Könyvajánló gyerekeknek: Az én művem

Egyre több szülőt ráz a a hideg attól, hogy a gyereket nem lehet leakasztani az elektronikus eszközökről. Mondjuk két és tizenhét év között… Pedig vannak jó megoldások, például ez a kreatív könyv. 

875066_5

Az egy dolog, hogy lényegesen olcsóbb előhorgászni pár régi anyagot, fonalat és tűt venni, vagy pár bájos gombolyagot. Az igazi ebben az, hogy a gyerek alkothat.  Valójában ugyanis sehol sem alkot. Az iskola heti egy technika órája erre alkalmatlan, és persze mi sem foltozzuk be otthon a kilyukadt zoknit, hanem veszünk egy másikat.

Pedig a kreatív alkotásban kétféle öröm van. Az egyik a gyereké, aki nagy igyekezettel csinál „szépet”, a másik a szülőé, nagyié, barátnőé, aki évekig őrizgeti az alkotást, elérzékenyülve, hogy ezt neki csinálták. Mert attól különleges. Venni mindenki tud, alkotni csak az, akit hagynak, és akinek fejlesztik a fantáziáját.

Ez a könyv sokat segít ebben. Színes, izgalmas, kihívás a gyereknek, de nem teljesíthetetlen feladatok elé állítja. Készíthet ajándékokat, vagy meglepheti saját magát is. Inkább két kreatív könyv, mint egy okostelefon, vagy egy tablet.

A kiadó így ajánlja a gyerekeknek:

Elő a tűkkel, alkoss szépeket! Szeretnél valamilyen csodálatos díszt vagy egyedi ajándékot készíteni? Akkor ez a könyv épp neked való.

Az én művem megtanítja a varrás, a hímzés és a kötés alapvető lépéseit egyszerű mintákkal , hogy rengeteg mókás művet tervezhess. Az erszényektől, sapkáktól kezdve a ruhadíszekig és puha játékokig – ebben a könyvben sok ötletes és lelkesítő feladatot találsz: valósítsd meg mindet!

Gabo Kiadó, 2013
64 oldal
Kötés: kemény kötés
ISBN: 9789636896522

 

Related Posts

Könyvajánló – Karen Harvey: Arcfestés

Több mint 30 mintát mutat meg a kötet, lépésenként illusztrált, könnyen követhető leírásokkal, amelyek bármilyen gyermekrendezvényre, vagy éppen a közelgő halloween-re örömöt okozhatnak a gyerekeknek.

Könyvajánló: Gyöngyfűzés

Elszoktunk a kézzel készített ajándékoktól, ide vezet vissza bennünket egy remek könyv, amelyben az alapoktól az igazán különleges ékszerekig bármit el lehet készíteni, kiváló képes…

Könyvajánló – Dan Brown: Eredet

Dan Browban nem lehet csalódni. Mikor a Da Vinci kód megjelent, az egész ország erről beszélt. Még ha fikció volt is, emberek egymásnak mutogatták az…

Könyvajánló – Nicola Yoon: Minden, minden

A Minden, minden egy érdekes alaphelyzetre építve indít, talán még az írásmódot is lehet szokatlannak nevezni, a sok kis apróság közbevetése miatt, ám sajnos a…