Nincs egy rongyom sem!

A jó hír az, hogy ez az ősz-tél hihetetlenül sok újdonságot hozott a divatban, mind színben, mind anyagokban, mind pedig formákban. A rossz pedig az, hogy  ha valaki igazán stílusosan követni akarja a mostani trendet, ahhoz bizony zsebbe kell nyúlnia.

Vannak az idei divatnak kötelező elemei. A laptáska, a terepmintás ruhadarabok, vagy kiegészítők, a bordó szín, mint olyan, és a szegecsek minden mennyiségben.  Továbbra is a platform a menő, eszünkbe ne jusson lapos sarokkal pompázni, bár a legtöbb nagyváros irodista hölgyei már rég feltalálták a „kapuig Nike, utána 12 centis sarok” módszerét, ezért senki sem lepődik meg a párizsi metrón elitkosztümben és futócipőben rohanó nőkön. De a cipő platform, ha lehet, még magasabb sarokkal és persze a kötelező szegecsekkel.

Chanel steppelt láncos táskája nem tud kimenni két szezon óta a divatból, szerencsére szinte minden kisebb cég gyártja már, tanácsos egyet-kettőt beszerezni az ősz színeiben: bézsben, barnában, estére pedig az elmaradhatatlan feketét, randevúra a dögös pirosat.

 

És ami minden ruhadarabon megjelenik, az a szegecs – minden mennyiségben. Sapkán, melltartón, a legképtelenebb helyeken is. Ezüst vagy arany, mindegy, de a szegecsek elborították a teljes divatvilágot. Bőrrel és farmerrel kombinálva a leggyakoribb párosítás, de a teljesen szegeccsel borított melltartó kivillantása is megszokott látvány a divatdiktáló városok utcáin.

 

Hurrá, mire kidobtuk az összes bordó ruhánkat, visszajött a divatpalettára, és egyáltalán nem unalmas, hanem vérpezsdítő összeállításokban jelenik meg. Puha, meleg sálak, finom mintájú kötött sapkák, miniszoknyák, nadrágok, és persze dögös bordó rúzsok formájában hódít.

 

Amit esetleg ki tudunk turkálni a szekrény aljából tavalyról, az a csipke, mert az is itt maradt az előző szezonbó. Fekete, fehér, pasztell,vagy akár méregzöld és lila, bármi jöhet belőle, többnyire több rétegben, felül viselve, irodába, suliba, buliba, csak az a fontos, hogy a teljes ruhadarab csipkéből álljon.  A hideggel meg birkózzon meg a sál és a sapka.

Ami szintén jó, ha maradt tavalyról, az a szőrmés kabát, nem lehet vele tévedni, tavaly indult hódítani, és szerencsére itt maradt az idei télre is. Nagy kapucnik, szőrmés mellények, kabátok, táskák, hogy legalább valami télies is legyen a télben. Stílusosan a Prada és a Hermes birkin táskái illenek hozzá.

 

Azért ér véget itt a magazin divat ajánlója, mert mostanra mindenki legalább tavaszig előre elköltötte gondolatban az összes pénzét. Ha viszont nem mindenben divatos az ember, az talán nem olyan nagy baj. A divat mindig csak akkor ér valamit, ha stílus is társul hozzá, azt meg nem pénzért árulják: nagyon sokan tudnak ezeknek a nagy divatházaknak pusztán az ötleteivel is kevés pénzből stílusosan öltözködni. Úgyhogy ezek inkább csak ajánlások, a stílus pedig mindenki maga kell, hogy legyen.

 

Fotógyűjtemény: Szauer Lilla

 

 

 

Related Posts

Rákkal diagnosztizáltak…Hogyan tovább? Mik legyenek az első lépéseink?

Természetes, hogy egy rosszindulatú daganat híre mindenkit letaglózhat, holott hazánkban évente körülbelül 70.000 embernek kell szembenéznie a rák diagnózisával. Nem meglepő, hogy egy ilyen rossz…

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság…

10 tipp, hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék,…

Új év, új én: tippek a séftől és a gyógytornásztól az életmódváltáshoz

Az újév beköszöntével elindul a fogadalmi hullám, sokan döntenek úgy, hogy radikális változást szeretnének elérni, és 2024-ben az egészség lesz fókuszban az életükben. Ám jobb,…