Két színpad, hét zenekar, hat óra thrash, death, groove orgia!

Elsőként az ózdi székhelyű Remorse lép a nagyérdemű elé, hogy megosszák velünk az old school thrash metaljukat, amit több mint két és fél évtizede nyomnak töretlen lendülettel. A műfaj egyik legjobbjai ők, s nem csupán kis hazánkban. 30 percnyi tömény zúzásra számíthat minden időben érkező, és higgyétek el, érdemes lesz időben érkezni.

Utánuk a Kisszínpad első versenyzője a Vesztegzár következik, akik szintén a thrash metal elkötelezett hívei. Ők sem rádióbarát nyavalygásban utaznak, hanem jönnek, látnak, zúznak.
Ezt követően irgalmatlan tempóban lehet visszarongyolni a Nagyszínpadhoz, hiszen a Farkas Zotya vezette Ektomorf sem arról híres, hogy a koncert első perceit prüntyögéssel vagy felvezető balladákkal kezdik. Magyarország első számú groove thrash zenekaráról van szó, ami az egyik, ha nem a legjobb koncertbanda a világon. Iszonyatos energiákat szabadítanak fel minden egyes koncertjükön. Ez a buli pedig az első hazai fellépésük az USA-turné után. Bűn lenne kihagyni őket!
Rögtön utánuk a Christian Epidemic lép a fel Kisszínpadon. Black/death metaljuk számomra a műfaj egyik etalonja. Ők maguk a tömény, ámde minőségi pusztítás. Öt elkötelezett metal hívő alkotja a zenekart, ami 2000-ben jelentette meg az Isteni Orgia című alapvetést, és színvonal az azóta eltelt 16 évben sem csökkent.
A thrash veterán Moby Dick követi a lábatlani hordát. Őket valószínűleg egyetlen hazai metal rajongónak sem kell bemutatni. Ami a németeknek a Kreator, az nekünk a Moby Dick. 36 éve nyomulnak és tolják az arcunkba a thrasht. Smici összetéveszthetetlen hangja, a szikár riffelés, a jól ismert refrének mind-mind headbangelésre késztetik az embert, akinek metal folyik az ereiben.
Utánuk a Kisszínpad záró produkciójaként a 2012-ben Hamburgban alakult Mantar mutatja be kétszemélyes sludge metaljat.
Végezetül pedig a thrash metal egyik legnagyobb és legismertebb zenekara, a Kreator áll színpadra, hogy végső csapást mérjenek a remélhetőleg nagyszámban megjelenő közönségre. A Kreator az a zenekar, amelyik olykor talán új ösvényekre is tévedt, de olyan mérföldkövek fémjelzik az útjukat, mint például a Pleause to Kill, a Coma of Souls vagy az Enemy of God című albumok. (Jómagam titkon remélem, hogy a már-már elfeledett Renewalról is előkapnak egy-két nótát, mert bár valóban kissé kilóg az életműből az a lemez, számomra mégis az az abszolút favorit.)

Egyvalamit tehát ne feledjetek: 2016.06.04. Barba Negra Track hatórányi zúzás a javából!
Minden thrash metal hívőnek ott a helye!

Dobos Attila

Related Posts

KATAKLYSM és HYPOCRISY közös koncert a BARBA NEGRA-ban ősszel!

Október 23-án Budapestet is érinti a KATAKLYSM és a HYPOCRISY közös őszi turnéja. A montreali death metalos Kataklysm új albumát mutatja be, ennek alkalmából álltak…

Ill Nino a Barba Negrában!

A Hammer Concerts bemutatja:Ill Nino – Revolution Revolución 15 éves jubileumi turné! Magyarországon utoljára 2012 júniusában lépett fel a zenekar a Dürer kertben. A tavalyi…

Mert thrash metál kell! – Eine Kleine Thrash Music Festival 2.

2017. január 13. Barba Negrában újra élvezhettük az Eine Kleine Thrash Music Festivalt. A klassz nyárias időnek köszönhetően már este nyolc körül be is tudtam…

ELŐSZÖR MAGYARORSZÁGON! JÖN A STONE SOUR!

Ötödik évadját nyitja meg áprilisban Budapest egyik legkedveltebb szabadtéri koncerthelyszíne, a Barba Negra Track. Az évforduló alkalmából számos nagy meglepetéssel készülnek a szervezők, az első…