Photoexpo a Millenárison

Idén november 28-29-én került sor a nívós Potoexpo rendezvényre, amelyen minden fotós szakember, hobbifotós, és a fotózást szerető részt vehetett, a sok látnivaló és program sokmindenkit vonzott. Az eseményt a Millenáris D épületében tartották, ahol a hazai fotós piac színe java épített standokkal, kreatív fotózási lehetőséggel és előadásokkal várta a fotózás iránt érdeklődő közönséget.
2015-ben a hangsúly a kiállítókon volt, hiszen nem szerveztek párhuzamosan a standoktól több száz embert elszívó előadásokat és fotózásokat. Egyetlen, mindössze száz fős teremben volt szombaton szakmai, vasárnap közönség program, így a standokon kínált bemutatók és fotózások folyamatosan a kiállítók körül tudták tartani a látogatók zömét.
Az idén először megszervezett konferencia program is egészen népszerűnek bizonyult. Hivatásos fotósoknak próbáltak programokat szervezni, amire eddig ilyen méretben ilyen tartalommal nem volt még példa Magyarországon. Bár bőven van még mit finomítani és alakítani a koncepción, a pozitív visszajelzések a folytatásra buzdítanak. A cél, hogy a fotózás terén a technológiák mellett a fejekben is folyamatos legyen a fejlődés.
2016-ban folytatják ezt a munkát, és szeretnének két-három nagyobb, több száz fotóst megmozgató rendezvényt szervezni. Az a jövő évi terveinkből biztos, hogy a PHOTOEXPO-ra a mostani időpontnál jóval hamarabb, valamikor októberben vagy legkésőbb november elején kerítenek sort.

Bővebb információ. www.photoexpo.hu

Kapcsolódó tartalom

A 20. századi fotográfia nagy ikonjainak képei a Budapest FotóFesztiválon

A 20. századi fotográfia nagy ikonjainak képei láthatóak a 2021-es Budapest FotóFesztivál nyitókiállításán. A New York-i Howard Greenberg Gallery gyűjteményéből összeválogatott anyagban 41 fotográfus csaknem…

Finisszázs – Érzelmes utazás

„Az én fotóim sokat beszélnek” – mondja Araki. Azt is mondja: „Ha az ember élete unalmas, a fotói is unalmasak lesznek.” Neki a fényképezőgépet elkattintani…

Négy magyar fényképész munkája került a legjobbak közé az idei Sony World Photography Awardson

Négy magyar fényképész munkái kategóriájuk shortlistjére kerültek, továbbá a szakmai zsűri egy hazai fotós nevezését a világ 50 legjobb fotói közé jelölte.

FÓKUSZ ÉS TÁVOLSÁG: MÓRICZ-SABJÁN SIMON FOTOGRÁFUS

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ beszélgetéssorozatának keretében a mai középnemzedékhez tartozó magyar fotósok munkásságáról, életviteléről, ars poeticájáról tudhatunk meg tényeket és titkokat. Olyan sikeres…