BabaMama Expo és Gyerekvilág Élményhétvége

Van, amit nem lehet elég korán kezdeni! Ezen a hétvégén, november 14. és 16. között rendezik meg a 9. Babamama Expót és a Gyerekvilág Élményhétvégét a Budapest Sportarénában. Az ősz legnagyobb családi eseményének középpontjában a gyerekek fejlődése, fejlesztése és a tehetséggondozás áll.

original-19961

Az egészséges fejlődés alapja az egészséges táplálkozás. Ma már azt is tudjuk, hogy életünk első 1000 napjának táplálkozása alapvető befolyással van későbbi egészségi állapotunkra. Hogy mit tehet az édesanya magzata egészséges fejlődéséért, hogy hogyan táplálhatja 3 évis koráig megfelelően gyermekét, ebben segítenek az Első 1000 nap program szakértői. Az óvodások, kisiskolások és szüleik interaktív programban tájékozódhatnak a napi ötszöri étkezés fontosságáról és azoktól az apró lépésekről és egyszerű tippekről, melyek a teljes élethez vezetnek.

A rendezvény fővédnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, is a helyes táplálkozásra hívja fel a figyelmet helyszíni jelenlétével. Az új közétkeztetési program kapcsán – amely szabályozza többek között a bölcsődei, óvodai és iskolai menzák ételeinek tápanyagtartalmát – a gyerekek játékos formában tudhatják meg, mennyi sót és cukrot tartalmaznak az élelmiszerek, és részt vehetnek zöldségszobrászati foglalkozáson, ami a szemléletformálás mellett a zöldségek és gyümölcsök megismerését és tiszteletét is segíti. Az EMMI jóvoltából minden látogató egy magyar almát is kap a rendezvényről való távozáskor.

468_394x170
Sok tanulmány bizonyítja a zene jótékony hatását. Azok a babák, akik már magzatként, és később csecsemőként komolyzenét hallgatnak, objektív mérések (amerikai SAT tesztek) szerint is okosabbak. A zene ráadásul nyugtat, oldja a stresszt, ugyanakkor örömet is nyújt. A gyerekek többféle hangszert is kipróbálhatnak a rendezvényen, az Operaház standján pedig nem csak operát hallgathatnak, de az operatörténelem ikonikus alakjait, leghíresebb meséit is megismerhetik.

A gyerekek fejlődésének talán legfontosabb alapeleme ugyanakkor a játék. Már egészen kis kortól érdemes tudatosan választani játékot, de a hatalmas választékot nehéz átlátni, szaktanácsadást igényel a gyerekek életkorához és érdeklődéséhez megfelelő játék kiválasztása. „Felméréseink szerint Karácsony után akár naponta 20-40 játék is visszakerül hozzánk áruházanként, szemben egy átlagos nappal, ahol csak 2-3 játékról derül ki, hogy tévedésből vásárolták. Kiemelten fontosnak tartjuk a játékok kipróbálási lehetőségeit, melyre remek lehetőséget biztosít egy ilyen rendezvény” – mondta el Borhi János, az egyik legnagyobb hazai játékforgalmazó ügyvezető igazgatója, majd hozzátette, a hétvégi eseményen a standjukon igény esetén kompetencia elemzést, felmérést is végeznek fejlesztőpedagógusok segítségével arról, hogy kinek milyen játék a legmegfelelőbb.

A BabaMama Expo és Gyerekvilág Élményhétvége péntektől vasárnapig minden nap 10-18 óráig várja az érdeklődőket a Budapest Sportarénában. További információ, részletes helyszíni program és értékes nyeremények a weboldalakon:
www.babamamaexpo.hu
www.gyerekvilagelmenyhetvege.hu

Related Posts

BabaMama Expo és a KidExpo

Szülőnek lenni a legszebb felelősség. Leírhatatlan élmény gondoskodni gyermekünkről, de közben ezer meg ezer kérdés merül fel, helyesen csináljuk-e. A BabaMama Expo és KidExpo azért…

ANYA-LÍZIS 89.: Javul az agyvíz

Négyéveske, aki nagyon szeret építkezni, legózni, szerelni és hasonlók, azzal állt elő, hogy ő biza építkezett-legózott-szerelt egy Különleges Szerkezetet. S mutatta is lőn, miféle csoda…

ANYA-LÍZIS 88.: A legelső napon

Szeptember 1.  Kis- és nagyobb gyerekkel is nagyjából annyira jelképes dátum, mintha születés-, vagy névnap lenne, vagy a nap, amikor az apróság először indult el…

Átlépte a 7000. táborozó a Bátor Tábor kapuit!

Az alapítvány önkéntesei és munkatársai 14 éve dolgoznak azért, hogy sorsfordító, életre szóló élményeket nyújtsanak a daganatos és más krónikus betegséggel élő gyerekeknek és családjaiknak.…