Egy Cipősdoboznyi meglepetés karácsonyra – Europcar irodáiban is várják az ajándékokat

Varázsoljuk együtt szebbé több ezer rászoruló gyermek karácsonyát! A Baptista Szeretetszolgálat által elindított népszerű Cipősdoboz Akcióhoz, idén második alkalommal csatlakozott gyűjtőpontként a Europcar két budapesti és tíz vidéki irodája. A cipősdobozba csomagolt ajándékokat december 1-től december 18-ig várják a kijelölt irodákban.

Az adventi időszakban már a legtöbben elkezdik megvásárolni a karácsonyi ajándékokat. Sajnos sok rászoruló gyermeknek nincs olyan szerencséje, hogy ajándék várja őket a fa alatt. A Baptista Szeretetszolgálat által 13 éve elindított Cipősdoboz Akciónak köszönhetően évente több ezer gyerkőcnek lesz szebb a karácsonya. A kezdeményezéshez második alkalommal csatlakozik a Europcar – a tavalyi nagy érdeklődésnek köszönhetően még több irodában várják az ajándékokat.
December 1. és december 18. között a becsomagolt cipősdobozokat nyitvatartási időben várják a kijelölt Europcar irodákban a következő városokban: Debrecen, Pécs, Miskolc, Szeged, Szekszárd, Vác, Kecskemét, Győr, Nyíregyháza, Tatabánya, Budapest. A cipősdobozba bármi belekerülhet, amiről úgy gondoljuk, hogy egy kis örömet szerezhet karácsonykor: édesség, játék, könyv, utalvány, a nagyobbakat akár kisebb elektronikai kütyükkel is meglephetjük. Emellett ajándékunkat személyes üzenetekkel, jókívánságokkal még személyesebbé tehetjük. A csomagok tartalmának az összeállításánál viszont ügyelni kell arra, hogy tartalmuk ne legyenek romlandó, törékeny és megfeleljen az etikai követelményeknek. A doboz alját és a tetejét külön-külön kell becsomagolni, és tüntessük fel rajta, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szánjuk az ajándékot.
„Tavaly nagy népszerűségnek örvendett ügyfeleink, partnereink és munkatársaink körében a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciója, amelyhez gyűjtőpontként mi is csatlakoztunk. Idén még több vidéki irodánk vesz részt a kezdeményezésben, azzal a reménnyel, hogy még több rászoruló gyermek karácsonyának megszépítéséhez járulunk hozzá. Az adventi időszakban arra bíztatok mindenkit, hogy aki teheti, állítson össze egy ajándékcsomagot és hozza el hozzánk – tegyük közös erővel szebbé a karácsonyt” – nyilatkozta az akció kapcsán Mag. Szabó Atilla a Europcar ügyvezető igazgatója.
„Karácsony közeledtével az emberekben megnő a vágy, hogy jót cselekedjenek. Ezért örülünk annak, hogy minden évben egyre több Cipősdoboz gyűjtőpontunk lesz, aminek köszönhetően több és több rászoruló gyermek karácsonyát tudjuk egy kicsit szebbé varázsolni. Az összegyűjtött adományokat a környéken élő rászorulók között fogják kiosztani a helyi partner segélyszervezeteink, így mindenki a saját környezetében élő rászorulóknak segíthet” – tette hozzá Kurja Tímea a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs munkatársa.
A gyűjtőpontok országos listája és a kezdeményezésről további információ a www.ciposdoboz.hu honlapon található.

Related Posts

Ami Önnek élelmiszer, az másnak ajándék: elindult az Adni öröm! kampány

Elindult ma a SPAR Magyarország és kiemelt stratégiai partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – immár 21. alkalommal szervezett – Adni öröm! elnevezésű jótékonysági kezdeményezése. A…

Töltsük meg szeretettel a rászoruló gyermekek karácsonyát

A Europcar Autókölcsönző irodái idén is gyűjtőpontként csatlakozott a Cipősdoboz Akcióhoz.

Verset olvasni karácsonykor is jó. Adyt különösen.

A következő napok masszív ünnepléssel telnek, ilyenkor csak nagy ritkán kerül elő a költészet. Kevesen olvasnak verset, és akik olvasnak, azok is azt mondják, hogy…

A Samsung bemutatja: az olimpiai reménységek megható története Morgan Neville rendezésében

A dokumentumfilm négy atléta inspiráló és eddig még soha nem hallott történetét meséli el: miként győzték le az akadályokat, hogy végül megvalósítsák álmukat és versenyezzenek…