nagy részéről, hogy segítse a Mozgásjavító Intézetet „Erkölcsi kötelességem, hogy melléjük álljak” – mondta.

unnamed

Már a rehabilitációs szakaszban jár a vállműtéten átesett Gyutai Adrián, akinek augusztus elején, több helyen eltört a kulcscsontja, zúzódott a láb-, és kézfeje, három foga letört és alaposan meghúzódott a nyaka. A Superstock 600-as kategóriában versenyző paksi motoros ezt az időszakot használta fel arra, hogy segítsen azokon, akik minden támogatást megérdemelnek. A Tomracing Motorsport Team versenyzője ugyanis lemondott egyik szponzora, a VIP-Phone Hungary Kft. anyagi támogatásának nagy részéről, és a céggel karöltve számítástechnikai eszközökkel járul hozzá az itt élő és tanuló mozgássérült gyermekek életének megkönnyítéséhez.
A 2014-es szezon legbalszerencsésebb hétvégéjét zárta augusztus elején, Poznanban Gyutai Adrián, miután megnyerte mind a szabadedzést, mind pedig az időmérőt, és az első futamon a rajtot követően az első helyen haladt, amikor hatalmasat bukott. Adrián percekig feküdt eszméletlenül az aszfalton, azonnal a helyi kórházba vitték. A 23 éves paksi motorost a Sportkórházban megműtötték, és a beavatkozás alatt egyértelműen kiderült, a többszörösen eltört kulcscsontja csak egy hosszabb rehabilitáció alatt gyógyul meg teljes egészében. Adrián már a rehabilitációját végzi, ám ezekben a nehéz időkben sem feledkezett meg arról, hogy segítsen a rászorultakon.
A Tomracing Motorsport Team versenyzője megállapodott egyik szponzorával, a VIP-Phone Hungary Kft.-vel, hogy a Mozgásjavító Intézet számára lemond a támogatása 80 százalékáról, és ezen összeg fejében a cég számítástechnikai eszközökkel segítse a mozgáskorlátozott és mozgássérült gyermekek iskoláját. Az elhatározást tett követte, és a héten már Adrián és a cég ügyvezetője, Rodriguez Dávid első lépésként át is adták ajándékukat az iskola igazgatójának, Locsmándi Alajosnak.

unnamed (1)
„Nagy örömünkre szolgál, hogy a VIP-Phone Hungary Kft. támogatottjával, Gyutai Adriánnal át tudtuk adni azokat a számítástechnikai eszközöket a Mozgásjavító Intézetnek, melyről megegyeztünk egymással. Jó érzéssel tölt el minket, hogy egy olyan fiatal tehetséget támogathatunk Adrián személyében, aki nemcsak a versenypályán jár az élen, hanem mások önzetlen megsegítésében is. Tudjuk róla, hogy eddig is több esetben vállalt már hasonló szerepet, és úgy véljük, hogy példaértékű a cselekedete, hiszen az általa magas szinten űzött sportág rengeteg anyagi áldozattal jár. Bízunk benne, hogy az általunk nyújtott segítség megkönnyíti majd a Mozgásjavító Intézet lakóinak életét. Nem titok, már most szóba került, hogy Adriánnal közösen továbbra is támogatjuk az intézményt. Ugyanakkor kívánunk Adriánnak gyors felépülést, és reméljük, mihamarabb motoron láthatjuk őt a mezőny élén száguldani” – fogalmazott a cég ügyvezetője, Rodriguez Dávid.

Related Posts

Extrém Enduro Kupa és Freestyle Show

A meseszép amerikai autók mellett vadonatúj enduro programmal készül a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komáromban. Az adrenalintól duzzadó autós programokon túl Super Enduro versennyel…

A Harley-Davidson is beszáll a Formula E-be

Társul a Harley-Davidson és az Envision Virgin Racing. A világ egyik legelismertebb márkája, a Harley-Davidson társul a párizsi E-Prix legrangosabb Formula E csapatával az Envision…

Elindult az autós szakmák közlekedésbiztonsági versenye

Ritkán versenyez egymással közös pályán kamion, autóbusz és személyautó, az pedig egészen egyedi, hogy ez a pálya a közút, a verseny célja pedig a minél…

Már lehet nevezni az Oldtimer Szuperkupára!

Április 1-éig lehet kedvezményesen jelentkezni az év első oldtimer autós eseményére, az Oldtimer Szuperkupa első fordulójára.