Csak a Kispest !?!

…gondoltam a szerda esti harmatgyenge ETO teljesítmény után. ( Őszintén be kell valljam, a Debrecenről megfeledkeztem, akkora csend volt körülöttük a nyáron.) Nem véletlenül jutott eszembe a Honvéd szurkolói által sokszor skandált rigmus.

foci4

Az előző fordulóbeli magabiztos győzelem reménnyel töltött el egy idegenbeli jó eredményre, és hogy továbblépjen ebből a körből is, immár egyetlen magyarként, hiszen a Győr ezzel a lelketlen és gyámoltalan játékkal, valószínűleg, nem szerez három gólt Tel-Avivban. (Azért remélem, a jövő héten már arról írhatok, hogy valóban nem szerzett három gólt,……..mert négyet szerzett!! De valljuk be ennek kevés az esélye.)

Szóval CSAK A KISPEST!!!. Eljött a kezdés, és a csapat, mintha a Világválogatottal játszana a Maracana 100 000 nézője előtt, tele gatyával jött ki. Ennek megfelelően a Vojvodina, mivel ő volt az ellenfél, és 7 000 néző követte élőben az eseményeket, a 19. percben megszerezte a vezetést. Semmi baj, a játéknak kellene jobbnak lennie. Két perc múlva, (úgy látszik ennyi idő kellett ahhoz, hogy mennydörgő szitkozódásom eljusson a megfelelő helyre), az egyik hazai játékos kiállítatta magát. Mindjárt más a leányzó fekvése, gondoltam, de a félidő fent maradó részén már nem változott semmi, igaz nem is vártam. Itt lesz a szünet, a Mester helyre teszi a fiúkat, picit cserél, picit változtat a taktikán, hiszen ami a legfontosabb, hogy gólt rúgjon a csapat.

Sípszó, Honvéd roham. Egy hatalmas helyzet, két hatalmas helyzet. Na, végre! Ez kell a magyarnak!! Igaz, Lovric inkább mentett az ellenfél gólvonalánál, hiszen, ha csak beleteszi a lábát, és nem akarja megoldani, akkor is hálóba került volna a labda. Mindegy, lesz még helyzet elég, hiszen emberelőnyben vagyunk, pontosabban van a Honvéd, a szerb csapat pedig beállt védekezni és csak néhány gyenge kontrával próbálkozott. Nem lett, sőt gólt kaptunk tizenegyesből!! Baráth rossz ütemben csúszott be a tizenhatoson belül, természetesen, büntető!! A TV riporter kikezdi a védőt, 3-4 percen keresztül szapulja, biztos nem látta a Sport M, 30 című műsorát tegnap, ahol pont az ilyen esetekről, kettétört karrierekről, tönkrement életekről és a Média felelősségéről volt szó!! Igaz, azt is elfelejtette, hogy róla állították ki az ellenfél játékosát az első félidőben, így bátran kijelenthetem, hogy az eddigi nemzetközi kupa selejtezőkön látott játéknál, csak a közvetítés színvonala volt gyengébb!!

Csalódottan keltem fel ismét a kanapéról. Hiányzott és még hiányozhat az idegenbeli gól. Remélem, Marco Rossi rendet tesz a fejekben, és ad egy kis kurázsit a játékosainak. Nem vagyok, nem vagyunk és nem is lehetünk nagyigényűek, csak egy valamit várunk el nemzetközi kupacsapatainktól a visszavágón, bátor támadójátékot és küzdeni akarást, hiszen kell a gól. Szeretném, ha 9 Simon Tibor lépne pályára a visszavágón, és egy Torghelle!!

Hogy mire számíthatunk a jövő héten? Addig nagy fogadkozásra, és aztán…………

Remélem, legközelebbi cím nem ez lesz: Csak a Loki!?!

 

Sohonyai Péter

 

Related Posts

Sosem látott képek kerültek elő az Aranycsapatról

Kincset rejtettek a Kozák Lajos sportfotós hagyatékából előkerült tekercsek. 

A Magyar Labdarúgás Napja az Óbudai Kulturális Központ Civil Házában

A Magyar Labdarúgás Napját rendezi meg az Óbudai Kulturális Központ Civil Háza (1032 Budapest, Kolosy tér 2.)  2013. november 23-án.

Először rendez hazánk Nemzetközi Vakfoci Tornát

Magyar közönség előtt először lépnek pályára nemzetközi mezőnyben a hazai vakfoci csapat tagjai. A Nemzetközi Vakfoci Tornát október 5-6-án rendezik meg, ahol a magyarok egy-egy…

Vasárnap rendezik a III. FociFesztivált

Készen áll a szeptember 8-án, vasárnap rendezendő FociFesztivál programja. Az esemény reggel 9 órakor nyitja meg a kapuit a Vasas Fáy utcai sportcentrumában, és este…