Óriási hangulat volt a 15. Harley-Davidson Open Road Festen!

Motorral vagy anélkül, barátokkal vagy családdal – a 15. Open Road Fest-en mindenki megtalálta, amit a nyár első fesztiválján keresett!

Openroad

A jubileumhoz méltó izgalmas programokkal, sztárfellépőkkel és természetesen több száz gyönyörű motorral indította a nyarat a 15 éves Harley-Davidson Open Road Fest. Június 4. és 8. között, és minden napra jutott valami érdekesség, mind a kétkerekűek és a sebesség, mind a zene szerelmesei számára. Az Európa Kemping az egész hosszú hétvégén tele volt, és szebb időjárást kívánni sem lehetett volna: ragyogó napsütésben, rengeteg látogatóval, igazi Harley-s hangulatban telt a 15. Harley-Davidson Open Road Fest, amit majd talán csak jövőre lehet felülmúlni.

Június 4-én véget ért a várakozás, a fesztivál megnyitotta kapuit; sokan ekkorra már beparkoltak lakókocsijukkal a területre, illetve felverték sátraikat, hogy elfoglalhassák a legkényelmesebb helyeket. Az idei fesztiválnyitásra vonuló tömeget akarva se lehetett volna eltéveszteni: a Balaton hullámhosszán indult el az Open Road Fest a Class FM Morning Show-jának élő adásával, nem is akárhogy. Az egész stúdió egy konténerbe költözött, a konténer pedig hajnali 6-kor indult Siófokról, ahonnan komp szállította a műsorvezetőket Tihanyba, majd kerekeken haladtak tovább Alsóörsre. A kompon természetesen helyet kaptak a rajongók is: több százan utaztak a rádiósokkal, és 30 vagány motoros, ráadásként pedig a Hooligans zenélt a tetőn. A nem mindennapi bevonulás után Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere átadta Dobai Attila fesztiváligazgatónak a település kulcsát, hivatalosan is megnyitva a jubileumi fesztivált.

A fesztiválhangulat nem váratott sokat magára, csütörtöktől teljes sebességgel dübörgött az Open Road Fest, amihez a szikrázó napsütés és a folyamatos programok nagyban hozzájárultak. Akik ellátogattak a fesztivál 5 napja alatt az Európa Kempingbe, esélyük sem volt unatkozni. A koncertek már délután elkezdődtek, de a zenén kívül is számos programlehetőség várta a látogatókat egész nap. A CPE – Chapter Pin Tőzsde a fesztivál egyik nevezetessége, ahol a szenvedélyes gyűjtők kitűzőiket csereberélhetik. Akik egy kis adrenalinbombára vágytak, nekik találták ki a bungee jumpingot és a Jack Daniel’s Ranch rodeóbikáját, amiken szintén minden nap kipróbálhatták magukat a vállalkozó szelleműek. Több alkalommal láthattuk Erdős Csaba és csapata lélegzetelállító kaszkadőr show-ját, amihez később Herczeg Balázs „Mókus” is csatlakozott. Veres Zoltán, a levegő ura, többszörös világbajnok műrepülő pilótánk szintén különleges bemutatóval készült a közönségnek.
Az Open Road Fest természetesen elképzelhetetlen a fenséges Harley-Davidsonok nélkül: A Harley On Tour kamionja elhozta a legújabb modelleket a fesztiválozóknak, így mindenkinek lehetősége volt kipróbálni egy ilyen fejedelmi gépet. A nyeregben ülve elmélázhatott az ember, hogy milyen lenne, ha a garázsban állna egy ilyen motor…

Egy álmodozónak idén valósággá vált a kívánsága: Major Viktor volt a szerencsés a több ezer regisztráló közül, aki szombat este boldog tulajdonosa lett egy eredeti Iron 883-as Harley-nak, amit az egész fesztiválon át tartó nyereményjáték fődíjaként sorsoltak ki. A belépőként is szolgáló okos karszalag és a Facebook profil összekapcsolásával lehetett a játékban részt venni, és esélyt szerezni a Magyarországon valaha volt legértékesebb fesztiválnyereményre. A Harley egészen biztosan jó kezekben lesz új gazdájánál, aki egész életében szenvedélyes motoros volt, és jövőre biztosan új kedvencén érkezik vissza a fesztiválra. Az értékes nyeremény mellett kihirdették az épített motorok szépségversenyének győztesét is, egy sárga-arany kígyókkal díszített egyedi gépet.

unnamed

Az Open Road Fest egyik legkedveltebb programjai a délutánonkénti vezetett motoros túrák, a csütörtöki például egy különleges gyülekezővel indult: egy katolikus pap és egy református lelkész érkezett a fesztiválra, és rövid szertartás keretében megáldotta a motorokat és a résztvevőket. Pénteken következett a Poker Run, ahol a résztvevők 5 állomáson keresztül hajtanak kártyalapokat gyűjtve, majd a legértékesebb hand lesz a végső győztes.
Szombat délben aztán indult az ország legnagyobb motoros eseménye, a nagy felvonulás, amely nélkül el se lehetne képzelni a Harley-Davidson Fesztivált. A környék már 11-kor megközelíthetetlen volt autóval, hiszen a kétkerekűek sorakoztak, készülődtek az indulásra. A felvonulást nem csak a dübörgő lóerők és a szemet gyönyörködtető gépek miatt nem érdemes kihagyni: az útvonal és a táj egyszerűen lélegzetelállító szépségű. A sisak alól mindenkinek életre szóló élmény egy ilyen “joyride”. Bizton állíthatjuk, hogy a parádé történetében még sosem voltak ennyien: túlzás nélkül több ezer motoros gördült el a Balaton partján. Akár földről, akár levegőből lélegzetelállító látványt nyújtott a menet. Minden érintett településen százával álltak a kíváncsiskodók, köztük a legkisebbek is, még szüleik karján ülve is integettek a motorosoknak. Az összefogást, és a motoros társadalom egységét mutatja, hogy baleset- és problémamentesen zajlott a felvonulás ekkora felvonuló tömeg mellett is, és aki egyszer részt vett, biztosan jövőre sem hagyja ki.
A csillogó kipufogók és az öblös motorhangok csak egyek a fesztivál kínálta élmények közül: az este közeledtével minden nap a magyar zenei paletta színe java játszott a közönségnek, 3 színpadon, éjszakába nyúlóan. A hazai kedvencekből hallhattuk az EDDÁT, Deák Bill Gyulát, Demjén Ferencet, Tóth Gabit, a Hooliganst, az Ossiant és a sor folytatódik. A Nagyszínpad péntek este Boban és Marko Markovicsé volt, akik Szerbiából hozták el nekünk virtuóz trombitajátékukat, szombaton pedig a brit rock királynője, Bonnie Tyler énekelte el legnagyobb slágereit, megkoronázva a fesztivált.

unnamed (4)A 15. jubileumi Open Road Fest meghosszabbította programját, így 5 napon keresztül tartott idén a fesztivál, és a lelkesedéből még vasárnapra is maradt. A pünkösdi hosszú hétvége jó alkalom volt a családoknak, hogy ebben a ragyogó nyári időben, a szezonban először megnézzék a Balatont és eltöltsenek egy szép délutánt a vízparton. Az Open Road Fest családi hangulattal, koncertekkel és gyermekprogramokkal várta az érdeklődőket. A legkisebbeknek idén debütált a Kids Race mini motoros vetélkedő, ahová 0 és 5 éves kor között bárki nevezhetett, lábbalhajtós motorral. Közel két tucat kismotor rajtolt el a pályán, a lányok-fiúk kemény motorosokat megszégyenítő ügyességgel és elszántsággal teljesítették a távot.
A vasárnapi családi nap jó hangulatú befejezése volt a 15. Open Road Festnek, bár ebben a szép időben biztos sokan maradtak volna még néhány napot. Minden napra jutott motoros program, a szombati nagy felvonulás soha nem látott tömegeket vonzott, minden este sztárfellépők zenéltek a közönségnek, az ötödik nap pedig igazán a gyerekeké és a családoké volt. Jövőre is ilyen szerencsés időjárást, ilyen színvonalas koncerteket és ennyi látogatót szeretnének a szervezők, és természetesen várnak vissza mindenkit 2015-ben. Ismét bebizonyosodott, hogy már a nyár első fesztiválján mindenkiben van egy kis Harley!

 

Related Posts

Woodstock legendás zenekara az Open Road Festen

Peace – Love – Freedom – a legendás blues-rock banda, az angol Ten Years After érkezik a Harley-Davidson Open Road Festre. A 60-as, 70-es évek…

Kezdődik a Végső Visszaszámlálás, az Open Road Fest nagyszínpadán a EUROPE!

Június 13-án 22.00-ás kezdettel egyedülálló fényárba borul a 16. Open Road Fest nagyszínpada, amikor is felcsendül a rock egyik univerzális himnusza, a Final Countdown! A…

Fergeteges dzsembori a Harley 120. születésnapján

Néhány napja ért véget a 120 éves Harley-Davidson® jubileumi fesztiválja a budapesti Puskás Aréna Parkban, Magyarország nemzeti stadionjának parkjában. A június 22-25. között megtartott fesztivál…

Itt az első 15 fellépő a 21. Harley Fesztiválon

A hazai rockzenei élet színe-java képviselteti magát a 21. Harley-Davidson Open Road Festen, köztük olyan legendás zenekarok, mint a Tátrai Band, a P mobil, Deák…