A világklasszis magyar triálos ismét a csúcson!

Az Európa-bajnokság után a norvégiai világbajnokságon is döntőbe jutott, és a 8. helyen végzett a világklasszis magyar triálos 
Hegedűs László: „Bebizonyítottam, hogy a legjobbak között a helyem”

unnamed (2)A triál magyar világklasszisa, Hegedűs László – aki jelenleg tízedik a 130 nevet tartalmazó világranglistán – az elmúlt hétvégén a norvégiai Lillehammerben és Haffjelben rendezett világbajnokságon újfent bebizonyította, sportága egyik legjobbja. Élete egyik legjobb teljesítményét nyújtva bekerült a nyolcas döntőbe, ahol a hét korábbi világbajnokot felvonultató mezőnyben végül a 8. helyen végzett. A 24 éves ceglédi kerékpáros elmondta, büszke a teljesítményére, és ezek az eredmények még komolyabb munkára ösztönzik, mert nagy álma, hogy a TOP 5 közé jusson a világranglistán.
Filmen, vagy élőben, mindenesetre sokan csak szájtátva bámulják a triálosokat, akik nyereg nélküli kerékpárjukkal bámulatos dolgokra képesek akár az utcán, akár az erre a célra kialakított pályákon. A világszerte egyre népszerűbb sportág egyik legjobbja Hegedűs László, aki a 10. helyen áll az aktuális világranglistán, és legutóbb az Európa-bajnokság után a norvégiai világbajnokságon jutott be a döntőbe.

unnamed (1)
– Idén, úgy tűnik, végleg betört a világ élvonalába, hiszen a TOP 10 tagja a világranglistán, illetve a két legfontosabb és legerősebb világversenyén, az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is bejutott a döntőbe, a legjobbak közé, amihez őszintén gratulálunk. Ám ennek ellenére sem tudják sokan, mi is az a triál. Bemutatná a sportágát pár mondatban?
– Köszönöm az elismerő szavakat. Sajnos tény, itthon még nincs annyira előtérben ez a világ más országaiban roppant népszerű, ugyanakkor nagyon nehéz sportág. A triál lényege, hogy speciális, nyereg nélküli kerékpárjaink használatával végigmenjünk az erre a célra kialakított mesterséges, illetve természetes szekciókon. A verseny győztese az lesz, aki a legkevesebb hibát véti. Hibapontot szerezhetünk, ha a pályák teljesítése közben letesszük a lábunkat, illetve a kerékpár bármely alkatrésze a kerekeken kívül érinti az akadályt. Egyszerre van szükség remek erőnlétre, rugalmasságra illetve egyensúlyérzékre.
– Hogy zajlott le maga a verseny?
– Az idei Mountain Bike világbajnokságot a norvégiai Lillehammerben illetve Haffjelben rendezték meg, ahol valamennyi szakág legjobbjai mérték össze a tudásukat. A triál mezőnyében mindenki ott volt, aki valamit is számít, azaz pályafutásom talán legerősebb mezőnyében kellett bizonyítanom. A világbajnokság egy kvalifikáló versenyből és egy döntő futamból áll. Az első verseny alapján a legjobb 8 versenyző kerül be a döntő futamba, ahol még nehezebb pályákon dől el, ki hányadik helyen végez.

Related Posts

Meghódította Ausztriát is a világklasszis magyar triálos

Meghódította Ausztriát is a világklasszis magyar triálos: társával bejutott a legnagyobb televíziós tehetségkutató élő show-jába. Hegedűs László: „Állva ünnepeltek minket”

8. helyen zárt a világklasszis magyar triálos!

A lengyelországi Walbrzychban megrendezett 2014-es kontinensviadalon hat világbajnokkal csatázva végül a 8. helyen zárt a világklasszis magyar triálos  Hegedűs László: „Ebben a mezőnyben óriási eredmény…

Hegedűs László: „Egy ugráson múlt a döntő”

A 2014-as Világkupa-szezon első állomásán, a lengyelországi Krakkóban a 9. helyen zárt a magyar triálos világklasszis, aki hét hónap versenymentes időszak után végzett a TOP…

A világ egyik legjobb triálosa dobogóra tör a világranglistán

A tavalyi fantasztikus szezon után, amikor a világranglista 7. helyén zárt Magyarország legjobb triálosa, Hegedűs László, idén mindenképpen szeretne bekerülni a TOP 5 közé.