8. helyen zárt a világklasszis magyar triálos!

A lengyelországi Walbrzychban megrendezett 2014-es kontinensviadalon hat világbajnokkal csatázva végül a 8. helyen zárt a világklasszis magyar triálos  Hegedűs László: „Ebben a mezőnyben óriási eredmény az Eb-döntő”

unnamed (5)
A triál magyar világklasszisa, Hegedűs László – aki jelenleg nyolcadik a 125 nevet tartalmazó világranglistán – a hétvégén a walbrzychi Európa-bajnokságon bizonyított: a hat világbajnokot felvonultató mezőnyben bejutott a fináléba, ahol rendkívül szoros versenyt követően a 8. helyen végzett. A 24 éves ceglédi kerékpáros elmondta, elégedett az elért eredményével, ugyanis ilyen erősségű mezőny talán még sosem állt rajthoz kontinensviadalon.
Filmen, vagy élőben, mindenesetre sokan csak szájtátva bámulják a triálosokat, akik egy nyereg nélküli kerékpárral bámulatos dolgokra képesek akár az utcán, akár kifejezetten a sportág számára megépített pályákon. A szerte a világban egyre népszerűbb sportág egyik legjobbja Hegedűs László, aki a 8. helyen áll az aktuális világranglistán, mindössze 47 ponttal lemaradva az 5. helyezett mögött. Idén arra készül, hogy megőrizze a helyét a TOP 10-ben.
Hege már az idei első Világkupa-futamon – a lengyelországi Krakkóban – is a legjobb tíz között zárt, így bizakodva várta a szintén Lengyelországban megrendezett Európa-bajnokságot. A 24 éves ceglédi klasszis fantasztikus formában vette az akadályokat, és a rendkívül erős mezőnyben – a sportág hat világbajnoka, valamint a világranglista első harminc helyezettjének túlnyomó többsége elindult – a tavalyi remeklését is megismételve, beverekedte magát a fináléba. Hegedűs a rendkívül színvonalas döntőben felvette a kesztyűt nagynevű ellenfeleivel, és végül minimális pontkülönbséggel lemaradva a dobogósoktól, a 8. helyen zárt. Ezzel az eredményével megerősítette a világranglistán elfoglalt nyolcadik helyét.
„Utólag visszagondolva, ilyen erősségű Európa-bajnokságon még sosem vettem részt, hiszen a sportág legjobbjai valamennyien rajthoz álltak. A triálban a franciák és a spanyolok viszik a prímet a kontinensünkön, és például a francia csapatvezető elmesélte, még soha nem dolgozott ilyen erős válogatottal, mint a mostani. Valamennyi európai világbajnok ott volt a mezőnyben, így már az is nagy bravúrnak számított, hogy bekerültem a döntőbe, ahova rajtam kívül hat világbajnok harcolta ki a részvételt. Nagyon kis különbségek döntöttek, végül a nyolcadik helyen zártam. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, ugyanis remek gyakorlatokat mutattam be, és alig pár pont választott el a dobogótól. Egy ilyen mezőnyben a TOP10 tagja lenni, nos erre mindenki büszke lehetne. Idén már másodszor végeztem a legjobb tízben, és abban bízom, hogy az év hátralévő versenyein is tartom ezt a formámat” – jelentette ki Hege.

unnamed (1)
Egy perc pihenője sincs a magyar klasszisnak, hiszen az Európa-bajnokság előtt egy remekül sikerült bemutatót tartott a Hegeshow csapata Amszterdamban, ahol többek között indiai turistáknak mutatták be lélegzetelállító gyakorlataikat. Nemrég érkezett haza, de már utazott is tovább, hiszen a hétvégén, Zalakaroson is megtekintheti minden érdeklődő Hegedűs László és csapatának bemutatóját. Ezek a látványos műsorok immár számos országban népszerűek, hiszen a világranglista 8. magyar klasszist egyre több helyre hívják meg a csapatával.
„Nagyon jó érzés volt, amikor az amszterdami közönség hosszú ideig tartó vastapsával fejezte ki elégedettségét. Ezek a remek hangulatú bemutatók és a kemény edzések a lehető legjobb felkészülést biztosítják számomra a különböző nemzetközi viadalokra. Mindenképpen szeretném megköszönni a családomnak és a Magyar Kerékpár Szövetségnek azt a támogatást, amit kapok tőlük” – fogalmazott a 24 éves ceglédi sportember.

Az idei nemzetközi versenynaptár
1. Világkupa: Lengyelország, Krakkó – 2014. 05.30-06.01. – összetett 9. hely
2. Világkupa: Franciaország, Pra Loup – 2014. 07. 25-27.
3. Világkupa: Franciaország, Meribel – 2014. 08. 21-23.
4. Világkupa: Svájc, Moutier – 2014. 09. 19-20.
5. Világkupa: Belgium, Antwerpen – 2014. 09. 26-28.
Világbajnokság: Norvégia, Lillehammer – 2014. 09. 01-07.
Európa-bajnokság: Lengyelország, Walbrzych – 2014. 06. 14-15. – összetett 8. hely

Related Posts

Hegedűs László: „Egy ugráson múlt a döntő”

A 2014-as Világkupa-szezon első állomásán, a lengyelországi Krakkóban a 9. helyen zárt a magyar triálos világklasszis, aki hét hónap versenymentes időszak után végzett a TOP…

A világ egyik legjobb triálosa dobogóra tör a világranglistán

A tavalyi fantasztikus szezon után, amikor a világranglista 7. helyén zárt Magyarország legjobb triálosa, Hegedűs László, idén mindenképpen szeretne bekerülni a TOP 5 közé.

Meghódította Ausztriát is a világklasszis magyar triálos

Meghódította Ausztriát is a világklasszis magyar triálos: társával bejutott a legnagyobb televíziós tehetségkutató élő show-jába. Hegedűs László: „Állva ünnepeltek minket”

A világklasszis magyar triálos ismét a csúcson!

Az Európa-bajnokság után a norvégiai világbajnokságon is döntőbe jutott, és a 8. helyen végzett a világklasszis magyar triálos  Hegedűs László: „Bebizonyítottam, hogy a legjobbak között a…