Nagykorú lett Eger legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja – XVIII. Egri Bikavér Ünnep

Idén már tizennyolcadik alkalommal rendezik meg az Egri Bikavér Ünnepet Szent Donát, a szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentjének napja alkalmából, július 10-13. között. Mintegy negyven borászat és húsz étterem garantálja a páratlan gasztronómiai élményt Eger szívében, az Érsekkertben.

unnamed

Eger és az Érsekkert kivételes hangulatú környezetében évről-évre igazi kuriózum az Egri Bikavér Ünnep. A gasztronómiai fesztiválon az Egri Borvidék minden jelentős borászata képviselteti magát, a minőségi egri nedűkhöz pedig az éttermek kínálnak egyedi fogásokat. Az érdeklődők a rendezvény négy napja alatt a gasztronómiai csodákon túl számos zenei és kulturális élménnyel gazdagodhatnak. Az Egri Bikavér Ünnepen díszvendég a Bikavér fehér párja, az Egri Csillag, valamint helyet kapnak a helyi termelők remek rozéi is.

A zenei kínálat kialakítása során a szervezők 2014-ben is a műfaji sokszínűségre törekedtek. A kezdőnapon remek szórakozást ígér a Mystery Gang koncertje, majd Majsai Gábor és a Pénzügyőr Big Band, a Group’N’Swing és a közelmúltban ismét Fonogram-díjjal elismert, meglepetésvendéggel kiegészült egri Kerekes Band is garancia a jó hangulatra. A Zenepavilonnál, az Egri Csillag Színpadon egri dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő zenéket játszanak a bikavéres – csillagos, nyári estéken. Fellép továbbá a tehetségkutatókon sikerrel szereplő, egri fiatalokból álló Hungariddim, valamint a Zombori, Barkóczi Noémi és a Rokokó Rosé is. A kisebb színpadnál minden nap délután öt órától kreatív gyermekprogramokkal várják a legkisebbeket.

Az egri bor nagy ünnepén újra felbőgnek a traktormotorok: az egri szőlészek – borászok belvárosi traktoros gyorsulási és szépségversenyét július 12-én, szombaton délután rendezik a Deák Ferenc út színház előtti szakaszán. Kellemes kikapcsolódást ígér mindemellett a XXVI. Agria Nemzetközi Folkhétvége, melynek számos programelemével az Egri Bikavér Ünnep érsekkerti színpadán találkozhat a közönség.

A XVIII. Egri Bikavér Ünnep teljes területén ingyenes WiFi, valamint nyereményjáték várja az érdeklődőket. A „Fotózz Bikavért” c. pályázat során olyan fotókat várnak, melyek minőségi módon, egyedi látásmóddal mutatják be az Egri Borvidék vezető nedűjét. Az Egri Csillag Színpadnál a már jól ismert „fényfestésre” (fény-kompozíciók vetítése épületekre, fákra, közterületekre) is várnak alkotásokat a szervezők.
Érdemes pályázni, hiszen a nyeremény természetesen jó pár kiváló palack egri bor!

Az Egri Bikavér Ünnep megújult honlapján, a www.bikaverunnep.hu oldalon mindig naprakész információk, felhívások, videók és fotók várják a látogatókat. Érdemes csatlakozni a fesztivál hivatalos Facebook-oldalához (www.facebook.com/egribikaverunnep) és Facebook-eseményéhez (https://www.facebook.com/events/244234332436672/) is.

 

Related Posts

Jubileumi Jazzpiknik Paloznakon sztárfellépőkkel

Sztárfellépőkkel, fesztiválhimnusszal, saját magazinnal készül az idei Paloznaki Jazzpiknik. Augusztus 4-től 6-ig tizedik alkalommal rendezik meg az eseményt a Balaton-felvidéki településen. „A nagyszínpadon Richard Bona…

Törkölypálinka fokról fokra

A törkölypálinka a köztudatban még mindig úgy él, mint a jó gyümölcspálinkák felkarolt mostohatestvére. Pedig egyre több hazai és nemzetközi versenyen arat sikert. Lassan, de…

Robotkrumpli Fesztivál és Street Art Jam Egerben 2014. szeptember 5-6.

Szeptember elején ismét izgalmas programmal várja az Egerbe látogatókat a város. 2014. szeptember 5-6. Robotkrumpli Fesztivál a Bolyki Pincészetnél a Losonczy-völgyben, szombaton pedig graffiti style…

Szent fogadalmak a Sziget utolsó napján

Az idei Sziget Fesztivál tanulságos utolsó napot zárt számunkra vasárnap. A szerkesztőség tagjainak le kellett fektetniük a következő aranyszabályt: Sziget Fesztivál után soha, érted, soha…