Németh Kristóf volt idén a titokzatos Jumurdzsák

2015. augusztus 20-án az egri Városi Díszünnepség keretei között, a tűzijátékot követően derült fény az idei Jumurdzsák személyére, aki ez alkalommal egy közismert színművész, a Játékszín igazgatója, Németh Kristóf volt.

Az eger.hu oldalon idén harmadik alkalommal indult el a népszerű online játék, a Jumurdzsák blog. Kálloy- Molnár Péter és Süveges Gergő után ismét egy férfi húzta magára az álarcot, akinek történeteit szűk egy hónapon keresztül tíz blogbejegyzésben lehetett nyomon követni.

Az elmúlt hetekben sok minden kiderült a Jumurdzsák álnév alatt rejtőző művészről. „Egészen pici gyerekként kukás szerettem volna lenni. A kis budai utcában, ahol felnőttem egy remek brigád járt hajnalonta. Összebarátkoztunk és engem, a tejfel-szőke kisfiút néha magukkal vittek egy-egy körre, húzhattam a nagy gép karjait, üríthettem a szemeteseket.”- írta egyszer.

Minden sorból árad a város iránt érzett szeretet, amolyan nagy Eger rajongó, melynek számos személyes oka is van. „Szinte leírhatatlan, hogy mi mindent jelent számomra ez a csodálatos város, Eger.”- szól a bevezető mondat. Aztán sorról-sorra közelebb kerültünk a megoldáshoz. A közönség 2015. augusztus 19-ig küldhette be a válaszokat, arra vonatkozóan, hogy vajon ki is bújt az írás mögé. A legszemfülesebbeket nyilván nem lepődtek meg a végeredményen, ugyanakkor a sok-sok tipp között többször találkoztunk Kautzky Armand és M. Kiss Csaba nevével is.

Közel 100 megfejtés érkezett, melynek többsége a helyes nevet tartalmazta. A helyesen tippelők között egy egri wellness- hétvégét, és egy speciális, helyieknek szóló ajándékcsomagot sorsolt ki Eger városa. A nyertesek: Nagy Valéria (Polgárdi), Ofra Lilla (Eger).

Németh Kristóf a leleplezésre kisfiával és szerelmével érkezett, aki a Szimfonik Live és Szekeres Adrienn koncertje után még egy éjszakára a városban maradt és újabb gazdag élményekkel gyarapította saját egri történeteit.

Ha valaki véletlenül lemaradt a Jumurdzsák blogról, megtalálja Kristóf személyes, egri történeteit az eger.hu oldalon.

Related Posts

Az Egri Vár Napja

1552. október 17-én a törökök feladták az Egri Vár ostromát és elhagyták Egert. A győzelem emlékére 2002 óta október 17-e minden évben az Egri Vár…

Húszéves az egri Végvári Vigasságok

2015-ben immár huszadik alkalommal lesz Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál az Egri Várban. Az évfordulóhoz illő színes programkínálat, számos egyedi tárlatvezetés és a közkedvelt, már nélkülözhetetlennek…

Jumurdzsák idén is blogol az eger.hu-n!

A 2013-ban elindított projekt idén is folytatódik. Kálloy Molnár Péter és Süveges Gergő után valaki ismét álarcot húz és blogolni kezd Egerről, magáról, a múltról…

Megújul az Egri Vár

„Nagy nyüzsgés” várja az Egri várba érkező vendégeket, olyan, amelyet 1551-52-ben tapasztalhatott az ostromra készülő várnép. Idén megújul az Egri Vár! Új, interaktív kiállítások nyílnak,…