XVIII. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL – 2014. augusztus 30-31.

Életmód hétvége nem csak növényevőknek – 2014. augusztus 30-31. között rendezik meg a 18. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁLt, amely táplálkozási szakemberek előadásait, relaxációs foglalkozásokat, makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, főző-tanfolyamokat, valamint zenei és tánc-programokat is kínál – nem csak vegetáriánusoknak!

unnamed

Az idei szakmai előadásokon többek között szó lesz a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről. A rendezvény célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A fesztiválra a belépés ingyenes!

A XVIII. Vegetáriánus Fesztivál augusztus 30-án, 10.00-kor rövid megnyitó után Labant Csaba és Ada koncertjével kezdődik. Ezt követően Sebestyén Szilvia, a Makrobiotika Intézetet vezetője Gluténmentes természetes étrend az egészségért, egyensúlyért és kortalan fiatalosságért címmel tart előadást. A gabonasikérrel szembeni allergia és a lisztérzékenység sajnos egyre több embert érint napjainkban, de könnyen megtanulhatjuk, hogyan találunk egészséges és változatos megoldásokat minden évszakban gluténmentes gabonákból. A későbbiekben Bonifert Anna összefoglalja, mi a probléma az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásával egyrészt a saját egészségünkre nézve, másrészt a bolygó más lakóira és a jövő generációkra nézve. Mi köze az állattartásnak a terrorizmushoz? Vagy a devizahitelhez? És a fogyasztói társadalomhoz? teszi fel a kérdést 16 órakor kezdődő előadásában Lehel Csaba, aki Dr. Will Tuttle A világbéke étrend (The World Peace Diet) című könyvének főbb gondolatait mutatja be.

A vasárnapot Feketéné Bokor Katalin előadása nyitja, aki születése óta vegetáriánus, 1997 óta pedig már tejtermékeket és tojást sem fogyaszt. Elmondja, hogy a vegán táplálkozás nem diéta, hanem életmód, egy olyan reform az ember életében, amely az önakarat nevelését, lelki- fizikai és szellemi életünk erősítését segíti elő. 12 órakor Tóth Gábor élelmiszer-ipari mérnök, az Oltalom Alapítvány egészségvédelmi prevenciós szakértője arról beszél, hogy tudatosságot igényel a gyermekeknél bevezetett vegán étrend és hasznos ismerni az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat, szakmai anyagokat is, valamint a magasabb tápértékű növényi nyersanyagok élettani hatásait. Ezt követően Kövi Szabolcs ad koncertet, aki fuvolákon, különleges és egyedi fúvós hangszereken, pánsípon, furulyákon játszik. A későbbiekben Váradi Tibor a Természetes életmód alapjairól tart előadást, Nagy László Zoltán pedig bemutatja a valaha ismert legegészségesebb étrendet és életmódot.
A fesztiválon mód van természetgyógyászokkal folytatott ingyenes konzultációra, lesz vegetáriánus főzőverseny, művészetterápia, a szakmai előadások mellett pedig számos kikapcsolódási, feltöltődési lehetőség nyílik: lesz szakrális körtánc, baba-mama valamint kismama jóga, tai csi, csi kung és Zumba Gold oktatás is.
A rendezvényt – melyre a belépés ingyenes – az 1992-ben alapított Egészség-vár Alapítvány szervezi a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.). A teljes program: www.egeszsegvar.hu

Related Posts

RÖVIDESEN KEZDŐDIK A 21. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL

Életmód hétvége a legújabb táplálkozástudományi ajánlásokkal – nem csak növényevőknek!

Liba sushi, sörkurzus és skót-magyar sörvacsora az V. Márton napi Borfesztiválon

Borok-Libák-Fűszerek címmel négynapos Márton napi Borfesztivál csalogatja a gasztronómia szerelmeseit – november 5-8 között – a Gellért Szállóba, ahol nem mindennapi kínálatban lesz részünk. A…

Pálinka, korlátok nélkül

Ingyenes lesz a X. Budapesti Pálinkafesztivál – Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Pálinkafesztivált május 7-10. között a Városháza Parkban. A szervezők úgy döntöttek,…

Vegán gasztrómaffia foglalja el májusban a WestEnd tetejét

Május 10 és 13 között rendezik meg az V. Vegan Food Festet a WestEnd Millennium Tetőkerten, ahol olyan növényi ételkülönlegességeket kóstolhatnak látogatók amilyeneket máshol nem.