Egy legenda visszatér: a Technics lemezjátszót dobott piacra!

A Technics legújabb közvetlen hajtású lemezjátszó rendszerei, az SL-1200GR és az SL-1210GR új fejezetet nyitnak a zene történetében

unnamed-1

Figyelemreméltó, modernizált formában kel újra életre a Technics klasszikus lemezjátszó-rendszere, amely az analóg és digitális technológia egyedülálló ötvözésének innovációját is jelenti

Wiesbaden, 2017. február 4. – Szombaton a Technics bemutatta új Grand Class SL-1210GR (fekete) közvetlen meghajtású lemezjátszó-rendszerét, amely a szintén idén bemutatott SL1200GR (ezüst) kiadását követi. Mindkét modell azt a csúcstechnológiát használja, amelyet a gyártó új generációs, referencia értékű közvetlen meghajtású lemezjátszójához, az SL-1200G-hez fejlesztettek ki. Ennek legendás tulajdonságain túl a legújabb modelleket új anyagok és új műszaki tervezés jellemzi, amely lenyűgöző hangminőséggel örvendezteti meg a zenerajongók széles táborát.

Az ikonikus Technics SL-1200G lemezjátszót a hanglemezek híveinek generációi tartották a legjobb választásnak. Nemcsak a hangminőségét, hanem rugalmasságát és robusztusságát is nagyra tartották. Ez a legendás lemezjátszó kel újra életre a 2017 májusától elérhető SL-1200GR (ezüst) és SL-1210GR (fekete) modellekben. Ahogy azt a vásárlók a Technicstől megszokhatták, az SL-1200GR és SL-1210GR modellek a hangminőség terén nem ismernek kompromisszumot. Ugyanakkor ezekben az új modellekben is megvannak mindazok a funkciók, amelyek a DJ-k körében olyan népszerűvé tették legendás elődjüket: tartósság, ütésállóság, megbízható közvetlen hajtás, szabályozható forgási sebesség. A legújabb modellekre új anyagok és egészen újszerű műszaki tervezés jellemző. „Az SL-1200GR és az SL-1210GR modellekben a két világ legjobb tulajdonságai egyesülnek″ – mondta Michiko Ogawa, a Panasonic Technics márkaigazgatója. „Biztosak vagyunk abban, hogy mindkét modell megfelel majd a Technics-hívek elvárásainak az egész világon. Az volt a célunk, hogy bővítsük a zenerajongóknak és a profi DJ-knek szánt kiváló minőségű termékeink kínálatát″.
A Technics ötvözte hagyományos analóg technológiáját az élvonalbeli digitális megoldásokkal

A 2016-ban piacra dobott SL-1200G ötvözte a Technics hagyományos analóg technológiáját a fejlett digitális megoldásokkal. Kiemelkedő teljesítménye szó szerint megrázta a hi-fi piacot, és felülírta a közvetlen hajtású lemezjátszók referenciáit.

Az SL-1200GR és az SL-1210GR modellek megalkotása során újragondolták az SL-1200G egyes részeit, többek között a mag nélküli közvetlen hajtású motort és a precíziós motorvezérlő technológiát, továbbá a masszív tányért és az érzékeny hangkart. Ez biztosítja, hogy az SL-1200GR/SL-1210GR használatával a hangok szerelmesei az analóg felvételeket gazdag, robusztus hangon élvezhetik.

Mag nélküli közvetlen hajtású motor a stabil forgásért

A szíjhajtásos és egyéb rendszerektől eltérően a közvetlen hajtású rendszerek lassan forgatják a motort, és közvetlenül hajtják a tányért. Ez az elgondolás számos előnyt nyújt. Így például a motor vibrációjának és a lassítási mechanizmusnak köszönhetően szinte megszűnik a jel-zaj arány okozta torzulás és nő a hosszú távú megbízhatóság, mivel az eszköz nem igényel alkatrészcserét.

2016-ban a Technics kifejlesztette az ikerrotoros, megmunkált felületű, mag nélküli közvetlen hajtású motort mindkét oldalon forgó mágnesekkel, megszüntetve a motor fordulatszámbeli szabálytalanságait, a „fogazást”, ami egyedi probléma volt a közvetlen hajtású rendszereknél. Ezt a motort használták fel az SL-1200G-hez, amely jelentősen megreformálta a hi-fi piacot. Az SL-1200GR/SL-1210GR ugyanezt a dizájnfilozófiát örökölte az egy rotoros, megmunkált felületű, mag nélküli közvetlen hajtású motor kifejlesztésével, amelynek használatával megszűnt a fogazás.

Az SL-1200GR/SL-1210GR fordulatszám-szabályozása, amely a motor precizitását ellenőrzi és javítja, a legújabb motorvezérlési technológiát alkalmazza. Ezeket a Blu-ray eszközök megalkotásakor fejlesztették ki, és már az SL-1200G modellben is alkalmazták. Ezen kívül egy külön áramkör is biztosítja az SL-1200GR/SL-1210GR új fejlesztésű motorjának maximális teljesítményét.
Lemeztányér – masszív és rezgéscsillapító

A tányér masszivitását és rezgéscsillapítását a kétrétegű szerkezet garantálja, a készülék teljes mértékben öntött alumíniumból készült hátoldalán pedig gumicsillapítás kapott helyet. Ennek hiányában a felsleges rezgés átterjedne a lemezre , a rendszer azonban mindezt kiiktatja, így tiszta hangot alkot.

A tehetetlen tömeg növelése és a rezgés csökkentése érdekében az öntött alumínium test alakját szimulációval tökéletesítették. A maga 2,5 kilomgrammjával (a gumilapot beleértve) az SL-1200GR/SL-1210GR tányérja 0,8 kilogrammal nehezebb az előző SL-1200MK5 modell tányérjánál. A tányér fekete felületét erősítő bordákkal látták el, javítva ezzel annak masszívságát. Megnövelték a gumicsillapítással ellátott érintkezési felületet, így több mint kétszer olyan jó tompító hatást értek el, mint az SL-1200MK5 modellnél.

Mozgásérzékeny lejátszókar

A lejátszókar követi a lemez forgását és magas precizitású lejátszást tesz lehetővé. A Technics a bevált, hagyományosan használt statikus egyensúlyú univerzális S-alakú lejátszókart használja ezekben a modellekben is, pipával ellátva, pehelykönnyű és masszív anyagból.

Az SL-1200G modellnél már megszokott gimbal felfüggesztés beépítésével az SL-1200GR/SL-1210GR lejátszókar esetében is precíziós csapágyazást alkalmaztak. Az 5 milligrammos vagy annál kisebb mozgásérzékenységet kézi összeszereléssel és kézi beállítással érték el a japán szakemberek. Ez lehetővé teszi a lemezek barázdáinak tökéletes követését.

A lejátszókar alatt aranyozott csatlakozókat találunk, amelyek többféle kábel csatlakoztaását teszik lehetővé. A szerkezet belső fémbevonata csökkenti a külső zajok hatását.

Masszív test és tompító szilikon szigetelés a gyönyörű hangzásért és a különböző rezgések kiszűréséért

Az SL-1200GR/SL-1210GR masszivitását kétrétegű test biztosítja, amely szilárdan fogja össze a BMC műanyagból (Bulk Moulding Compound) és öntött alumíniumból álló házat.

A házat borító szigeteléshez az SL-1200GR/SL-1210GR-nél az SL-1200G modellhez hasonlóan különleges szilikongumit használtak, amely biztosítja a rezgéscsillapítást és a hosszú távú megbízhatóságot. A függőleges irányú rezgést a mikrocellás polimerekkel ellátott hengeres csövekkel megoldott erősítés nyeli el. Az SL-1200G technológiáját megtartva a szigetelőket kifejezetten az SL-1200GR/SL-1210GR tulajdonságaira szabva módosították.
SL-1200GR/SL-1210GR specifikációk

Meghajtásstabilizálási technológia
• Mag nélküli közvetlen hajtású motor
• Precíziós motorvezérlés

A rezgéscsillapítás szerkezete
• Tompító lemeztányér
• Masszív házszerkezet
• Szilikongumi szigetelés

Magas minőségű alkatrészek
• Fokozottan érzékeny lejátszókar
• Aranyozott csatlakozók

Technics Definitive Design
Továbbfejlesztett SL-1200 széria

Lemezjátszó
• Típus: Közvetlen meghajtású kézi lemezjátszó
• Forgási sebesség: 33 1/3 ford/perc, 45 ford/perc, 78 ford/perc
• Állítható hangmagasság-tartomány: ±8%, ±16%
• Kezdő forgatónyomaték: 2,2 kg cm (1.91 lb-in)
• Szerkezeti jellemzők: 0,7 másodperc álló helyzetből 33 1/3 ford/perc
• Fordulatszám ingadozás: 0,025% W.R.M.S.
• Zaj: 78dB (IEC 98A súlyozott)
• Lemezjátszó tányér: Öntött alumínium
• Átmérő: 332 mm (13-5/64″)
• Tömeg: kb. 2,5 kg (5.5 lb) (a gumilapot is beleértve)

Lemezjátszókar
• Típus: Univerzális, statikus egyensúlyú
• Tényleges hossz: 230 mm (9-1/16″)
• Túlnyúlás: 15 mm (19/32″)
• Követési szöghiba:
2° 32’ között (a 30 cm-es (12″) lemez külső barázdáján
0° 32’ között (a 30 cm-es (12″) lemez belső barázdáján
• Törésszög: 22°
• Karmagasság állíthatósága: 0-6 mm
• Tűerő állíthatósága: 0-4 g (közvetlen lejátszás)
• Fejtartó tömege: kb. 7,6 g
• Beépíthető hangszedő tömege:
[kiegészítő súly nélkül] 5,6-12,0g (14,3-20,7g (fejtartó beleértve))
[kiegészítő súllyal] 10.0 16,4g (18.7 – 25.1g (fejtartót beleértve))
• Patron felszerelés: JIS 12,7 mm, térköz
• Fejtartó csatlakozó: 1,2 mm φ 4-pin csatlakozó

Portok
• Audió kimenet: PHONO (Jack kimenet) x 1, EARTH csatlakozó x 1
Általános
• Áramellátás: AC120 V, 60 Hz
• Fogyasztás: 11 W (Kb. 0,2W (standby üzemmódban))
• Méretek (szélesség x magasság x mélység): 453 x 173 x 372 mm (17-27/32 × 6-13/16 × 14-21/32 inch)
• Tömeg: kb. 11,2 kg (kb. 24,7 lbs)

További információkért kérjük, látogasson el ide: www.technics.com, vagy kövesse a technics.global Facebook oldalt vagy a @technics -et a Twitteren.

Related Posts

LED fényforrások a világ legnagyobb középkori épületegyüttesén

A prágai vár megvilágításához a jövőben kevesebb energiára lesz szükség, így a fenntartása is kevesebbe kerül majd, ugyanakkor a Panasonic LED fényforrások fénye megőrzi az…

Gyere, ne félj! – Kinyitott a Budapest Park!

A rendezvények engedélyezésével szép lassan megindultak az emberek a szabad világ felé. Tisztán látszik, mennyire hiányzott minden korosztálynak az élő zene, a koncertek hangulata, a…

Bemutató: Samsung Galaxy Buds Pro fülhallgató

A Samsung új generációs fülhallgatót mutat be, a Galaxy Buds Prót. Az új okoseszköz kiemelkedő hangzást, hívásminőséget, intelligens aktív zajszűrést és sokoldalú csatlakoztathatóságot biztosít. Mindezt…

“Kedves, mégis bizarr” – belső utazásra invitál furcsa kilencedik évadában a Budapest Park

Mint ahogy azt megszokhattuk, a Budapest Park évről évre szinte a nulláról épül újra, ráadásul egy teljesen új, komoly üzenetet is közvetítő köntösben. Az idei…