Ez történt 2012-ben velünk

Sok mindent hozott a 2012-es év a világban és itthon is. Kigyűjtöttük a legérdekesebb eseményeket.

Ez történt 2012-ben velünk
Ez történt 2012-ben velünk

2012-ben hibás döntés lenne elszökni bármi elől, – ezt mondta a kínai horoszkóp, szembe kell nézni a jóval és a rosszal egyaránt, még akkor is, ha a megfutamodás üdvözítőbbnek tűnik. A Sárkány éve mindig jó üzleteket, kiváló házasságokat, fellendülő gazdasági lehetőségeket tartogat, – jósolták, hát döntse el mindenki, így volt-e.

Becslések szerint 2012-ben született meg a Föld hétmilliárdodik lakosa. Népességkutatók a pontos időpontont is megbecsülték, szerintük ez 2012. október 18-án, pontban 0:36 perckor következett be.

Év elején az a hír járta, hogy 2012-ben korszerű elektromos autóként térhet vissza az utakra a Trabant. A kelet-német kult-jármű igazi rajongói azonban nem biztos, hogy fognak vásárolni belőle az ára miatt, de végül nem is készült el a prototípus sem. Itt van viszont a iPhone 5, ugyan vigasztalódni nem lehet vele a trabantosoknak, de igazi szenzációként jelentette meg az Apple. Az év autója pedig az Opel Ampera lett.

Április 5-én meghalt az aranytorkú Witney Houston, Magyarországon pedig ősszel Komár Lászlót, a nagy rock and roll fenegyereket veszítettük el.

Magyarország a nagy-britanniai Londonban megrendezett 2012. évi nyári olimpiai játékok egyik résztvevő nemzete volt. A játékokon 21 sportágban 157 sportolóval képviseltettük magunkat, a sportolók összesen 18 érmet szereztek.

A címvédő Spanyolország válogatottja nyeri meg a lengyel–ukrán rendezésű 2012-es labdarúgó-Európa bajnokságot az Olaszországgal játszott döntőben elért 4 : 0 arányú győzelmével.

Barack Obamát újabb négy évre megválasztották az Amerikai Egyesült Államok élére, s ezzel azon kevesek sorába tartozhat, aki két ciklust tölthet el a Fehér Házban, ráadásul Amerika első színes bőrű elnökeként. Vladimir Putyin orosz elnököt is újraválasztották a szavazói, ő harmadik ciklusát fogja tölteni a Kremlben.

Az év zenéje egyértelműen a Gangnam Style lett: több milliónyi letöltéssel, utánzással és paródiákkal. A moziban Éhezők viadalát nézhettünk, Star Wars-t ismét, a Diktátort, és persze ebben az évben is volt James Bond. Izgultunk Felix Baumgartnerért, és rettegtünk azok miatt, akiket a Sandy nevű hurrikán földönfutóvá tett.

Sajnos nem indult el idén sem a 4-es metró, annál szomorúbb hír volt, hogy az egyetlen és mindenki által kedvelt légitársaság, a MALÉV gépei nem februártól szálltak fel többé.

Hatályba lépett Magyarország új alaptörvénye. A magyar állam hivatalos elnevezése Magyar Köztársaságról Magyarországra változott.

Máté Bence természetfotós a jövő reménysége, Eszenyi Enikő az év művésze, Koleszár Balázs motoros pedig az év civil hőse díját vehette át az Év embere 2012 díjátadón.

Az Európai Bizottság javaslata alapján 2012 az „AKTÍV ÖREGEDÉS” európai éve lett.

100 évvel ezelőtt süllyedt el a Titanic, amelyet a legbiztonságosabb óceánjárónak véltek a készítői.

Szinte az egész évet a világvége – jóslatok magyarázatai szőtték át. Hogy mennyien készültek ténylegesen a maják által jósolt világvégére, azt nem lehet tudni, de az éves humor adagunkat biztosan jelentősen emelte az ezzel való viccelődés.

Borsos-Kőszegi Erika

Related Posts

KÉT SCITEC VERSENYZŐ IS A TOP 10-BEN VÉGZETT A MR. OLYMPIÁN

Las Vegasban szeptember 14-16. között 52. alkalommal rendezték meg a világ legrangosabb testépítő és fitness versenyét, az Olympia Weekend-et, ahol többek között a Mr. Olympia…

A SCITEC A TOKIÓI FELKÉSZÜLÉS SORÁN IS SEGÍTI A MAGYAR SPORTOLÓKAT

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) arany fokozatú támogatója, a Scitec Kft. az új olimpiai ciklusban is segíti a magyar sportolókat a tokiói olimpiára történő felkészülésük…

CSEH LÁSZLÓ MÁR A BUDAPESTI VILÁGBAJNOKSÁGRA KÉSZÜL

Már csak néhány hónap van hátra a budapesti vizes világbajnokságig, így az úszó már gőzerővel készül a megmérettetésre. Cseh László hajnali edzés után nyilatkozott felkészülésről,…

A Samsung új szintre emelte a sportolók és a rajongók közötti kapcsolatot az olimpián

A Samsung Electronics – a vezeték nélküli eszközök kategóriában az olimpiai játékok nemzetközi partnere – a sportolók és a rajongók közötti kapcsolattartás és digitális kommunikáció…