ANYA-LÍZIS 43.: Mesék csodás világa

Nna végre este van, ki-ki nyugalomban, illetve majdnem, mindenesetre anyátok hullafáradt, úgyhogy jó lenne, ha villámsebességgel kanyarodnál a fürdőszobába és megmosnád végre a fogad… Jó, addig nem engedem, hogy az öcséd szétbarmolja a szobádban a legóhomokfutódat, dehogyis én adtam neki oda a múltkor is, kikérem magamnak, leszerelte a zárat és egyszerűen bekúszott a küszöb alatt, okés, esküszöm, itt fogok strázsálni a homokfutó mellett, mint egy pitbull, mit meg nem tesz egy anya a kölykeiért, mondjuk még nem is vacsoráztam, na mindegy.

10494614_332425966921962_4305753376613492176_n

Ha ez neked fogmosás volt, akkor külön gratulálok, már értem, miért nyugodtak a jövőjük felől a gyerekfogászok, mellesleg jó lenne, ha végre a pizsamádat is felvennéd, mert edzőcipőben és ebben a meghatározhatatlan színűre mocskosult melegítőfelsőben nem fogsz az ágyban henteregni, nem és még egyszer nem, felőlem vághatod a pofákat, amíg én mosom az ágyneműt, addig egyik fejemen be, a másikon ki, haha, most persze elégedett vagy, hogy már egy normális közmondás sem jut az eszembe, azt persze nem észleled, hogy anyád esetleg kivan, mint a liba estére, ha neked a helyes igeragozás, meg szórend a fontos, bezzeg a nyelvtanórán lapítasz, mint a májusi cserebogár cipőtalp alatt, mi az, hogy nem tudsz röhögni az idióta vicceimen, most mondom, hogy már a nyelvem sem forog a fáradtságtól, na, sipirc pizsamát venni, ne kétszer mondjam.
Akarom mondani, nem ékszer vontyam.
Mindegy.
Szíveskedjél indulni.

Miféle mesét, nem vagytok ti normálisak, este tizenegykor van képetek, te meg csak ne fújj egy követ a drágalátos bátyáddal, kábé hatszázszor könyörögtem, hogy vacsorázz meg időben, ne tízkor kezd el nyavalyogni, hogy te ma még egy falatot se, meg ne halljam, hogy mi lesz a vacsora, mert ez már rég múlt idő, mi VOLT a vacsora édes lányom, esetleg, te is kétszer szedtél az izéből…na, itt van a nyelvem hegyén, tudod már, abból a bigyuszból, amiből kétszer szedtél, mi volt már…Tökmindegy, ezt itt fejezzük be, nem emlékezhetek mindenre kristálytisztán éjféltájban, tűnés a paplan alá, rendben, elmondok egy baromi gyors mesét, közben lesztek szívesek nem verekedni és üvöltözni, mert akkor be van fejezve a meseolvasás, akkor csönd és hullaszag, na azért mondom.
Hol az a nyüves mesekönyv.
Szóval.

Mi az, hogy ne a Csipkerózsikát, még fogtok nekem itt válogatni, itt nyílt ki, a sors is így akarta, kikérem magamnak a gyanúsítgatást, még hogy én itt törtem meg a könyvet, hát dugom én a fejemet a hurokba önként, ez a Csipkerózsa nevű nőszemély különben is minimum hat oldal, egyezzünk ki kettőben, legyen folytatásos, ma elkezdjük, holnap este befejezzük, de ha most azonnal abba nem hagyjátok az ordítozást, bele se fogok. A legjobb lenne, ha most azonnal mennétek lefeküdni, mint Csipkerózsika, na látjátok, milyen jófej csajszi volt, neki persze nem kellett külön írásos kérvényt benyújtani, elfeküdt egy szekundum alatt és durmolt száz évig, uramatyám, micsoda mázlista anyja-apja volt annak, ráadásul ébredéskor máris ott volt a vőlegényjelölt, vitte egyből a palotából, egy csapásra meg volt oldva a kiházasítás, komolyan mondom, ezt itt is be kéne vezetni, annyira szép.

Na, akkor ha végre befejeznétek egymás rugdosását, belekezdenék. Egyszer volt, hol nem volt, blablabla, ezeket a hosszú leírásokat, hogy hány szoba volt, meg ilyen szép királykisasszonyt még senki sem látott, nem a hullaszülőknek találtak ki, szerintem itt nyugodtan megléphetjük, kicsit belepörgetek, mert éjfél van, egyáltalán örülhettek, hogy még nem alszom, na lássuk csak, gazdag papa, pofás királylány, habzsi-dőzsi, meg persze egy rakat irigy tündérkeresztanya, átok, toronyszoba, rokka, orsó, szúrás, alvás, rózsa, fehér ló, királyfi, tüskék, kardját kirántja, föléhajol, megcsókolja, felébred, partitájm, ásó-kapa, nagyharang, elséta a naplementébe, kanyec filma.
Jóccakát.
Álmodjatok szépeket, reggel nyolc előtt nincs kukorék.
Mi az, hogy ezt így nem lehet elmesélni, dehogynem lehet, pont most meséltem el.
Jól van, jól van, jól van, le lehet szállni a fejemről, tisztára kannibálok vagytok, komolyan mondom, miért nem rágjátok le a húsomat, egy fél mesét még elmondok, de az már a legeslegeslegeslegesleges-legutolsóutáni lesz, punktum.
Micsoda???? Hogy kitaláltat? Jesszum.
Nna jó. Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl, ott ahol már csak a sárkányok laknak, a kurta farkú malac túrja a madár három napi hideg élelmét, na ott, az Üveghegy tövében….

Kocsis Noémi

 

Related Posts

ANYA-LÍZIS 89.: Javul az agyvíz

Négyéveske, aki nagyon szeret építkezni, legózni, szerelni és hasonlók, azzal állt elő, hogy ő biza építkezett-legózott-szerelt egy Különleges Szerkezetet. S mutatta is lőn, miféle csoda…

ANYA-LÍZIS 88.: A legelső napon

Szeptember 1.  Kis- és nagyobb gyerekkel is nagyjából annyira jelképes dátum, mintha születés-, vagy névnap lenne, vagy a nap, amikor az apróság először indult el…

ANYA-LÍZIS 85.: Miért nincs nekünk állatunk?

A hétre kölcsönkaptunk egy kutyát. A gazdája elutazott külföldre, egy hétig a szomszédok istápolták, most meg ránk jutott, így tegnap este közösen elvittük egy hosszabb…

ANYA-LÍZIS 82: Nyaralási teendőlista

Nulladik lépés: Lebeszélni a nagyon lelkes középsőt, hogy már indulás előtt dagira fújja a frissen, leértékelve vásárolt teszkó gazdaságos kardszárnyú delfint, mert ha mégis, akkor…