fizetés haveroknak kártyával emailre

Így fizethetsz kártyával a haverodnak

A Barion bevezette a kártyás turbófeltöltést, így mostantól egyetlen perc alatt fizethetünk bármilyen összeget a bankkártyánkkal – egyenesen a barátunk e-mail címére.

 

Az alkalmazásként Android és iOS rendszerre is elérhető kártyás feltöltés segítségével néhány pillanat alatt helyezhetjük át számlapénzünket Barion e-pénz számlánkra, innen pedig azonnal továbbutalhatjuk bárki részére, akinek tudjuk az e-mail címét.
Magyarország eddig egyetlen engedélyezett e-pénz szolgáltatója folyamatosan fejleszti rendszerét annak érdekében, hogy még egyszerűbbé tegye a mindennapos pénzügyek intézését. A Barion nem csupán egy mobiltárca vagy speciális valuta, hanem e-pénz, azaz olyan valódi pénz, melyet az e-pénz kibocsátó tart nyilván, és amihez bármikor és bárhonnan hozzájuthatunk egy számítógép vagy egy okostelefon segítségével.

A megoldás abban is különbözik a különböző mobiltárcáktól, hogy a bankkártya ebben az esetben nincs a mobiltelefonhoz rendelve, sőt a telefonra soha nem mentődnek le a kártyaadatok. Ezáltal pedig a rendszer sokkal biztonságosabb, mint egy átlagos mobiltárca vagy akár az, hogy a bankkártyánkat állandóan magunknál tartjuk. A Barion esetében a számlaadatok az e-pénz kibocsátó és az elfogadóhely szervere között mozognak, nincs szükség POS terminálra és arra sem, hogy a bankkártyát egyáltalán magunknál tartsuk. Így nem vagyunk kitéve a plázákban egyre gyakrabban előforduló skimming támadásoknak sem, melyek során még úgy is képesek lehetnek leolvasni a bankkártyánk adatait a bűnözők, hogy azt elő sem vesszük a zsebünkből.

kártyás fizetés mobillal

 

Ha e-pénz számlát nyitunk, akkor a hagyományos bankszámlánkhoz tartozó kártyát egyetlen alkalommal kell hozzárendelnünk az e-pénz számlánkhoz. Az adatokat a Barion szervere megőrzi, és ezután akár a mobiltelefonunk, akár egy számítógép segítségével, néhány gombnyomással tudunk áttölteni pénzt bankszámlánkról az e-pénz számlánkra. A feltöltés díja 1%, ami lényegesen kedvezőbb, mint a kereskedők által felszámított, tipikusan 1-2 százalékos kártyahasználati díj.

Az e-pénz számlánkon lévő pénzt ezután a Barion rendszerén keresztül átutalhatjuk bármilyen e-mail címre. Ha a fogadó még nem rendelkezik e-pénz fiókkal, akkor nyitnia kell egyet, ami csupán néhány másodpercig tart. Ezután az e-pénzét elvásárolhatja bármely elfogadóhelyen – például internetes boltokban vagy szórakozóhelyeken –, vagy átutalhatja magának hagyományos bankszámlájára.

Civil szervezetek vagy nászajándékra gyűjtő jegyespárok számára is érdekes lehet, hogy az e-pénz fiók megnyitása után a Barionból egy kattintással generálhatnak maguknak olyan adományozási gombot, melyet könnyen befűzhetnek weboldalukra. Ha valaki erre klikkel, egyenesen az adományt gyűjtő Barion számlájára utalhatja át a pénzét, mostantól bankkártyás fizetéssel is.

Related Posts

Bemutató: Samsung Galaxy Buds Pro fülhallgató

A Samsung új generációs fülhallgatót mutat be, a Galaxy Buds Prót. Az új okoseszköz kiemelkedő hangzást, hívásminőséget, intelligens aktív zajszűrést és sokoldalú csatlakoztathatóságot biztosít. Mindezt…

A Samsung a CES 2020 kiállításon jelentette be az “Élmények Korszakát”

A Samsung a 2020-as CES kiállításon nyitotta meg az “Élmények Korszakát”. A vállalat a jövőben az emberközpontú innovációra helyezi a hangsúlyt, amely a hardveres és…

A Huawei bemutatta a Mate 10-et és a Mate 10 Pro-t

A világ leggyorsabb okostelefonjai mesterséges intelligencia vezérelt funkciókkal debütálnak!

Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!

Az Infinity Display, az okosabb S Pen és az optikai képstabilizátoros duál kamera segít, hogy az életben és a munkában is többet érj el!