Nánási Pál is Huawei márkanagykövet lett – Mostantól okostelefont is használ a fotózáshoz az ismert művész

A népszerű magyar fotográfus, Nánási Pál is csatlakozott a Huawei legújabb csúcskészüléke, a Mate 10 Pro nagyköveteihez. Az együttműködésnek köszönhetően a fotóművész új oldaláról, okostelefonos fotósként is bemutatkozhat. Kamerája elé először Kiss Ramóna, az RTL Klub gyönyörű műsorvezetője állt, akiről saját műtermében készített varázslatos portréképeket.

A fotóművész az együttműködés keretében a jövőben több fronton is népszerűsíti majd az okostelefonos fotózást: a social médiában találkozhatunk a Huawei Mate 10 Pro-val készített művészi értékű képeivel, valamint fotós tanfolyamot is tart majd a vállalt új programjában, a felhasználókat a mobilfotózás alapjaival megismertető Huawei Akadémián. Nánási egyik fontos feladata lesz, hogy tökéletes portréképeket készítsen a vállalat többi márkanagykövetéről, így többek közt Hosszú Katinkát is lencsevégre kapja majd.
A híres fotós első okostelefonos „kiválasztottja” ezúttal Kiss Ramóna, a vállalat újdonsült márkanagykövete volt, akiről saját műtermében készített gyönyörű képeket, és egyben lépésről-lépésre bemutatta, hogyan készíthetünk tökéletes portréfotót a mobiltelefonunkkal. Elsőként a barna, majd az ezüst outfitek kerültek elő, majd varázslatos fekete-fehér (monokróm) képeket készített Nánási Pál az X-Faktor háziasszonyáról. A színválasztás nem véletlen, hiszen a Huawei csúcskészüléke mokka és titániumszürke színekben lesz kapható, a vállalat pedig továbbra is nagy hangsúlyt fektet a monokróm fotózásra. A Huawei Mate 10 Pro dupla kamerájának egyik lencséje ugyanis monokróm, amellyel rendkívül részlet gazdag képek készíthetők.
„Fotósként korábban fenntartásokkal kezeltem az okostelefonnal készült fényképeket, azonban a Huawei Mate 10 Pro engem is meggyőzött, mert kiváló minőségű képeket lehet készíteni vele. Tökéletes alternatíva számomra is, amikor a hagyományos fényképezőgépem nincs velem. Nagyon élvezem, hogy válogathatok a számos fotós funkció közül és játszhatok a beállításokkal, az egyik kedvencem a monokróm mód” – mondta Nánási Pál.
„Nem volt teljesen ismeretlen a helyzet, mert készültek már rólam korábban is képek műtermi környezetben, de okostelefonnal még sosem” – mondta Kiss Ramóna. „Magam is meglepődtem a végeredményen, persze ez Pali profizmusának is köszönhető. A jövőben a social média oldalaimon több hasonló, Huawei Mate 10 Pro-val készült fotóval is találkozhatnak majd a követőim” – tette hozzá Ramóna.
A Huawei pár héttel ezelőtt mutatta be legújabb zászlóshajó termékét, a Mate 10 Pro-t, a világ első olyan mobilját, amelyet mesterséges intelligencia (AI) processzorral szereltek fel. A készülék az AI támogatásával segít a felhasználóknak kiváló minőségű fotókat készíteni. A telefon a tárgyaknak és a témáknak megfelelően automatikusan választja ki a szükséges beállításokat, többek között a színt, a kontrasztot, a fényerőt és az expozíciót, így például képes felismerni az olyan környezeti elemeket, mint az étel, a hó vagy az éjszaka. A készülék új duál kamerája, amelyet ismét a legendás német kameragyártó Leica-val fejlesztett ki a vállalat, egy 12 megapixeles színes és egy 20 megapixeles monokróm szenzor segítségével készíti a képeket. A kamera mindkét lencséje most már f/1.6-os rekesznyílással rendelkezik, amely egyedülálló az iparágban. A készüléket mozgásérzékelővel is ellátott, digitális zoom-mal és optikai képstabilizátorral is felszerelte a gyártó, a nagy mélységélességű képek (Bokeh-hatás) készítését pedig szintén mesterséges intelligencia támogatja, így élesebb, részletgazdagabb képek és jobb portrék készíthetők.
A Huawei Mate 10 Pro november 15-től került a boltok polcaira.

Related Posts

Bemutatkozik a Samsung Galaxy S7 és S7 edge

A Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge az elegáns külsőt egyesíti a nagy teljesítménnyel, melyhez fejlett kamerafunkció, vízállóság és külső memória kapcsolódik.

Páratlan összefogás a Balaton-felvidék természeti kincseiért

Indul a „Sokszínű Balaton-felvidék” fotópályázat „Sokszínű Balaton-felvidék – Theodora különdíj” címmel közös fotópályázatot hirdet az ország egyik legrangosabb természetfotó-pályázata, a Varázslatos Magyarország és a kékkúti…

André Kertész fotográfiáiból nyílik kiállítás Belgiumban

André Kertész magyar származású fotóművész fényképeiből nyílik kiállítás szombaton a dél-belgiumi Charleroi Fényképmúzeumban. A Liszt Intézet, brüsszeli Magyar Kulturális Központ támogatásával megvalósult tárlat André Kertész…

Fényterápia, Tombor Zoltán fotókiállítása

A karanténidőszakban tapasztalt érzéseket örökített meg első önálló, intézményi kiállításán Tombor Zoltán. A fotográfus Fényterápia című tárlata kedden nyílik a Mai Manó Házban, ahol válogatás…