VII. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál

Újra Veszprém lesz az operett fővárosa

VII. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál 2024

Veszprém városa ismételten készül a magyar operett ünneplésére, hiszen 2024. június 20-23. között hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál. Az esemény nemcsak a híres operettszínész, Rátonyi Róbert emlékét eleveníti fel, hanem a magyar operett különleges világát is bemutatja.

Az idei fesztivál programjai változatosak és színesek lesznek, garantálva, hogy a látogatók nagyszerű élményekkel gazdagodjanak. A fesztivál június 20-án, 18 órakor veszi kezdetét egy élőzenés, látványos felvonulással a Szent Imre téren. A felvonuláson a legismertebb operettslágerek mellett a cirkuszművészet, a zene és a tánc is helyet kap.

A népszerű operett vonat is visszatér, mely nemcsak élőzenés utca- és téravatókat kínál, hanem számos családi programot is. A látogatók könnyűzenei és komolyzenei koncerteket, színházi előadásokat és kreatív foglalkozásokat élvezhetnek a Gyermekszigeten. A fesztivál ideje alatt a vidámpark is folyamatosan működik, biztosítva a szórakozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az első nap egyik legjobban várt eseménye Kálmán Imre „Csárdáskirálynő MÁZSképp” című előadása lesz, amelyet Mészáros Árpád Zsolt rendezett. Az előadás különleges dramaturgiával készül, ígérve, hogy felejthetetlen élményt nyújt majd a közönségnek.

A Veszprémi Petőfi Színház saját produkcióval is készül: Bakonyi Károly, Gábor Andor és Szirmai Albert „Mágnás Miska” című operettjét mutatják be, amit a decemberi bérletes nézők is megtekinthetnek majd a Nagyszínházban.

Különleges élményt nyújt majd a New York-i Magyar Színház „Te rongyos élet” című hungarikum összeállítása, valamint a Budapesti Operettszínház művészeivel kiegészült 100 tagú cigányzenekar kamarazenekarának gálája.

A fesztivál záróeseménye, a Nemzetközi Operettgála, június 23-án 19 órakor kerül megrendezésre. Az est különlegessége, hogy a fellépők között nemcsak magyar, hanem határon túli művészek is szerepelnek, elhozva az igazi magyar virtust. Az előadók között olyan nevek szerepelnek, mint Zuzana Spót Ballánová, Jonathan Hartzendorf, Ninh Duc Hoang Long, Rácz-Almási Vivien és még sokan mások. A gála rendezője Keller János, aki egyben a fesztivál művészeti vezetője is.

A Veszprémi Petőfi Színház a fesztiválhoz kapcsolódóan rajzpályázatot hirdet „Mágnás Miska a Lovászfiú” címmel, amelyre óvodások, általános- és középiskolások alkotásait várják június 18-ig.

A programok között szerepel egy zenés beszélgetés „Életutak” címmel, melyen Szendy Szilvi operett-szubrett és Lőcsei Jenő Liszt Ferenc-díjas koreográfus vesz részt június 21-én 16:30-tól a Schőnig Cukrászdában.

Különleges élményt ígér a június 22-i gála is, amelyen a 100 tagú cigányzenekar kamarazenekara és a Budapesti Operettszínház művészei lépnek színpadra. A neves előadók között szerepel Oszvald Marika, Fischl Mónika és Homonnay Zsolt is. A 100 tagú cigányzenekar különleges hangzásvilágával és hagyományőrző gyakorlatával kiemelkedő szereplője a magyar kulturális életnek.

A Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál valódi családi esemény, amely generációkon átívelő szórakozást nyújt. A részletes program a Petőfi Színház hivatalos honlapján, a petofiszinhaz.hu oldalon érhető el. Az operett szerelmesei tehát készülhetnek, hiszen Veszprém városa ismét a magyar operett fővárosává válik néhány napra.

VII. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál

2024 június 20-23.
Petőfi Színház, Veszprém, Óvári Ferenc utca 2.**

Bővebb információ és a fesztivál részletes programja a Petőfi Színház hivatalos honlapján érhető el.

Related Posts

Budapesti Őszi Fesztivál, kortárs városi ünnep

Több mint százötven programmal, harminc helyszínen várja a közönséget a Budapesti Őszi Fesztivál; a fővárosi rendezvény megújult formában valósul meg szeptember 26. és október 10.…

Június közepén rendezik meg a 3. utcaszínházi fesztivált Kapolcson

A tervek szerint június 11. és 13. között rendezik meg a 3. Bondoró Utcaszínházi Fesztivált Kapolcson. A nyárindító programsorozaton koncertekkel, utcaszínházi előadásokkal és karneváli forgataggal…

Óbudai Nyár – a főváros legrangosabb kulturális eseményeivel

Az Óbudai Nyár 2000 óta létezik és Óbuda legnagyobb kulturális rendezvénysorozata, mely mára a főváros nívós programkínálatában is rangot szerzett. Egész nyarat betöltő programjaival júniustól…

Az egyetemisták és főiskolások 2024-es országos turisztikai találkozója

Az egyetemi közösségek találkozásának egyik legfontosabb nyári színtere lett az EFOTT 500 EFOTT-bérletet ajánl fel a Kulturális és Innovációs Minisztérium a külhoni felsőoktatási intézmények számára…