Hosszútávfutás szarvashibái: Köröm, cickó, toi-toi

Hosszútávfutás szarvashibái: Köröm, cickó, toi-toi

A legalisdrog.com blogon Csimax osztja meg tapasztalatait, hogy milyen szarvashibákat vétett eddig a hosszútávfutás alkalmával.

Ezt a bejegyzést három részletben „netelem“ (egy szó a szótáramból). Mindháromban három szarvashiba ugrik majd elő, mert három a számom.

Mivel tanácsokat sosem osztogatok, ezért előre bocsátom, hogy a címben szereplő szarvashibákról azért tudok anekdotázni, mert mindet elkövettem már versenyek vagy épp hosszú-edzések során. Saját tapasztalatok, melyek adott pillanatban több, mint kellemetlenek voltak, utólag viszont inkább röhejesek. Azt is hozzáfűzöm, hogy harminc évnyi futómúlt ellenére is folyamatosan bakizgatok.

Kiindulási alapunk egy felkészült amatőr futó. Nem egy multihülye, IQ-lájt, bamba-balga marha, hanem olyan hétköznapi ember, aki látott már közelről futócipőt, futóruhát, és nem két környi margit-szigeti edzéssel a háta mögött vág neki élete első maratoni versenyének. Naszóval. Nézzük az elkövethető szarvashibákat, melyek kikészíthetnek Téged is egy hosszúfutás közben. A felsorolás nem rangsor, csak ebben a sorrendben jegyzeteltem őket a „futónaplómba“ (mert olyanom is van).

Csimax

A hosszútávfutás szarvashibáinak első három bejegyzése elolvasható: legálisdrog.com oldalon

Forrás: Csimax, Legálisdrog.com

Related Posts

3VULKÁN KALANDFUTÁS – 2014. SZEPTEMBER 27. KÁLI-MEDENCE

Már most kezdjetek el edzeni az ősz legszebb félmaratonjára, ahol a táj szépsége, az, hogy a gyerekek is futhatnak, és a profi szervezés minden futni…

Megújul a margitszigeti futópálya

A fél főváros a Margitszigeten fut, kopott, sok helyen kilazult térköveken. Ennek elvileg tavasztól vége, és teljes lehet a sportélmény.

Új év, új én: tippek a séftől és a gyógytornásztól az életmódváltáshoz

Az újév beköszöntével elindul a fogadalmi hullám, sokan döntenek úgy, hogy radikális változást szeretnének elérni, és 2024-ben az egészség lesz fókuszban az életükben. Ám jobb,…

Fokozza a zsírégetést az edzés előtt fogyasztott erős kávé

Az edzés előtt fél órával fogyasztott erős kávé fokozza a zsírégetést egy spanyol kutatás szerint. A Granadai Egyetem (UGR) pszichológiai karának tudósai kimutatták, hogy a…