Kiválasztották az év legjobb fotográfusait

Kihirdették a Sony World Photography Awards 2013 Amatőr, Ifjúsági és 3D kategóriák győzteseit. A világméretű versenyre rekordszámú pályázat érkezett, amelyek közül a szakmai zsűri kiválasztotta azokat, amelyek minőségükkel, eredetiségükkel és modern megjelenésükkel kitűntek a többi közül.

Alecsandra Raluca Dragoi, Romania
Alecsandra Raluca Dragoi, Romania

A Nyitott és Ifjúsági kategóriák abszolút győzteseit, valamint a professzionális kategória 15 győztesét az április 25-én Londonban megrendezésre kerülő gálaesten hirdetik ki. Az amatőr verseny abszolút győztese az Open Photographer of the Year (az év amatőr fotósa) díjjal és 5 000 dollárral lesz gazdagabb, míg a 20 év alatti fiatal fotográfusok versenyének abszolút győztese egyben a Youth Photographer of the Year (Az év ifjúsági fotósa) díjat is elnyeri.

Martina Biccheri, italy
Martina Biccheri, italy

A Professzionális kategória abszolút győztese megkapja az L’Iris d’Or-t, a Sony World Photography Awards Professional Photographer of the Year (az év profi fotósa) címet, valamint munkáját 25 000 dolláros jutalommal is elismerik. A kategória nyerteseket egy-egy Sony A77-es fényképezőgéppel jutalmazzák.

A fényképészek pályázatai 2013. április 26. és május 12. között bemutatásra kerülnek a londoni Somerset Housban, valamint az évente megjelenő Sony World Photography Awards 2013-as kiadású könyvében is.

Nyitott (amatőr) kategória

Az amatőr kategóriák győztes alkotásait a közel 55 000 beérkezett pályázat közül választotta ki a zsűri.

 • Építészet – Martina Biccheri, Olaszország
 • Művészet és Kultúra – Gilbert Yu, Hong Kong
 • Továbbfejlesztett – Hoang Hiep Nguyen, Vietnám
 • Kevés fény – Elmar Akhmetov, Kazahsztán
 • Természet és vadvilág – Krasimir Matarov, Bulgária
 • Panoráma – Yeow Kwang Yeo, Szingapúr
 • Emberek – Hisatomi Tadahiko, Japán
 • Mosoly – Mac Kwan (???), Kína
 • Pillanatfelvétel – Matías Gálvez, Chile
 • Utazás – Manny Fajutag, Fülöp-szigetek

„Az amatőr fotósok fényképeiről sugárzik az alkotás iránti szenvedélyük és elszántságuk. Az, ahogy elképzeléseiket vagy egy-egy pillanatot ilyen magas színvonalon képesek megörökíteni, egyszerűen lenyűgöző” – kommentálta a győztes fotográfusok munkáit Damien Demolder, az Amatőr verseny bíráló-bizottságának elnöke.

Ming Hui Guan Mac Kwan, China
Ming Hui Guan Mac Kwan, China

Ifjúsági kategória

 • Kultúra – Alecsandra Dragoi, Románia
 • Környezet – Berta Vicente, Spanyolország

3D kategória

A 3D kategória győztese a szlovén divatfotós, Matjaž Tančič.
Matjaž a London College of Fashion elvégzése után a szlovén Mladina magazin fotóriportereként kezdte pályafutását. A szlovén fotográfus munkái több csoportos és egyéni kiállításon is feltűntek. A Time Keeper című győztes képe egy yixiani falusi házban, Hui stílusban berendezett nappalit ábrázol.

Bővebb információ a következő weboldalon található: www.worldphoto.org

Related Posts

Fotópályázat: Magyarország, ahogy én látom

A FOTÓ ART FOTÓSISKOLA PÁLYÁZATOT INDÍT. FOTÓZZ ÉS MUTASD MEG, TE HOGYAN LÁTOD MAGYARORSZÁGOT! 1 MILLIÓ FORINT ÖSSZÉRTÉK FELETTI SZAKMAI- ÉS KÖZÖNSÉGDÍJAKÉRT. 5 000 FT ÉRTÉKŰ…

Páratlan összefogás a Balaton-felvidék természeti kincseiért

Indul a „Sokszínű Balaton-felvidék” fotópályázat „Sokszínű Balaton-felvidék – Theodora különdíj” címmel közös fotópályázatot hirdet az ország egyik legrangosabb természetfotó-pályázata, a Varázslatos Magyarország és a kékkúti…

Kihirdették a 39. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait

Kihirdették a 39. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait; a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett pályázat legjobb munkáiból a tervek szerint szabadtéri kiállítás nyílik és évkönyv is…

Tápláléklánc – A METU és a Magyar Plakát Társaság közös pályázati felhívása

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) a Magyar Plakát Társaság szakmai együttműködésével pályázatot hirdet TÁPLÁLÉKLÁNC témában Plakát és Illusztráció kategóriában. A pályázattal korunk aktuális problémáira kívánják…