Ringasd el magad – Alsóörsön

A legendás magyar musical, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a 14. Harley-Davidson Open Road Fest nulladik napján ünnepli negyvenedik születésnapját.

Ringasd el magad - Alsóörsön
Ringasd el magad – Alsóörsön

A Harley-Davidson több mint egy motormárka, a Harley-Davidson mára már életmód, életérzés, amit mindenki átélhet, vagy éppen megismerhet a 2013-ban már 14. alkalommal megrendezendő alsóörsi Harley-Davidson Open Road Festen. Idén egy igazi ünnepre is sor kerül Alsóörsön: a nulladik nap a Nagyszínpadon kerül bemutatásra a magyar musical történelem egyik legendája, a 40 éves Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a veszprémi Pannon Várszínház előadásában. A kultikus darab érdekessége az lesz, hogy Vándorfi László rendező elárulta, a közönséget is bevonják a cselekménybe.

Noha még csak éppen várjuk a tavaszt, már javában folyik a 14. Harley Davidson Open Road Fest szervezése. Az illetékesek idénre is sok meglepetést és fantasztikus hangulatot ígérnek, és úgy tűnik, a magyar és külföldi sztárfellépők mellett egy igazi meglepetéssel is szolgálnak.

„Örömmel jelentem be, hogy a magyar musical történet egyik legendája, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról az alsóörsi Nagyszínpadon ünnepli megszületésének negyvenedik évfordulóját. A darabot a veszprémi Pannon Várszínház mutatja be a fesztivál nulladik napján” – árulta el Dobai Attila fesztiváligazgató.

A Pannon Várszínház igazgatója, Vándorfi László – aki egyben rendezője is a darabnak – elmondta, a legendás musical mondanivalója, üzenete még ma is ugyanolyan érvényű, mint amilyen negyven évvel ezelőtt volt.

„Maga a darab négy évtizeddel ezelőtt az amerikai témája miatt volt érdekesség, ám a beleszőtt magyar mondanivaló, az előre vizionált problémák mind a mai napig aktuálissá teszik az üzeneteit. A hontalanság, a hazaszeretett, a szélsőségek, a drogproblémák, illetve a másság különböző változatai – generációs, szexuális, faji, kulturális – ugyanúgy a ma korának társadalmát is foglalkoztatják. Akkoriban az LGT élő zenéje döbbenetes hatással volt a közönségre, és a mostani előadás is tartogat a közönség számára különleges ízeket: a zenei alapot egymaga játszotta fel húsz évvel ezelőtt Presser Gábor” – jelentette ki a színigazgató-rendező.

Related Posts

Itt az első 15 fellépő a 21. Harley Fesztiválon

A hazai rockzenei élet színe-java képviselteti magát a 21. Harley-Davidson Open Road Festen, köztük olyan legendás zenekarok, mint a Tátrai Band, a P mobil, Deák…

Motorosok ezreivel dörren be a fesztiválszezon Alsóörsön

Szerdán huszadik alkalommal nyílnak ki a kapuk, hogy a motorok, zene és szabadság szerelmesei együtt indítsák be a szezont. Június 5. és 9. között Alóörsön…

Világsztárokkal jubilál a 20. Harley-Davidson Open Road Fest

Rock ikonok találkozóhelyévé avanzsál a 20. szülinapját ünneplő Harley-Davidson Open Road Fest. Június 5 – 9. között Alsóörse érkezik a 80-as évek egyik legmeghatározóbb himnuszát…

Felkészülni, vigyázz, kész, Open Road Fest

„Mindegy mivel érkezel, lehet, hogy egy Harley-val távozol!” Ezzel az üzenettel indul útra júniusban ismét Alsóörsön a 16. Harley-Davidson Open Road Fest. Mi az az…