Népszerû az online szállásfoglalás, SZÉP Kártyával is

Nagy népszerûségnek örvendenek a kuponos oldalak, az akciós, online szállásfoglalást kínáló portálok. Az ajánlatok között SZÉP Kártya elfogadóhelyek is szerepelnek. A tavalyi évben az apartmanok, vendégházak voltak a legkeresettebbek.

unnamed (2)A nagy szállásportálok kielemezték a 2013-as esztendõ belföldi szállásfoglalási eredményeit. Az adatok azt mutatják – írja a szepkartya.hu -, hogy az online szállásközvetítõ oldalak és a kuponos, akciós szállásajánlatokat kínáló portálok jelentõs mértékben hozzájárultak a turisztikai piac teljesítményének növekedéséhez. Az is elmondható, hogy az idei évre további tizenöt százalékos növekedéssel terveznek.

Az online szállásfoglalási szokásokról az is kiderült, hogy nagy volt a kereslet 2013-ban a családiasabb hangulatú belföldi szálláshelyekre. Az elmúlt év jobban kedvezett a vendégházaknak, apartmanoknak. A nyaralásukat tudatosan tervezõk arányában is növekedés figyelhetõ meg. Nõtt azok száma is, akik a last minute jellegû pihenést részesítik elõnyben. Az is megfigyelhetõ, hogy az akciós belföldi ajánlatokat kínáló portálokon egyre több olyan szállás található, ahol SZÉP Kártyával is lehet fizetni.

Az online foglalás népszerûsége azt eredményezte, hogy további fejlesztéseket eszközölnek a foglalási rendszerrel kapcsolatban. A fejlesztések családbarát foglalási rendszert jelentenek, mert felgyorsul a foglalási folyamat, ha többen is együtt utaznak.

A szállodai foglalásoknál – igény szerint – elindul a valós idejû, a pillanatnyi helyzetet mutató foglalási lehetõség is. Ez nagyrészt a hosszú hétvégék és az ünnepi idõszakok esetében nyújthat segítséget a vendégek számára.

A SZÉP Kártya elfogadóhelyek közül sokan vannak jelen ajánlataikkal online szállásportálokon és kuponos oldalakon is. Az ilyen ajánlatok révén a kártyabirokosok még további kedvezményekhez is juthatnak. Mivel a Pihenõkártya egyenlegébõl foglalót, elõleget is fizetni, a kártyán lévõ esetleges régebbi maradványösszegeket is fel tudják használni az utalványkártyával fizetõ vendégek.

Forrás: www.szepkartya.hu – Varga Balázs

 

Related Posts

UNESCO-világörökségek – Fenntartható kulturális és természeti turizmus

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) évtizedek óta sikeresen elemzi az utazók globális viselkedési mintáit, és ezáltal időben észleli az ebben rejlő potenciált a németországi turizmus…

Wakeboard pálya és plázs épült a Zselicben

Új attrakcióval bővült a Zselic turisztikai kínálata: a Kaposvártól 20 kilométerre, Hajmáson található Zselicvölgy Szabadidőfarmon egy új beruházás keretében plázst, víziparkot és wakeboard pályát építettek.…

IBUSZ: rajonganak a charterjáratokért a magyarok

Az idei év várhatóan még a turisztikai csúcsesztendőnek számító 2019-eshez képest is jobb lesz, köszönhetően a magyarok töretlen utazási hajlandóságának – leginkább külföldre. A piacvezető…

Növelés, vagy nevelés – közösségalakító tevékenységek Magyarország hátrányos helyzetű térségeiben

A Nemzetközi Művészeti Alapítvány a Csaba Kulturális Egyesület a Táncművészetért partnerségével az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-5.2.2-17-2017-00074 kódszámú Transznacionális együttműködési pályázaton Növelés vagy nevelés?…