Alexandra Frey – Autumn Totton: Én – Itt – Most – Kreatív mindfulness gyakorlatok

Az önismeret fontossága napjainkban szinte már elcsépelt frázisnak tűnik, noha nagyon sok ember nincs is annak tudatában, ki is ő valójában. Arra viszont ideje, pénze nincs, hogy önismereti kurzusokon találjon választ a kérdéseire.

 

Merre járnak a gondolataid? A múlton rágódsz, a jövő miatt szorongsz? Állj meg egy pillanatra! Gondold meg: mikor figyelted meg utoljára a felhők formáját? Mikor szívtad be utoljára egy virág illatát? Mikor érte nedves fű a talpad? Kószáltál mostanában csak úgy, céltalanul? Szoktál hálát érezni mindazért, amivel megajándékozott az élet?

Az önismeret hiánya gyakran abban a formában jelenik meg, hogy az ember tudatos célok nélkül él, vagy azt érzi, sodródik az árral, illetve gyakorta ugyanazokat a hibákat követi el az önismeretet nélkülöző személy.

Az önismeret tehát nem üres frázis, hanem belső lényünk, belső működésünk megismerése, melynek segítségével sikeresebb és boldogabb lehet az életben az ember. Azt is jelenti, hogy az egyén képes felismerni és kijavítani a hibáit, és így folyamatosan mindig egy magasabb szintre kerül a személyes fejlődésében.

Ez egy élethosszig tartó tanulás és tapasztalás, mely során (ideálisan) egyre bölcsebbé és kiegyensúlyozottabbá válsz. Ez hozzásegíthet ahhoz is, hogy benne tudj lenni a szárnyalás állapotában, amikor könnyen megy minden és képes vagy tudatosan irányítani a sorsod.
Ez a gyakorlókönyv fogódzót nyújt az apró dolgok újrafelfedezéséhez, és segít felszínre hozni a benned rejlő kreativitást. Rajzolj, színezz és vezess naplót a megfigyeléseidről. Járd be a feladatok kijelölte utat, és tapasztald meg a változást. Vegyél mély lélegzetet, nézz körül, és érkezz meg a jelenbe. Ne mondd, hogy majd holnap. Itt és most.
Alexandra Frey és Autumn Totton, a londoni The Mindfulness Project alapítói, a tudatos jelenlét tanítását és népszerűsítését tűzték ki célul. Kurzusaikon és szemináriumaikon a résztvevők olyan gyakorlatokkal ismerkedhetnek meg, amelyek gazdagabbá, teljesebbé, nyugodtabbá teszik az életüket.

Kiadó:JAFFA KIADÓ ÉS KERESKEDELMI KFT.
Oldalak száma:192
Borító:PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly:278 grISBN:9786155609435
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2016
Árukód:2682097 / 1157475I
llusztráció:GRAFIKA
Fordító:Kós Krisztina

A könyvért köszönet a Jaffa Kiadónak!

Related Posts

Könyvajánló – Susan Stuffelman: Gyereknevelés hatalmi harcok nélkül

Folyamatosan áll a bál otthon? Gyermekünket reggelente képtelenség kiimádkozni az ágyból, majd időben útnak indítani az iskola felé? Este kizárólag hosszas fenyegetőzéssel és alkudozással vehető…

The Mindfulnes Project: Én – Itt – Most

Merre járnak a gondolataid? A múlton rágódsz, a jövő miatt szorongsz? Állj meg egy pillanatra! Gondold meg: mikor figyelted meg utoljára a felhők formáját? Mikor…

Könyvelőzetes – Dr. Csernus Imre: A nő. Csajsziknak.

NŐ akarsz lenni. Jó nő. Boldog nő. Boldogabb, mint az anyukád, vagy jó néhány felnőtt nő, akit magad körül látsz, de nem tudod, mit tehetsz…

Könyvajánló: Belső Nóra : Depresszió

Depresszió. Egy sokak életét megkeserítő és tönkretevő állapot, amely megosztja a gondolkodó embereket, és amellyel sokan mind a mai napig nem tudnak mit kezdeni. Vajon…