„EGER A TE TÖRTÉNETED, NYÁRON IS!” 2014

Eger városa sokszínű, ahol mindenki otthonra talál. Valahol mindenki egri. Ha ellátogatunk Egerbe, akkor megértjük és tartalommal is megtöltjük a jelmondatot: „EGER A TE TÖRTÉNETED”.

unnamed (4)

 

Tavaly nyáron megújult és csúszdaparkkal gazdagodott az egri Termálfürdő, Gárdonyi 150. születésnapja kapcsán időkapszulát helyeztek a mélybe, miközben a Végvári Vigasságok során az Egri Vitézlő Oskola előadásában megelevenedett a történelem. Aki ott volt és átélte mindezt, az visszavágyik Egerbe, aki pedig nem, az előtt az idén itt a nagy lehetőség, hogy saját egri történeteket gyűjtsön magának!
Egerben már 2014 májusában elindult a fesztiválszezon és folytatódnak a tavaly sikerrel elindított kreatív kezdeményezések, valamint új arcát is megmutatja a város.

Jumurdzsák blogja

A tavaly elindított blog idén is folytatódik. Jumurdzsák blogja ugyanis nem csupán egy szokásos webnapló, amelyből megismerhetjük a blogger személyes élményeit és titkos életét, hanem egy játék is, amelyre az író, és Eger városa az olvasót invitálja. Jumurdzsák álarca mögött – négy héten át – egy közismert figura bújik meg, akinek a személyét illetően megéri találgatni! Tavaly Kálloy-Molnár Péter bújt a sorok mögé. Vajon Jumurdzsák álarca kit rejt majd idén? A tippeket majd az 15552@ph.eger.hu címre várjuk!
Költözz Egerbe!

unnamed (1)

 

Kata és Ders tavaly egy hónapot töltött Egerben, melynek minden napját online nyomon követhettük. A napi 20-30 ezer blog-olvasó biztosan emlékszik arra, amikor Kata lőni tanult, Ders vadászni ment. Esetleg arra, amikor lovaskocsival jártak a szőlőkben, vagy éppen arra, amikor Kata kerékpárját a várban felejtették. Megannyi egri történet, s ez a sztori idén két újabb fiatal életében folytatódik, augusztus 6-a és 20-a között! Garantált, hogy 2014-ben is felejthetetlen élmény lesz Egerbe költözni.
XVIII. Egri Bikavér Ünnep
Az Egri Bikavér Ünnep egy életérzés, melyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni. Évről évre fontos alkalom ez, hiszen amellett, hogy Eger város egyik legnagyobb rendezvénye, az Egri Bikavér és most már az Egri Csillag, a borvidéki fehér házasítás is az Egri borvidék legismertebb bormárkája, utóbbi díszvendégként lesz jelen. A gasztronómiai fesztivál 2014. július 10. és 13. között várja az érdeklődőket. Idén 40 pincészet kínálja a remekeit, s a Bikavérekhez megálmodott ételeket. A Bikavér Ünnep elegancia és piknik-hangulat együttese, a helyszín a különleges klímájú, ligetes Érsekkert.

Gárdonyi „Mini” Irodalmi Fesztivál

2014. augusztus 1-3. között az Egri Vár és a város különböző helyszínein felolvasó programok, író-olvasó találkozók, filmvetítések, könyvbemutatók, gyermekprogramok, kiállítások és koncertek népszerűsítik Gárdonyi Gézát és az olvasást. Így elevenítik meg Gárdonyi városában az Egri Csillagok és a magyar szerzők műveinek világát. Elmaradhatatlan program az EGER 1552 Casting: az egriek Cecey Éva és Bornemissza Gergely XXI. századi megformálóit keresik egy különleges szereplőválogatáson, immár harmadik éve.
Végvári Vigasságok (augusztus 15-17.)
Életre kel a történelem: a törökök újra megtámadják Eger várát. Noha az erődrendszer számos területe megújul, a jól ismert ostrom, a hagyományőrzők fesztiválja idén sem maradhat el. A történelmi eseményeket hitelesen bemutató ostromot számos családi program és kulturális esemény egészíti ki.

Street art

2014. szeptember 5. és 6. között rendezik meg a 2014-es nyár egyik záróeseményét, a „Lassan a testtel” zenés-filmes fesztivált az egri Bolyki völgyben. Az esemény második napján profi és amatőr utcaművészek veszik át a terepet. Az egyedi alkotásokban egy közös vonás lesz: egri témát dolgoznak fel falon, földön és minden nem szokványos helyen!

Related Posts

KÉT ÚJ ELŐADÁST MUTATOTT BE A STAFÉTA

A tehetséggondozás támogatása érdekében Budapest Főváros Önkormányzata a FÜGE lebonyolításában meghívásos pályázatot tett közzé 2015 őszén. A STAFÉTA célja, hogy a kisebb produkciók és a…

Az Egri Vár Napja

1552. október 17-én a törökök feladták az Egri Vár ostromát és elhagyták Egert. A győzelem emlékére 2002 óta október 17-e minden évben az Egri Vár…

Németh Kristóf volt idén a titokzatos Jumurdzsák

2015. augusztus 20-án az egri Városi Díszünnepség keretei között, a tűzijátékot követően derült fény az idei Jumurdzsák személyére, aki ez alkalommal egy közismert színművész, a…

Húszéves az egri Végvári Vigasságok

2015-ben immár huszadik alkalommal lesz Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál az Egri Várban. Az évfordulóhoz illő színes programkínálat, számos egyedi tárlatvezetés és a közkedvelt, már nélkülözhetetlennek…