Kislánya szívesen segít neki a protein muffin elkészítésében – Nagy Laci a konyhában is bajnok!

December 14-én nyitotta meg kapuit a Corvin plázában a Scitec Nutrition felújított szaküzlete, amelynek apropóján népszerű Team Scitec sportolók és természetesen az egybegyűltek is megkóstolták a legújabb bűntudatmentes süteményeket. Nagy Laci kézilabdázó elmesélte, hogy nagyon szereti a fakanalat forgatni, s olykor kislánya is ott szokott kuktáskodni mellette.


Interjú: Scitec
Mindjárt itt a karácsony. Vannak még edzéseid, vagy már megkezdődött a jól megérdemelt pihenési időszak?
Még nincs szabadság, most is éppen egy meccsre, a Magyar Bajnoki mérkőzésre készülünk. December 20-án fejezzük be az év végi hajtást.
Mennyi időd lesz majd a lazításra?
Mivel nem játszom a válogatottban, ezért január 11-éig pihenhetek. Tehát szűk egy hónapom van rá.
Ilyenkor hátradőlsz és lógatod a lábadat, vagy muszáj azért edzeni, hogy szinten tartsd magadat?
Á, abszolút nem lehet lustálkodni! (nevet) Karácsony második napján, legkésőbb 27-én elmegyek futni, függetlenül attól, hogy ez elő van-e írva vagy sem. Nem mintha hízásra hajlamos volnék, mert ilyen téren szerencsés alkat vagyok, ám az az igazság, hogy hiányzik a mozgás. Szükségem van rá a pihenőidőszak alatt is.
Élsportolóként neked különösen oda kell figyelned a helyes táplálkozásra. Szigorú előírás van például arra, hogy mit reggelizhetsz, ebédelhetsz, illetve vacsorázhatsz?
Nyilván ezen a szinten azért már mindenki képben van a súlyával kapcsolatosan, és tudja, miként reagál a teste például egy olyan hosszabb periódusra, amikor kevesebbet mozog. Az én esetemben, mint ahogyan azt korábban is említettem, nincs olyan gond, hogy könnyen elhíznék. Ám mint sportoló odafigyelek arra, hogy milyen étel kerül a tányéromra, emellett természetesen táplálék kiegészítőt is rendszeresen fogyasztok.
Ez utóbbi miért olyan fontos?
Egyrészt, a hűvösebb időszakban az ember hajlamos arra, hogy benyeljen például egy megfázást. Így vitaminokkal és különböző ásványi anyagokkal erősítem, védem az immunrendszeremet. Másrészt a sport által akkora terhelést kapunk, hogy a szervezetnek gyorsan kell regenerálódnia. Edzés után tehát elengedhetetlen a fehérje fogyasztása! De most már reggelire is lehet készíteni egyszerűen, gyorsan és könnyedén nagyon finom protein muffinokat, amiket szerencsére büntetlenül megehetünk.
A konyhában is bajnok vagy?
Igen, profi vagyok! És nem csak a muffinkészítésben. (nevet)


Mi a specialitásod?
A tengeri herkentyűk, illetve a bélszín. Ezeket előszeretettel készítem el a családomnak, magamnak és a barátaimnak is. Egyébként a kislányom nagyon szeret velem közösen sütögetni, főleg azoknál a fogásoknál segít nekem, amelyeket ő is kedvel és ízlik neki. Ha muffint és palacsintát csinálok, biztosan ott van ő is mellettem!
Karácsonykor be szoktál segíteni az ünnepi menü elkészítésébe?
Persze! Most például a halászlevet a testvéremmel együtt fogjuk majd elkészíteni

Még nincs karácsonyi hangulatban

Laci elárulta, hogy az olykor meglepően enyhe időjárás miatt még egyáltalán nem ég karácsonyi lázban. Ám cseppet sem aggódik amiatt, hogy nem rázódik majd bele az ünnepi hangulatba. „A kislányom már december elején fel szerette volna díszíteni a fát. Szóval hamarosan nálunk is előkerülnek a karácsonyi kiegészítők és az ajándéklistát is összeírtam már.”

Related Posts

Alakformálás bárhol, bármikor!

Tuti edzéstippek otthonra Dudás Lilitől Nincs időd heti kétszer-háromszor edzőterembe járni? Semmi gond! Az álomalak otthon is elérhető! Dudás Lili személyi edző, fitneszversenyző, az Életmódváltók…

ÚJ ÉV, ÚJ ÉLET: AZ ÉLETMÓDVÁLTÁS TÍZ + 1 PARANCSOLATA

„Új év, új élet!” felkiáltással sokan határozzák el az év első napjaiban, hogy változtatnak szokásaikon és teljes életmódváltásba kezdenek. A siker kulcsa a megvalósításban rejlik,…

ÉLETMÓDVÁLTÁS – KEZDJ NEKI ŐSSZEL!

ÍGY LESZ SIKERES AZ ÉLETMÓDVÁLTÁS: 5 TIPP A SCITEC SZAKÉRTŐITŐL

„TISZTA SZÍVVEL ÁLLOK FEL A SZŐNYEGRE”

Két műtét és hosszabb kihagyás után áll tatamira augusztus 30-án Karakas Hedvig cselgáncsozó, a Team Scitec sportolója, a Budapesten mától zajló judo világbajnokságon. A kétszeres…