Sokszínű Balaton-felvidék fotópályázat

Páratlan összefogás a Balaton-felvidék természeti kincseiért

Indul a „Sokszínű Balaton-felvidék” fotópályázat

„Sokszínű Balaton-felvidék – Theodora különdíj” címmel közös fotópályázatot hirdet az ország egyik legrangosabb természetfotó-pályázata, a Varázslatos Magyarország és a kékkúti forrásból eredő Theodora ásványvizet forgalmazó Szentkirályi Magyarország Kft., a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával.

Július elejétől két hónapon keresztül pályázhatnak a profi és amatőr természetfotósok e rendhagyó megmérettetésen. A szervezetek arra hívják a fotósokat és a Balaton-felvidék szerelmeseit, hogy a saját szűrőjükön keresztül mutassák be a vidék természeti világának sokszínűséget.

A Varázslatos Magyarország fő küldetése nemzeti parkjaink természeti kincseinek bemutatása, ezáltal a természetvédelem támogatása. A szervezethez hasonlóan a Theodora ásványvíz szintén kiemelt figyelmet fordít a Balaton-felvidék és a forrásának otthont adó Káli-medence népszerűsítésére és a természeti értékek megőrzésére. Az ásványvízmárkával indított együttműködés során a Varázslatos Magyarország arra hívja a fotósokat, hogy képeikkel nyissanak ablakot a tájegység természeti világának sokszínűségére, mutassák be az ott élő gazdag flórát és faunát, valamint a Balaton-felvidék varázslatos tájait. Mind a VM, mind pedig a kékkúti ásványvízpalackozó üzem hosszú évek óta együttműködik a nemzeti park természetvédelmi kezeléséért és népszerűsítéséért felelős Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal, mely szakmai támogatóként állt az ügy mögé. Az együttműködés célja, hogy a képekkel és a kapcsolódó népszerűsítő írásokkal felhívják a figyelmet a biológiai sokféleség fenntartásának fontosságára, valamint rávilágítsanak arra, hogy a biodiverzitás megőrzése a mi kezünkben van.

A pályázók 10 db képpel mérettethetik meg magukat, melyeket a VM szakmai zsűrije értékel majd: Keleti Éva fotóművész, Máté Bence természetfotós, Potyó Imre, A magyar természetfotó nagydíjasa, ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország Magazin főszerkesztője, Szilágyi Attila természetfotós, őrkerület-vezető (HNPI), Suhayda László természetfotós és Tóth Zsolt Marcell természetfilmes.

Az első három legtöbb pontszámot elért kép alkotói magas pénzjutalomban és értékes ajándékcsomagokban részesülnek, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság különdíjat nyújt át az általa legkiemelkedőbbnek ítélt kép készítőjének.

A pályázatra július 4-től szeptember 4-ig folyamatosan lehet a képeket feltölteni.
További információ és regisztráció

fotó: Micskó Zoltán – Izzó reggel

Related Posts

Élővizek és szakmák a Balaton-felvidéken – fotópályázat

Idén (2013) ősszel folytatódik a Balaton-felvidéki szép fotók „begyűjtése”. Szeretném, ha ismét létrejönne egy kiállítás a legjobb képekből, ezért a pályázatra nevezéskor ~1500 Ft nevezési…

Természetfotó és klímavédelmi fotópályázat

A Bayer Hungária Kft. és a UNEP (ENSZ Környezetvédelmi Program) klímavédelmi fotópályázatot hirdet.

Ismét látható Máté Bence természetfotós kültéri kiállítása

Hatalmas méretű, ultramodern paravánok csempészik be a jelenkor természeti csodáit Székesfehérvár főterére. 333 négyzetméter üvegfelületen 623 olyan fotót csodálhatunk meg, amelyek több száz nemzetközi versenyen…

Felsőörsi Fotóudvar a Garten Balaton programjában

Fotókiállítások, koncertek, kertmozi, zenés gyerekprogramok és beszélgetések is várják az érdeklődőket az első Felsőörsi Fotóudvar programsorozaton, amelyet augusztus 8. és 18. között rendeznek a felsőörsi…