Neked mit jelent Budapest?

A Te szavad, a TE városod – interaktív közösségi kiállítás nyílik a Budapest Projekt Galériában.

dsc_0018

A Budapest Projekt Galériában nyitja meg kapuit a főváros első, közösségi művészeti projektje, amely a lakosság aktív bevonásával jött létre. A különleges interakciók, egyedi installációk és a virtuális valóság eszköztárával felépített kiállítás rendhagyó módon fejezi ki a fővárosi lakosok és az idelátogatók számára a választ: mit is jelent nekünk Budapest?

A Fővárosi Önkormányzat városarculattal foglalkozó cége, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. október közepén indította útjára Neked mit jelent Budapest? – kampányát. A kampány valójában egy kreatív felmérést takar, melynek keretében a BVA egyetlen szóban várta a budapestiek gondolatait, érzéseit, a külön ebből a célból létrehozott szógyűjtő felületen. A különleges felmérés végső állomásaként a 100 legnépszerűbb szó listájából készült el a Neked mit jelent Budapest? – kiállítás.
A BVA által vezényelt szógyűjtés és így a kiállítás minden eleme is a lakosság hiteles véleményén alapul, amelyet fényújságokból készült, illetve más, interaktív installációk segítségével, valamint a virtuális valóságot is bevonó VR (virtual reality) eszközökkel tesznek “élővé” a szervezők. A tárlat emellett válogatott festészeti technikák vegyítésével és változatos tipográfiai elemekkel kelti életre a gondolatébresztő szógyűjtés eredményét.
A kiállítás szeretné mindenki számára még közelebb hozni, megszemélyesíteni és kézzel foghatóvá tenni mindazt, amit a város, a magyarság fővárosa jelképez. A program ideje alatt a látogatók saját kezűleg készíthetik el egyedi – kedvenc szavukkal ellátott – NUBU vászontáskájukat, így az élmény maradandóvá, egyben hazavihetővé válik.
A kiállításon megjelenő szavak egy olyan általános véleményt tükröznek, amely segíthet új tartalommal megtölteni Budapest saját identitását, amit az itt lakók képviselnek leginkább. Szimbolikus értelemben segíthet megtalálni a főváros valódi helyét, akár a közösség, akár az ország, akár a világ kollektív tudatában.

A különleges tárlat 2016. december 13-tól, a BVA által működtetett Budapest Projekt Galériában (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 14-16.) megtekinthető.
Megnyitó: 2016. december 12., 17.00 óra.

Related Posts

Király Gábor: Föld, amely kívül van a városon

A Godot Galéria 2020-as kiállítási évét januárban Király Gábor festőművész tárlatával indítja, aki első alkalommal mutatkozik itt meg. A Föld, amely kívül van a városon…

Állatkerti Örökbefogadási Top 10: ismét Asha, a kiselefánt a legnépszerűbb

Asha, az idén 3 éves kiselefánt vezeti az Állatkerti Alapítvány Örökbefogadási Toplistáját a 2016. első féléves adatok alapján. Második Sisi, a kölyök zsiráf, a tavaly…

Dunapest – Fesztivál a vízen

Szavakat megjelenítő vízesés, tematikus séták, utcaszínház, koncertek – a június 16-19. tartó kulturális fesztivál célja a Dunára irányítani a figyelmet

Élményekkel teli ünnepvárás decemberben a Müpa Kultúr Kültéren

Téli csodavilág és rengeteg program: idén is magával ragadó újcirkusz-produkciókkal, színházi előadásokkal, könnyűzenei koncertekkel és gyerekműsorokkal várja a nézőket a Müpa Sátor, népszerű karácsonyi dallamokat…