Behálózva – Interjú Emma Chase irónővel

Emma Chase egy igen jó kedélyű, kedves hölgy, aki szenvtelenül bele tudta magát élni egy enyhén szólva is szexuálisan csapongó életet élő fiatal, sikeres üzletember bőrébe. Az alábbi beszélgetésből kiderül, hogy miként sikerült neki ez az „azonosulás”, mennyire számíthatunk a sorok között komoly érzelemre, és mindez hogyan bújik a humor köntösébe. Emma Chase írónővel az Athenaeum Kiadó munkatársa beszélget. 

709130

Athenaeum: A Behálózva az első könyved. Mennyi ideig tartott az írás? A romantikus-erotikus műfaj kézenfekvő választás volt számodra?

Emma Chase: 8 hónap alatt írtam meg. Álmatlanság gyötört akkoriban, így a regény nagy része az éjszaka közepén íródott. Igen, mindig is erotikus románcot akartam írni, nagyon szeretem ezt a műfajt. Olyan könyveket szeretek írni, amiket olvasóként is élveznék.

-Férfi szemszögből írtad a regényt, és sikerült lefestened pár igen érzékletes férfi sztereotípiát, főleg a narrátor főhősödet, Drew-t. Nehéz volt nőként „férfiaggyal gondolkodni?” Milyen reakciót váltott ki a férfi ismerőseidből az, ahogy őket látod, láttatod?

-Nem volt olyan nehéz Drew bőrébe bújni, mint gondolnád. Ő egy igazán erős, karakteres, határozott figura – tényleg egy hang a fejemben. Ösztönösen tudtam, hogyan érezne bizonyos dolgokkal kapcsolatban, még ha én nem is értettem vele egyet mindenben. Nem tudom, létezik-e a valóságban olyan férfi, aki teljes egészében úgy gondolkodik, mint Drew, de abban biztos vagyok, hogy a legtöbb férfi osztja a nézeteit – legalább egyet-kettőt. A férfiismerőseim és az olvasók pedig, nos, mind azt mondták: „Ez így igaz!”

-Kiken alapulnak a szereplőid? Drew és a férjed között van hasonlóság? Kate-tel van bennetek bármi közös?

-Szabad szájú srácok mellett nőttem fel, ők voltak a legközelebbi barátaim, és ők bizony nem válogatták meg a szavaikat előttem, ha az élményeikről meséltek. Ez persze hatással volt rám, és mondhatjuk, hogy Drew-ban benne van az összes férfi, akit valaha ismertem.
A férjem és Drew között az egyetlen hasonlóság, hogy neki is száraz, szarkasztikus a humora. Ő a legviccesebb ember, akit ismerek, és néha nem tudom, hogy megcsókoljam-e vagy megpofozzam. Általában mindkettőt.
És ami engem illett, igen, látom magam Kate személyiségében. Nagyon makacs, és nem hagyja, hogy Drew kihasználja, de egyben nagyon játékos is. Fontos neki a siker, de közben élvezni akarja az életet. A Kate-tel való azonosulás még inkább kihívássá tette a Fejvesztve írását, ami ugye Kate szemszögéből mutatja be a történetet, kicsit jobban izgultam ezért a narráció miatt.

-A sorozatodat sokszor hasonlították már A szürke-trilógiához, úgyhogy biztos ismerős a kérdés: mi szerinted a legfőbb különbség a te sztorid és E.L. James művei között?

-Szerintem a legfőbb különbség a humor. A Behálózva elsősorban egy romantikus komédia. Ráadásul Drew nem egy merengő, lelkiző karakter. Mr. Grey-jel ellentétben neki nincs sötét múltja, nincsenek démonai. Őszintén vállalja önmagát, imádja is magát, és maximálisan élvezi az életet. Kate nagyon szabadszájú, magabiztos. Tudja, mit akar, és nem hagyja, hogy bárki az útjába álljon.
Kate és Ana abban hasonlítanak, hogy az eszük nem feltétlenül azt diktálja, amire a szívük vágyik.

-A regény egy love story, a rosszfiú halálosan beleszeret egy lányba, akihez foghatót még soha nem látott, számtalan hódítása ellenére. Hiszel abban, hogy ez tényleg megtörténhet? Hiszel a sírig tartó szerelemben, a nagy Ő-ben?

-Abszolút. Nem hiszem, hogy tudnék ilyen történeteket írni, ha nem hinnék benne. A fikcióban mindig minden csodálatosabb, ragyogóbb, tökéletes. A valóságban kicsit göröngyösebb az út, kissé kevésbé káprázatos, de hiszek abban, hogy mindenki megtalálhatja az igaz szerelmet, valakit, akivel jóban-rosszban együtt marad. Csupán többet kell tenni azért, hogy a kapcsolat működjön.

-A humor fontos szerepet kap a könyvben, ugye komédiáról beszélünk. Volt olyan, hogy hangosan felnevettél írás közben?

-Igen, voltak részek, amiknél hangosan nevettem, ezeket szerettem volna leginkább megmutatni az olvasóimnak, mert úgy éreztem, ha nekem tetszik, talán ők is viccesnek találják majd. A hálaadás napi vacsora például máig megnevettet. Meg amikor Kate és Drew vitatkoznak, a mosoly levakarhatatlan az arcomról. Mesterien művelik.

-Mire számíthatunk a folytatásokban, a Twisted (Fejvesztve) és a Tamed (még nincs magyar címe -a szerk.) című következő két regényedben?

-A Fejvesztve Kate szemszögéből íródott és 2 évvel a Behálózva után játszódik. Az olvasók jobban megismerhetik Kate személyiségét, a gondolatait, a múltját, és a kapcsolatát Billyvel és Dee-Dee-vel. Bár nagyon humoros, sokkal komolyabb hangvételű, mint az első kötet volt, intenzívebb, drámaibb. Úgy gondolom, az olvasók mindenféle érzelmet átélnek majd olvasás közben, és látják majd, hogy Kate és Drew kapcsolata egészen új szintre lépett. A Tamed Matthew Fisher szemszögéből íródott, arról szól, hogyan jöttek össze Dee-Dee-vel a Behálózva idején. Nagyon élveztem írni, igazán mókás volt! Delores és Matthew fantasztikus figurák, jó volt, hogy részletesebben bemutathattam őket, és hogy különböző pillanatokat mutattam Drew és Kate életéből, amik az első könyvből kimaradtak.

-Hogyan ajánlanád a Behálózvát a magyar olvasóidnak?

-Ha van kedved egy szórakoztató, szexi sztorihoz, olvasd el a könyvem! Könnyed, forró, tartalmaz pár hasznos tanácsot, tökéletes egy esős délutánra vagy vakációhoz. Mint a főszereplőm, Drew Evans – a Behálózva tuti mosolyt csal majd az arcodra!

Szeretek visszajelzést kapni az olvasóimtól, ne legyetek félénkek! Megtaláltok itt:
Twitter (@emmachse)
Facebook
Goodreads.

A Behálózva online megrendelhető http://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantasy-krimi/behalozva-2

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalszám: 320 oldal
Megjelenés: 2014. június 10.
ISBN: 9789632933221

Related Posts

Könyvajánló – Sylvia Day: Rabul ejtve

Végre itt a nemzetközi sikersorozat várva várt 4. része: Eva és Gideon szenvedélyes szerelmének története folytatódik!

Könyvelőzetes – Colleen Oakley: Nem hagylak egyedül

Daisy Richmond gyermekkora óta tudja, hogyan szervezze az életét, még a mellrák sem zökkentheti ki. Tennivalói listájára a heti bevásárlás és a szakdolgozat megírása mellé…

Könyvajánló – Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

ELSŐ KATASZTRÓFA: FÉRFIAK Faith Duffy nehéz kamaszkor és nagy pofára esések árán tanulta meg, hogy a szerelemben nem szabad hinni, mégis egy nagyon gazdag és…

Könyvajánló: J. Kenner: Őrült vágy

Úgy nőttem fel, hogy hittem abban, hogy létezik jó és rossz, helyes és helytelen, fekete és fehér. Több eszem volt, minthogy megbízzak az emberekben. Aztán…