266 centiméteres, ívelt ULTRA HD televíziót mutat be az LG

Az LG első CURVED ULTRA HD televíziója kivételes, 21:9-es képaránnyal és lélegzetelállító képminőséggel rendelkezik.

105UB9_1 Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy a Las Vegas-i CES-en mutatja be az első 21:9 képarányú CURVED ULTRA HD televízióját (105UB9-es típus). Az LG legújabb prémium kategóriás televíziója a vállalat legelső ívelt ULTRA HD modellje. A díjnyertes és áttörést jelentő 266 centis (105″) képátlójú 105UB9 hivatalosan is a valaha gyártott legnagyobb ívelt televízió.

Ez a televízió kivételes képminőséget, széles betekintési szöget és a legkisebb részletek olyan lélegzetelállítóan pontos megjelenítését nyújtja, ami a tévézési élmény egy eddig soha nem látott szintjét jelenti. A 105UB9 moziszerű, 21:9 képarányú CinemaScope képernyőjén úgy nézhetők a filmek, ahogy azokat eredetileg is gyártották. További előnye a kivételesen széles képernyőnek, hogy a felhasználók a képi élmény elfedése nélkül tekinthetnek meg információkat a képernyő szélein.

A fantasztikus 11 millió képpontos (5120 × 2160) képernyőfelbontásával a 105UB9 az LG Electronics és az LG Display sikeres együttműködésének eredménye. A televízió ívelt képernyőjének megalkotásához új technológiát vezettek be számos probléma megoldására, például a szerkezeti egység megőrzéséhez és egy ilyen nagy képernyőn az egységes szín és fényerő biztosításához. A gyártók egészen eddig jellemzően OLED paneleket választottak az ívelt kijelzőkhöz, mert azok saját fény kibocsátására képesek. Az LG Display megoldotta az egyenetlen háttér-megvilágítás problémáját TFT-képponttechológiájának továbbfejlesztésével és kivételes látványt hozott létre, szinte bármilyen szögből szemlélve.

„Az LG Display innovatív és széles spektrumú technológiahasználatával megőrizte domináns szerepét a kijelzők piacán — nyilatkozott Yong-kee Hwang, az LG Display televíziós üzletágának vezető alelnöke. — A 11 millió képpont felbontású, 266 centiméteres (105″) ívelt LCD-panel továbbra is igazolja vezető szerepünket a kijelzők következő generációjának piacán, kivételes, világra szóló értéket nyújtva vásárlóink számára.”

Akik a 2014-es CES kiállításon az LG standjára látogatnak (Las Vegas Convention Center, Central Hall #8204) január 7. és 10. között, keddtől péntekig a saját maguk is megnézhetik ezt az egyedi terméket.

„Büszkén mutatjuk be 266 centiméteres (105″) CURVED ULTRA HD TV-nket a világ legnagyobb technológiai eseményén — mondta In-kyu Lee, az LG Electronics alelnöke és a szórakoztatóelektronikai gyártó televíziós üzletágának vezetője. — A világon a legelső és a világon a legnagyobb címeket elnyert 105UB9 az LG csúcstechnológiái révén valóban egyedi megtekintési élményt nyújt. Továbbra is célunk, hogy az új generációs televíziók piacának vezető gyártói legyünk, és megmutassuk, hogy az LG-vel minden lehetséges.”

 

Related Posts

Tanúsítványokkal ismerték el a 2018-as Samsung Smart TV-k biztonságosságát

Több, világszinten is ismert tanúsítással foglalkozó szervezet ismerte el a Samsung Electronics Smart TV-khez kapcsolódó, Samsung Knox technológiát is magába foglaló biztonsági megoldását. A Samsung…

A kényelmi funkciók, a képernyőméret és az UHD felbontás dönt tévévásárláskor

A Samsung Dél-Koreában végzett felmérése rámutatott a tévévásárlást leginkább befolyásoló szempontokra, melyek egyúttal formálják is a tévépiaci trendeket. Egyre növekvő igény figyelhető meg a nagy…

Samsung S-Drive: megnyílt a világ első drive-through szervizpontja Magyarországon

Új fejezetet nyit a Samsung az ügyfélkiszolgálás történetében a világ első drive-through szervizpontjának létrehozásával, ahol a felhasználók gyorsan és kényelmesen vehetik igénybe a Samsung szervizszolgáltatásait.…

Magyar módszer segítségével változtatja meg milliók életét a Samsung

A Samsung legújabb innovációja, amelyet egy magyar kutatócsoport módszerét használva fejlesztett, színtévesztő emberek millióinak életminőségét fogja jelentősen javítani. A SeeColors a világ első olyan mobilalkalmazása,…