100 magyar népmese – A teljes sorozat egy kötetben

Folytatódik a Mesemúzeum és az Alexandra Kiadó közös programja. Decemberben egy kötetben jelenik meg a Magyar népmesék sorozat száz darabja. Az egyedülálló gyűjtemény egyik története elevenedik meg december 12-én a Mesemúzeum és az Alexandra Kiadó közös gyermekprogramján.

A Magyar népmesék sorozat valódi kulturális kincs: ezeken a meséken több generáció nőtt már fel, a történetek valódi családi mesék, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy közelebb vigyék a gyerekekhez a magyar népmesei hagyományt. A decemberben megjelenő 100 magyar népmese című kötetben a sorozat valamennyi darabja helyet kapott.
Az autentikus népművészeti és népzenei motívumokat követő Magyar népmesék egyike köré
épül a Mesemúzeum és az Alexandra Kiadó közös gyermekprogramja. Legközelebb december 12-én, szombaton délelőtt 11 órakor hangzik el egy mese a százból, majd a közös mesemondást és éneklést követően népi iparművész segítségével a történet hőseit, figuráit készíthetik el a gyerekek.
A Magyar népmesék sorozat 1977-ben született Mikulás Ferenc ötletéből. A Kecskeméti Filmstúdió vezetője és a sorozat rendezője, tervezője, Jankovics Marcell elhatározták, hogy az egyes epizódokban az adott tájegység népművészeti motívumait, viseletét és tájnyelvét jelenítik meg. A sorozat zenéjét az autentikus népdalelemeket saját dallamokkal elegyítő Kaláka együttes írta. Az így létrejövő képi, zenei és szövegvilágnak köszönhetően a Magyar népmesék népszerűsége több mint három évtized múltán is töretlen.
A Mesemúzeum és az Alexandra Kiadó közös gyermekprogramja idén novemberben indult, és júniusig havonta egyszer várják a Magyar népmesék kedvelőit.

Related Posts

Könyvajánló – Egressy Zoltán: Júlialepke

Régebbi és korábban meg nem jelent novellákat vegyesen tartalmaz Egressy Zoltán Júlialepke című új könyve. Az elbeszéléskötet június elején jelenik meg az Európa Könyvkiadó gondozásában.

Könyvajánló – Haász János: Felnőtteknek nem

A felnőttek ANNYIRA nem tudnak semmit!

Könyvajánló – Vámos Miklós: LEHETETLEN + RÖGTÖN

Vámos Miklós 1995 és 2003 között dolgozott televíziós műsorvezetőként. Beszélgetős műsorai kihagyhatatlan programok voltak: Vámos kiválóan kérdezett, vendégi – színészek, írók, zenészek – pedig remek…