Az újévi fogadalmak tündöklése és bukása

Elárulom a titkot, hogyan tartsd be az újévi fogadalmad.Sehogy. Felesleges. Nem fogod. Csak korlátokat emelsz magad köré. 

unnamed (1)

Szerintem van elég, gondoskodik róla a munkahelyed, a magánéleted, a megfelelni akarás, a mindennapi élet. Ehhez még hozzáteszed, hogy nem vagy magaddal elégedett, és megfogadod, hogy lefogysz, leszoksz, megváltozol, jobban fogsz élni. Mindent egyszerre. Tök jó. És hogyan? 180 fokos fordulatot akarsz venni. Bírod mondjuk 20-30 napig. Január végére kifújsz, és valószínűleg eleged van belőle, hogy még nem érted el, amire vágytál. Végül a lelkesedés elfogy, a fogadalmak elhalványulnak. Majd jövőre…..
Térjünk vissza a titokra…. Hogyan ne legyél csalódott önmagaddal.
A szokásaidon kell változtatnod. Szembe kell nézned önmagaddal.
Hiába fogadod meg, hogy a nyárra két ruhaméretet lefogysz, hidd el, az ész nélküli diétázást fel fogod adni, és jojóban visszahízol. Hiába fogadod meg, hogy egészségesebben fogsz enni, nem a vitaminok, csodabogyók, teák, kapszulák beszerzése a megoldás.
Nézz végig a napirendeden. De őszintén.

unnamed
Gondolom találsz benne két órát, amit magadra fordíthatsz. Máris megvan az időd edzeni. El kell kezdeni, ki kell tartani. Ha ezt eldöntötted, és betartod, a szervezet 1-2 hónap után már erősen kívánja a heti 2-3 edzést, mert a mozgás endorfint termel. A tested okos, az neki kell.
Máris elértél valamit, lett egy új jó szokásod.
Vagy nézzük az étkezést. Megint csak önmagadhoz őszintén, mit eszel-iszol meg egy nap?
Ne akarj rögtön mindenen változtatni. Ha eddig minden délután volt süti és cappuccino, ebédre gyorsétterem, akkor nem fogod bírni, hogy egyik napról a másikra halat eszegess brokkolival. Válassz ki valamit. Hagyd el a cukrot a kávéból. Ne nassolj csokit, ne üdítőt igyál, hanem vizet. Egy dolgot vegyél ki, ami hízlal. Ha már nem hiányzik, és tapasztalsz valami pozitív változást – volt olyan, aki 11 kilót fogyott, csak mert nem tett cukrot a kávéjába – máris változtattál egy rossz szokásodon. Jöhet a következő. Ha így fokozatosan csinálod, nem csak stresszbe hajtod magad, ahonnan a leggyorsabb úton a régi megszokásokba menekülsz vissza.
Úgyhogy kit érdekelnek a fogadalmak? Csak nézz szembe az okokkal, a szokásaiddal, és azokon kezdj el dolgozni. Egyszerű, ennyi a titok. Boldog Új Évet, ez is csak egy dátum, minden megy tovább, ahogy alakítjuk.

http://hardsidegym.wordpress.com/

Darvas Rachel

Related Posts

Új év, új én: tippek a séftől és a gyógytornásztól az életmódváltáshoz

Az újév beköszöntével elindul a fogadalmi hullám, sokan döntenek úgy, hogy radikális változást szeretnének elérni, és 2024-ben az egészség lesz fókuszban az életükben. Ám jobb,…

Dallos Bogi & Camila Cabello: Imádják a chunky sneaker trendet!

Dallos Bogi szerint ez az év a női előadók tekintetében mindenképpen Camila Cabello esztendeje volt! A világhírű énekesnő slágereivel az élre tört és hat (!)…

Alakformálás bárhol, bármikor!

Tuti edzéstippek otthonra Dudás Lilitől Nincs időd heti kétszer-háromszor edzőterembe járni? Semmi gond! Az álomalak otthon is elérhető! Dudás Lili személyi edző, fitneszversenyző, az Életmódváltók…

ÚJ ÉV, ÚJ ÉLET: AZ ÉLETMÓDVÁLTÁS TÍZ + 1 PARANCSOLATA

„Új év, új élet!” felkiáltással sokan határozzák el az év első napjaiban, hogy változtatnak szokásaikon és teljes életmódváltásba kezdenek. A siker kulcsa a megvalósításban rejlik,…