Lukáts Tanya, ecsegi kulcsosház - falusi turizmus

Lukáts Tanya, ecsegi kulcsosház – falusi turizmus

A Lukáts Tanya egyike a 6 korábban működött 200 éves ecsegi vizimalomnak, melyből összkomfortos parasztházat alakítottak ki. A volt vizimalom egy 2 hektáros telken található, az erdő szélén, patak parton, a falu utolsó házaként, a Kelet-Cserhát Tájvédelmi körzetben. A telek szélén az országos Kék Túra útvonala halad.

Ecseg 1300 főt számláló, szép fekvésű nógrádi település, Nógrád megye sziráki járásában, Budapesttől 80 kilóméterre található, a 21-es főút mellett (M3-as hatvani kijárat, észak-, Salgótarján felé).

A község a Kelet-Cserhát Tájvédelmi Körzetben, a Palóc út turisztikai út vonalán, a Cserhát hegység lábánál, a Szuha patak partján fekszik.

Elhelyezési lehetőség

Elhelyezés az eredeti, korabeli bútorokkal berendezett 7 fős parasztházban történik, mely 2 hálószobából, melyek 3, illetve 4 ágyasak, nagy nappaliból és fürdőszobából, felszerelt konyhából áll.

Étkezés

Az étkezés önellátással oldható meg, melyhez grillezési, és bográcsozási lehetőség a helyszínen biztosítva van.

Aktív pihenés

Füves focipálya, aztalitenisz, kerti grill, bogrács- és hússütő hely is van a taníán. A környék pedig rengeteg kirándulási lehetőséget biztosít. Kíváló kiinduló pont a környékbeli, kék túraútvonal mentén fekvő nógrádi tájak felfedezésére.

Programlehetőségek

Borkóstolási lehetőség a ház mellett lévő borospincében, sporthorgászat a telek szélén folyó hegyi patakban, kirándulás a Sziráki kastélyhoz, a Bujáki várhoz, Hollókőre.

További részletek: Lukáts Tanya weboldal

Related Posts

Wakeboard pálya és plázs épült a Zselicben

Új attrakcióval bővült a Zselic turisztikai kínálata: a Kaposvártól 20 kilométerre, Hajmáson található Zselicvölgy Szabadidőfarmon egy új beruházás keretében plázst, víziparkot és wakeboard pályát építettek.…

Radics Gigi a szakadék felett

A Story 4 Tv csatornán futó Túrakommandó című műsor stábja úgy döntött, hogy még egy napot a Mátrában marad, hiszen bőven maradt még látnivaló.

Divat lett a kulacs!

A folyadékpótlás fontosságát talán már nem kell senkinek sem magyarázni, mindenki tudja, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen része. A…

Bemutató: Samsung Galaxy Buds Pro fülhallgató

A Samsung új generációs fülhallgatót mutat be, a Galaxy Buds Prót. Az új okoseszköz kiemelkedő hangzást, hívásminőséget, intelligens aktív zajszűrést és sokoldalú csatlakoztathatóságot biztosít. Mindezt…