Megérkezett a Samsung első, Thunderbolt 3 csatlakozós monitora

A CJ791 QLED monitor Thunderbolt 3 csatlakozóval fokozza a teljesítményt és még tökéletesebb tartalommegjelenítést biztosít a professzionális felhasználóknak és a szórakozni vágyóknak egyaránt.

Budapest, 2018. január 05. – A Samsung a 2018-as Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, CES) mutatja be első, Intel Thunderbolt 3-as protokollal felszerelt monitorát, az új CJ791-et. Az élvonalbeli, ívelt kijelzőcsalád legújabb tagjával a vállalat magasabb szintre emeli a csatlakoztathatóságban és a teljesítményben rejlő lehetőségeket. A szórakozásra és üzleti célokra egyaránt alkalmas, 34 colos CJ791 modell az egyforrású tápellátást és a feldolgozási sebességet hangolja össze a kivételes képminőséggel, valamint a kényelmes és hatékony felhasználói élménnyel.
A CJ791 felhasználóinak elég egyetlen Thunderbolt 3-as kábellel összekötni és dokkolni a monitorukat és a laptopjukat, így elkerülhetik a felesleges kábelrengeteget. A Thunderbolt 3 csatlakozás másodpercenkénti 40 gigabites átviteli sebességet biztosít, amely majdnem négyszer gyorsabb, mint az USB alternatívák. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a felhasználók a lehető legtöbbet hozzák ki a dokkolók, kijelzők és az olyan perifériás eszközök alkotta ökoszisztémából, mint a C-type USB laptopok és az olyan, asztali gépekhez tartozó kiegészítők, mint a különféle külső meghajtók és grafikai kártyák. A Thunderbolt 3 felületnek köszönhetően a CJ791-es monitor működése közben is képes tölteni a hozzá csatlakoztatott laptopok akkumulátorát maximum 85W teljesítménnyel.
„Az ívelt monitorok piacán úttörő Samsung folyamatosan keresi azokat az új megoldásokat, amelyekkel tökéletesítheti kijelzőit és amelyek mind a teljesítmény, mind a megjelenés terén felülmúlják a felhasználók várakozásait – mondta Seog-gi Kim, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának ügyvezető alelnöke. – A CJ791 egyszerre biztosítja a Thunderbolt 3-as csatlakozást, a kiváló ívelést és a QLED képminőséget annak érdekében, hogy megragadja és bevonja felhasználóit, miközben elősegíti a még jobb szervezést és hatékonyságot. Örömmel mutatjuk be a legújabb, innovatív kijelzőnket a 2018-as CES résztvevőinek.”
Hatékonyság a munkában
A CJ791 monitor letisztult, részletgazdag kialakításának köszönhetően az üzleti felhasználók egy sor feladatot hatékonyabban végezhetnek el. A 21:9-es képarány nagyobb felületet biztosít az egyszerre több alkalmazásban történő munkavégzéshez, míg a 3440×1440 pixeles, ultraszéles QHD felbontás 2,5-ször nagyobb képsűrűséget eredményez, mint a full HD megjelenítéssel rendelkező kijelzők. Így a szakemberek sokkal könnyebben olvasható formában tekinthetik meg a nagy méretű fájlokat, táblázatokat és adatbázisokat, anélkül, hogy bele kellene nagyítaniuk vagy görgetniük kellene.
A CJ791 akár egyedi munkaállomássá is alakítható, így az üzleti felhasználók élvezhetik a monitor rugalmasságát is. A kábelek számát lecsökkentő Thunderbolt 3 csatalakozónak, valamint a vékony kialakítású, keskeny kávának köszönhetően a CJ791 monitor kiválóan alkalmas az egyszerre több képernyőn való munkavégzésre, nem törik meg rajta a tartalom vagy a képek egysége. A képernyő dönthető, magassága pedig állítható, így a felhasználók a számukra legkényelmesebb pozícióban dolgozhatnak rajta.
A mezőny előtt járva
A Samsung CJ791 monitor lenyűgöző és valósághű részletei garantáltan elvarázsolják majd a gamereket, és szórakozást biztosítanak a lelkes amatőrök számára is. A képernyő QLED technológiája pontosan jeleníti meg a színeket a 125 százalékos sRGB spektrumon, és igazán egyedi vizuális élményt biztosít; a fekete mélyebbnek, a fehér fényesebbnek az árnyalatok pedig kontrasztosabbnak látszanak. Ez a kifinomultság 1500R hajlítással és az ultraszéles 178 fokos betekintési szöggel párosítva lehetővé teszi, hogy a felhasználók teljes képet kapjanak az őket körülvevő virtuális térről, és valósággal elmerülhessenek bármilyen látványban.
Az integrált játékosbarát funkciók extra előnyhöz juttatják a monitor felhasználóit az ellenfeleikkel szemben a Jákék Mód használatával, ami dinamikus gamma-beállításokat tartalmaz, így automatikusan igazítja minden egyes jelenetnél a szín- és kontrasztbeállításokat, hogy élethű környezetet hozzon létre. A CJ791 monitor 4 milliszekundumos (ms) válaszideje emellett finom átmenetet biztosít a jelenetek között, így ideális körülményeket teremt az autóverseny-, a repülés szimulációs-, valamint a harcos szerepjátékokhoz is.
###
A Samsung Electronics
A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat újraalkotja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a kamerák, a digitális készülékek, az orvosi eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

Related Posts

Tanúsítványokkal ismerték el a 2018-as Samsung Smart TV-k biztonságosságát

Több, világszinten is ismert tanúsítással foglalkozó szervezet ismerte el a Samsung Electronics Smart TV-khez kapcsolódó, Samsung Knox technológiát is magába foglaló biztonsági megoldását. A Samsung…

A Samsung új szintre emelte a sportolók és a rajongók közötti kapcsolatot az olimpián

A Samsung Electronics – a vezeték nélküli eszközök kategóriában az olimpiai játékok nemzetközi partnere – a sportolók és a rajongók közötti kapcsolattartás és digitális kommunikáció…

Megérkezett a Galaxy Note7: az okostelefon, amivel a nagy ötletek születnek

A Samsung Electronics, az okostelefonpiac vezető gyártója, tovább erősíti pozícióját a Galaxy Note7 bevezetésével. A készülék ötvözi a vállalat kategória meghatározó fejlesztéseit és a nagyképernyős…

Bemutató: Samsung Galaxy Buds Pro fülhallgató

A Samsung új generációs fülhallgatót mutat be, a Galaxy Buds Prót. Az új okoseszköz kiemelkedő hangzást, hívásminőséget, intelligens aktív zajszűrést és sokoldalú csatlakoztathatóságot biztosít. Mindezt…