Nóra-hálózat 10 városban a nők elhelyezkedéséért és esélyegyenlőségéért

A Nóra-háló az első országos, független munkaerő piaci szakmai hálózatként a nők képességeinek és tehetségének érvényesülését, a munkaerő piaci esélyegyenlőség megteremtését segíti.

letöltés

A gyermekvállalást követő gondozással töltött évek után munkát kereső nők 2014-től az ország tíz városában számíthatnak a civil szervezetek összefogásából alakult Nóra-hálózat segítségére. A 2014 júniusától Kaposváron, Pécsen, Szegeden, Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Gödöllőn, Székesfehérváron, Balatonalmádiban is elérhető helyi Nóra-pontok álláskeresési, karriertervezési és anti-diszkiminációs tanácsadást nyújtanak az érintetteknek, reintegrációs tanácsadást a munkáltatók számára, és a helyi munkaerő-piac sajátosságainak ismeretében ösztönzik, koordinálják a megyei/regionális együttműködést.

A hálózat ötlet- és projektgazdája a JÓL-LÉT Alapítvány, amely a női munkavállalás egyenlő esélyeinek megteremtéséért több mint egy évtizede dolgozik Budapesten, és működteti projektfinanszírozástól függetlenül állandó díjmentes tanácsadói szolgáltatását. Az Alapítvány jó kapcsolatot épített ki számos munkáltatóval, amelyek stratégiai szinten közelítik meg a kisgyermekes munkavállalók foglalkoztatásának kérdését – számukra a visszafogadó környezet kialakításához adják szaktudásukat a JÓL-LÉT tanácsadói.

A Nóra–háló tagszervezetei hisznek abban, hogy a nők megerősítése, gazdasági függetlenségének biztosítása a gazdasági-, társadalmi fejlődés alapja, a nők és férfiak közös érdeke. Ezért helyi programjaikkal minden érintettet megszólítanak. Céljuk, hogy a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával elindított Nóra-pontokon a JÓL-LÉT Alapítvány mintájára projekt-független, együttműködésen alapuló és folyamatos működést, a helyi igényekre reflektáló tevékenységeket valósítsanak meg.

Kapcsolat és további információ:

Kánya Kinga
programvezető

JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány
1114 Budapest, Károli Gáspár tér 2.
Tel./Fax: (+36) 1 319 0331
Mobil: (+36) 20 3383315
E-mail: kanya.kinga@jol-let.com
Web: http://www.jol-let.com

Related Posts

Női OKJ-s Toplista: gazdasági és sportedző képzések az élen

A pénzügyi-gazdasági OKJ-s képzések hódítanak a nők körében A nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések Top10-es listája szerint továbbra is a pénzügyi-gazdasági területek vonzzák legjobban a…

A nők a jövő vezetői?

A férfiak érzékenyítésére és erős női hálózatokra is szüksége van a jövő vezetőinek.

„A legjobb ötletek a konyhában születnek” – A coworking irodák a kreativitás, a tudásmegosztás és a közösségépítés színterei

Egyes szakértők szerint 2020-ra a munkaerő 40 százalékát szabadúszók, egyéni vállalkozók és független tanácsadók teszik majd ki. A gazdasági és a demográfiai változások folyamatosan alakítják…

Nyílt Nap és munkalehetőségek a veresegyházi General Electric-nél

A tavalyi nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel, a General Electric veresgyházi egysége, a Power&Water üzletág ismét kitárja kapuit a környék lakossága felé.