A G Data új biztonsági csomagjai

A G Data választ ad arra, hogyan védjük meg nagy értékű andoridos telefonunkat a rá leselkedő veszélyek ellen. A teljes körű vírusvédelem mellett olyan extrákat is kapunk, mint a készülék távolról való törlésének lehetősége vagy a bizalmas kapcsolatok kezelése.

G_Data_MobileSecurity_2
A G Data magyarországi képviselete által mostantól itthon is forgalmazott G Data MobileSecurity 2 androidos alkalmazás a vírusvédelem mellett több hasznos biztonsági funkciót tartalmaz. Ilyen a bizalmas kapcsolatok kezelésének a lehetősége: meghatározhatjuk, hogy mely névjegyeket helyezze át a szoftver a készülék telefonkönyvéből egy védett területre. Ezután az adott személyek kapcsolati adatait és a velük folytatott kommunikációnkat – SMS-üzeneteinket és hívásainkat – teljesen elrejti a program.
A lopás elleni védelem lehetővé teszi, hogy távolról zároljuk vagy töröljük az androidos telefont, a helymeghatározás segítségével pedig SMS-ben kaphatjuk meg az elvesztett készülék helyének GPS koordinátáit. A szoftver felismeri a SIM kártya cseréjét is, és illetéktelen hozzáférési próbálkozás esetén lezárja a készüléket.
A kisgyerekes családok számára jó hír, hogy az egyes alkalmazások elindulását jelszóhoz köthetjük, így például meggátolhatjuk, hogy a gyermek véletlenül vásároljon a telefonról.
A G Data MobileSecurity 2 emellett természetesen blokkolja a vírusos alkalmazásokat, böngészés közben pedig védelmet nyújt az adathalász kísérletektől. Ezenkívül ellenőrzi, hogy az a készülékre telepített különböző programok milyen funkciókat kívánnak használni és milyen engedélyeket kérnek, majd ezeket – például az SMS-üzenetek küldésének lehetőségét – megtagadhatjuk az egyes alkalmazásoktól.
A termék a http://virusirto.hu oldalon keresztül, bruttó 5669 forintos áron vásárolható meg. Ugyanitt tölthető le a magyar nyelvű telepítési kézikönyv is.

G Data vírusvédelem OS X-re

g-data-antivirus-virusirto-mac-re

Az Informatikai Biztonság Napján a windowsos vírusirtó szoftvereiről ismert német gyártó, a G Data is bemutatta Mac-es vírusirtóját.
A G Data AntiVirus for Mac az OS X operációs rendszerek védelmét erősíti meg. Erre egyre nagyobb szükség van, tekintve, hogy az Apple számítógépeinek növekvő népszerűsége már felkeltette a bűnözők figyelmét. Elég, ha a Flashback trójaira gondolunk, mely a gépre települve beépül a böngészőkbe, és felhasználói neveket és jelszavakat – például a PayPal-ét – továbbít a készítői felé.
A G Data AntiVirus for Mac megbízható védelmet nyújt az OS X platformon működő kártevők ellen, de megállítja a windowsos vírusokat is – így a Mac-használók megkímélhetik PC-s barátaikat attól, hogy kártevőket továbbítanak számukra.
A G Data biztonsági szoftvere védelmet nyújt böngészés közben: blokkolja az automatikusan települő kártevőket. Az adathalászat elleni védelem megakadályozza, hogy a hitelkártyák adatai és más személyes adatok a bűnözők kezébe kerüljenek. Az ütemezett víruskeresési feladatok segítségével pedig folyamatosan gondoskodhatunk a Mac tisztán tartásáról.
A G Data AntiVirus for Mac próbaváltozata a http://virusirto.hu oldalról ingyenesen letölthető, a kereskedelmi változat ára 1 számítógépre bruttó 13 500, 3 számítógépre pedig bruttó 16 750 forint. A tapasztalatok szerint érdemes kipróbálni, hogy mennyi mindent talál egy olyan rendszeren, melyen még soha nem járt vírusirtó.
A G Data AntiVirus for Mac rendszerkövetelménye (OS X):
· Mac OS X Leopard (10.5 vagy felette)
· Mac OS X Snow Leopard (10.6 vagy felette)
· Mac OS X Lion (10.7 vagy felette)
· Mac OS X Mountain Lion (10.8 vagy felette)
· 1 GB RAM, 200 MB RAM, minimum 1024×640 monitorfelbontás

Vírusvédelem kisvállalatoknak

antivirusAz Informatikai Biztonság Napján bemutatott G Data SmallBusiness Security olyan vírusvédelmi csomag, melyet 5 vagy 10 központilag menedzselt gépre, valamint 3 notebookra telepíthetnek a kisvállalatok.
A kisvállalatok a legtöbbször heterogén informatikai környezetet üzemeltetnek: rendelkeznek néhány irodai géppel és egy pár notebookkal. A G Data SmallBusiness Security ezért 5 vagy 10 központilag menedzselhető irodai számítógépre és 3 notebookra érhető el. Ez a két kombináció a legtöbb kisvállalat igényeinek megfelelő licenccsomagokat jelent, melyek alapját a már ismert G Data EndpointProtection Enterprise vállalati vírusvédelem adja.
A kisvállalkozások így az irodai gépekre a vírusvédelem mellett pluszfunkcióként kapják a központi menedzsmentet, a webes tartalomszűrést, az internetelérés korlátozását, az alkalmazások blokkolásának és a külső meghajtók letiltásának lehetőségét. A G Data SmallBusiness Security segítségével egyszerűen tilthatóak le a közösségi oldalak, és korlátozható a nem kívánt alkalmazások – például a torrent kliensek – futtatása. Az is szabályozható, hogy egy munkavállaló egy nap vagy egy héten hány órán keresztül internetezhet, vagy hogy milyen USB kulcsokat használhat.
Az irodai biztonságot emellett három darab G Data InternetSecurity licenc egészíti ki, melyekkel a kisvállalatok a notebookokat védhetik a kártevők ellen.
A G Data SmallBusiness Security elérhető a G Data magyarországi honlapján, a http://virusirto.hu weboldalon keresztül. A termék 5+3 gépre bruttó 49 990 forintos áron, 10+3 gépre pedig bruttó 78 500 forintos áron vásárolható meg.

 

Related Posts

Páratlan összefogás a Balaton-felvidék természeti kincseiért

Indul a „Sokszínű Balaton-felvidék” fotópályázat „Sokszínű Balaton-felvidék – Theodora különdíj” címmel közös fotópályázatot hirdet az ország egyik legrangosabb természetfotó-pályázata, a Varázslatos Magyarország és a kékkúti…

André Kertész fotográfiáiból nyílik kiállítás Belgiumban

André Kertész magyar származású fotóművész fényképeiből nyílik kiállítás szombaton a dél-belgiumi Charleroi Fényképmúzeumban. A Liszt Intézet, brüsszeli Magyar Kulturális Központ támogatásával megvalósult tárlat André Kertész…

Fényterápia, Tombor Zoltán fotókiállítása

A karanténidőszakban tapasztalt érzéseket örökített meg első önálló, intézményi kiállításán Tombor Zoltán. A fotográfus Fényterápia című tárlata kedden nyílik a Mai Manó Házban, ahol válogatás…

Ismét látható Máté Bence természetfotós kültéri kiállítása

Hatalmas méretű, ultramodern paravánok csempészik be a jelenkor természeti csodáit Székesfehérvár főterére. 333 négyzetméter üvegfelületen 623 olyan fotót csodálhatunk meg, amelyek több száz nemzetközi versenyen…