Pályafutása legértékesebb elismerését vehette a 22 éves paksi motorversenyző

A hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb tehetsége tavaly 2007 után az első magyar motorosként nemzetközi bajnoki címet nyerő – Alpok-Adria 125 GP – Gyutai Adrián bebizonyította, ő képes volt szűkebb hazájában is bizonyítani.

Gyutai Adrián Tolna megye legjobb motorversenyzője
Gyutai Adrián Tolna megye legjobb motorversenyzője

A 2013-as szezonban kategóriát váltó – idén már Superstock 600-ban indul – 22 éves paksi versenyző lett ugyanis Tolna megye legjobb motorversenyzője a 2012-es évben. Az elismerést Adrián egyik példaképe, az olimpiai bronzérmes kenus, Kozmann Györgytől vehette át. Mindeközben megérkezett a fiatal versenyző új motorja, melyet háttércsapata készít fel az idei versenyekre.

Amikor tavaly 2007 után első magyar gyorsasági motorversenyzőként újra nemzetközi bajnokságot nyert Gyutai Adrián – a 125 GP-t nyerte meg az Alpok-Adria sorozatban, valamint szintén ebben a kategóriában osztrák bajnoki címet szerzett –, sokan felvetették, hogy a kétségkívül tehetséges paksi fiatalember vajon kategóriát váltva is képes lesz-e megismételni korábbi sikereit. Nos, a 22 éves motoros és csapata éppen ezen dolgozik.

„Gőzerővel folyik már az új motorom, egy CBR Honda 600RR felkészítése. A háttércsapatom fantasztikus munkát végez, így bízom abban, hogy az első, március közepi tesztre már a teljesen felkészített versenygéppel kezdhetem meg a gyakorlást, illetve a közvetlen felkészülést az idei feladatokra. Óriási bennem a bizonyítási vágy, ugyanakkor pontosan tudom, a hátralévő időszakban minél többet kell motoroznom, hogy összeszokjak az új motorral. Ráadásul a vezetési stílusomat is meg kell változtatnom egy picit, amihez azért idő kell. Fizikailag jó formában vagyok, és sokat tudtam crossozni a télen, így az eddigi legjobb felkészülésemen vagyok túl, bizakodva várom az új kategóriámban a versenyeket” – fogalmazott Gyutai Adrián.

A paksi fiatalembert ráadásul lelkileg is feldobta, hogy szűkebb hazájában is elismerték tavalyi eredményeit. A szakemberek megítélése alapján Tolna megyében a 22 éves motoros lett szakága legjobbja 2012-ben, a díjat Kozmann György olimpiai bronzérmes kenus adta át a tehetségnek.

„Fantasztikus érzés, hogy engem választottak meg Tolna megye legjobb sportolójának motorsportban. Nagyon büszke vagyok ere, ráadásul egy olyan sportember adta át a díjamat, akire sportolói pályafutása miatt nagyon felnézek. Nagy megtiszteltetés, hogy olyan sportolókkal kerültem a díjazottak közé, mint Csoknyai László, Bor Barna vagy éppen Kiszli Vanda, akik a saját sportáguk világklasszisai” – árulta el Adrián.

Boros-Kőszegi Erika

Related Posts

Toni Bou nyerte a Triál VB-t Budapesten

A címvédő és 13-szoros világbajnok spanyol Toni Bou nyerte az X-Trial motoros ügyességi világbajnoki sorozat magyarországi futamát vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában. A szakág…

A Harley-Davidson is beszáll a Formula E-be

Társul a Harley-Davidson és az Envision Virgin Racing. A világ egyik legelismertebb márkája, a Harley-Davidson társul a párizsi E-Prix legrangosabb Formula E csapatával az Envision…

Veteránautósok – Évnyitó edzés március 1-én

Veterán autó-rajongók figyelem, már csak egy hónap van a felkészítésből, hogy a legjobb állapotba hozzák veterán autókat.

Extrém Enduro Kupa és Freestyle Show

A meseszép amerikai autók mellett vadonatúj enduro programmal készül a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komáromban. Az adrenalintól duzzadó autós programokon túl Super Enduro versennyel…