IV. Oldtimer Expo

Autós és motoros legendák egy helyen. 2010. április 16. és 18. között, a IV. Oldtimer Expo-n, a Vasúttörténeti Parkban állítják ki a legnemesebb oldtimereket. Az érdeklődők több mint 5 ezer négyzetmétert járhatnak be, ahol – bár a regisztráció még tart – a várakozások szerint több mint 200 járművet csodálhatnak majd meg. Az előző évekhez hasonlóan a veterán járgányok nagy része eddig még nem mutatta meg magát a nagyközönség előtt. Nemcsak a fedett csarnokban, a szabadtéren is várják a kíváncsiskodókat a múlt nagy képviselői: lesznek autók, buszok, motorok, kerékpárok és teherautók egyaránt. Mint mindig, most is vannak ünnepeltjeink: a 75 éves Jaguár, a 40 éves Opel Manta és a 30 éves Audi Quattro.

Ferrari 250 GT Oldtimer Expo
Ferrari 250 GT a IV. Oldtimer Expon

Jubiláló márkáink közül több gyönyörű példány is bemutatkozik. Igen értékes kiállítási anyaggal érkezik Ausztriából a Lotus Klub, a Magyar Motorkerékpár gyártás Pannoniákkal, Danuviákkal és Csepelekkel képviselteti magát, a Közlekedési Múzeum pedig veterán kerékpárokat mutat be. Igazi kincsek is várnak az érdeklődőkre, ezeket egyelőre titokban tartjuk. És hogy ne csak a földön járjunk: megünnepeljük a 100 éves magyar repülést is.

A IV. Oldtimer Expo második, szombati napján rendezzük a már hagyományosnak számító Oldtimer Sokadalmat: ekkor a veterán autók, motorok, kerékpárok szerelmesei (klubok, egyesületek, társulások) látványos felvonulással ünnepelnek, saját programokat szerveznek és így csinálnak igazi fesztiválhangulatot főváros-szerte. Idén a Közlekedési Múzeum előtt is megmutatják magukat a Sokadalom részvevői, és most először a „Bogarasok” híres tavaszi rajzása is csatlakozik a programhoz. A www.sokadalom.hu oldalon értesíteni is tudják egymást a szervezkedésekről, a találkahelyekről és a tervezett útvonalakról.

Természetesen a szervezők a gyerekekre is gondoltak. A gólyalábas Langaléta Garabonciásokkal találkozhatnak, és minden nap este 6-ig kipróbálhatják a Vasúttörténeti Park számos szolgáltatását. Azok az iskolai csoportok pedig, akik a nyitás napján, azaz pénteken délután 1 órától tanáraikkal, kísérőikkel érkeznek, kedvezményt kapnak.

A Vasúttörténeti Parkba idén is szombaton és vasárnap közlekedik Oldtimer buszjárat a Duna Plázánál lévő Gyöngyösi utcából, ez természetesen most is ingyenes.

Az előző három Oldtimer Expo-val nagy sikert értek el a szervezők: míg az elsőre 11, a másodikra 12 és fél, a harmadikra már több mint 13 ezren voltak kíváncsiak.

Nyitva tartás:
Április 16. péntek: 13.00 – 22.00
Április 17. szombat: 09.00 – 22.00
Április 18. vasárnap: 09.00 – 18.00

IV. Oldtimer Expo
MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK
1142 Budapest, Tatai út 95.

Related Posts

Oldtimer fiesta a Millenáris Velodromban

A korábbi veterán autós és motoros rendezvények sikereire alapozva már egy bevált recept szerint készülődnek a szervezők a szeptember 15-i Velodrom Millenáris oldtimer rendezvényre. Az…

Bemutatkoztak a rajongott oldtimer autócsodák

Ezrek látogattak el a balatonfüredi Tagore sétányra a pünkösdi hétvégén, hogy a III. Balatonfüred Concours d’Elegance oldtimer autós szépségverseny 56 eredeti, üzemképes, klasszikus autójában gyönyörködjenek.…

Oldtimer Fiesta – Velodrom Millenáris

Már születése pillanatában klasszikus lett a „Velodrom”. A több mint 100 éves Millenáris bringapálya „mindig is volt”, mégis jót tett mindenkinek az újra felfedezés élménye.…

Extrém Enduro Kupa és Freestyle Show

A meseszép amerikai autók mellett vadonatúj enduro programmal készül a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komáromban. Az adrenalintól duzzadó autós programokon túl Super Enduro versennyel…