Elsőkönyves íróé lehet a nyár strandregénye

Az Álomgyár Kiadó egy első könyves szerző, Borbás Edina romantikus regényét mutatta be. A Hullámok csapdája egy lányról szól, aki nyomasztó kapcsolata elől egy hajón játszódó valóságshowba menekül, ez pedig nem mindennapi helyzeteket szül. Azt, hogy milyen új szerelem és kalandok várnak Arabellára, kiderül a könyvből. A kiadó szerint a könnyű nyári olvasmány első számú kedvenc lehet a strandokon.

970535_543581129014382_945881266_n

„Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni”

Walt Disney bölcs gondolata egyszerűnek hangzik, de hányan vagyunk, akik dédelgetett álmunkat meg is merjük valósítani? – tette fel a kérdést Borbás Edina, aki a könyv megszületéséről vallott:

Tizenéves kislány voltam, amikor igazából elvarázsoltak a könyvek. Már ekkor, olvasás közben eldöntöttem, hogy én is írni fogok. Azt vettem észre, gondolataim hetek, hónapok alatt történetekké szövődnek. Akkor úgy hittem, ez csak amolyan futó, tinédzserkori hóbort, ám ahogy teltek az évek, csak nem hagytak nyugodni a gondolatok és álmok. Míg nem egy reggel leültem a gép elé és elkezdtek jönni belőlem az ötletek. Csak gépeltem, gépeltem, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy már több fejezetet megírtam. Eleinte még megfogalmazni is alig mertem a gondolataimat, nemhogy megmutatni másoknak. De amint összeszedtem a bátorságomat, több ismerősömnek is elküldtem, többek között Janza Katának és Tunyogi Bernadettnek is, akiknek nagyon tetszett a szöveg és ez már kellő bátorságot adott, ahhoz, hogy keressek hozzá kiadót.

A kiadás egyik fázisa sem volt egyszerű, de hamar egy hullámhosszra kerültünk a szerkesztőkkel és egymást inspirálva jutottunk el odáig, hogy a könyv végre megjelent az Álomgyár Kiadó gondozásában. Bízom benne, hogy a sok nemzetközi szerző mellett talán egy hazai szerzőnőnek is lehet esélye. Őszintén szólva nem várok díjesőt, azt meghagyom azoknak, akiknek ez fontos. Én csak azt szeretném, ha az álmaim eljutnának az emberekhez, férfiakhoz és nőkhöz egyaránt. Remélem, hogy ha csak néhány órára is, de elszakadnak a napi problémáktól, kikapcsolódnak és szórakoznak egy kicsit. Ha ezt sikerül elérnem, akkor azt gondolom, megérte nekikezdenem az írásnak – mondta el első regényéről Borbás Edina.

 

Related Posts

Emma Donoghue: Hívnak a csillagok

Emma Donoghue már A szoba című, nagy sikerű könyvével is bizonyította, hogy nem fél kemény témákhoz nyúlni, olyan történeteket bemutatni, melyek a nők küzdelmeit mutatják…

Könyvajánló – Andy Weir: Artemis

Ha ez lenne Andy Weir első regénye… Jazz Bashara egy igazán belevaló, nagydumás és eszes bűnöző, aki a Holdon él. Artemis lakója, az égitest egyetlen…

Könyvajánló – Bauer Barbara: Porlik, mint a szikla

Sorsfordító történelmi események, szívekben megőrzött legendák, vérzivataros időkön átmentett hagyományok – egy család több generációjának megindító és elgondolkodtató históriája Bauer Barbara legújabb regényében.

Könyvajánló – Szurovecz Kitti: A sokszívű

Ez a regény olyan társadalmilag nem elfogadott, érzelmi és etikai szempontból sok ember számára megkérdőjelezhető témában íródott, amiről – meg merem kockáztatni – hogy sokan…