A világ egyik legjobb triálosa dobogóra tör a világranglistán

A tavalyi fantasztikus szezon után, amikor a világranglista 7. helyén zárt Magyarország legjobb triálosa, Hegedűs László, idén mindenképpen szeretne bekerülni a TOP 5 közé.

A világ egyik legjobb triálosa dobogóra tör a világranglistán
A világ egyik legjobb triálosa dobogóra tör a világranglistán

A kerékpáros berkekben csak Hegeként ismert klasszis elképesztő formában várja az idénynyitó németországi Világkupa-versenyt: a nemrég felállított nem hivatalos világ-, és magyar rekord után ezúttal a tarcali kőbányában rendezett viadalon lett első. Még jön egy rövid edzőtábor, aztán elkezdődhet a nagy menetelés.

Az idei versenyszezonra való felkészülésének a vége felé jár a világ egyik legjobb triál – versenyzője, Hegedűs László. A 22 éves ceglédi fiatalember nagyon jó formában várja a rajtot, hiszen a hétvégén, a tarcali kőbányában rendezett idei első hazai versenyén meggyőző fölénnyel diadalmaskodott. Minden adva van tehát ahhoz, hogy valóra váltsa álmát, és a 2013-as szezon végére bekerüljön a világranglista első öt helyezettje közé.

idei első hazai versenyén meggyőző fölénnyel diadalmaskodott
idei első hazai versenyén meggyőző fölénnyel diadalmaskodott

A jelenleg a hetedik helyen álló Hege 2013 magyarországi idénynyitóján szinte farkasordító hidegben bizonyította a szépszámú érdeklődő előtt, hogy jelenleg nincs nála jobb triálos itthon. A szervezők négy pályát jelöltek ki a versenyzőknek, melyet háromszor kellett mindenkinek teljesítenie.

„Mindenki teljesítményén még látszódott, hogy az év elején, a felkészülésünk vége felé járunk, így szakmailag még bőven maradt bennünk. A profi kategóriában kijelölt mind a négy pálya nagyon technikás és hosszú volt, melyek mindenkit komoly erőfeszítésre késztettek. Bemutattam néhány hatalmas ugrást is, és úgy érzem, a szezon ezen szakaszában elégedett lehetek a teljesítményemmel” – fogalmazott Hege.

A verseny helyszíne nagyon tetszett a 22 éves ceglédi triálosnak, így el is döntötte, még a németországi Heubachban rendezendő első Világkupa-viadal előtt visszatér ide, hogy itt fejezze be a felkészülését.

„Az alapok már megvannak, jöhet a finomhangolás, amire ez a kőbánya tökéletesen megfelel. Itt Tarcalon minden szituációra rákészülhetek, ami rám várhat az első komoly nemzetközi megmérettetésem előtt” – árulta el Hegedűs László, aki a verseny után egy kerékpáros fesztiválon tartott bemutatót Debrecenben, természetesen hatalmas közönségsikert aratva.

Related Posts

8. helyen zárt a világklasszis magyar triálos!

A lengyelországi Walbrzychban megrendezett 2014-es kontinensviadalon hat világbajnokkal csatázva végül a 8. helyen zárt a világklasszis magyar triálos  Hegedűs László: „Ebben a mezőnyben óriási eredmény…

Hegedűs László: „Egy ugráson múlt a döntő”

A 2014-as Világkupa-szezon első állomásán, a lengyelországi Krakkóban a 9. helyen zárt a magyar triálos világklasszis, aki hét hónap versenymentes időszak után végzett a TOP…

Meghódította Ausztriát is a világklasszis magyar triálos

Meghódította Ausztriát is a világklasszis magyar triálos: társával bejutott a legnagyobb televíziós tehetségkutató élő show-jába. Hegedűs László: „Állva ünnepeltek minket”

A világklasszis magyar triálos ismét a csúcson!

Az Európa-bajnokság után a norvégiai világbajnokságon is döntőbe jutott, és a 8. helyen végzett a világklasszis magyar triálos  Hegedűs László: „Bebizonyítottam, hogy a legjobbak között a…