Könyvajánló – dr. Csernus Imre: A FÉRFI SRÁCOKNAK

Milyen az igazi férfi? Milyen az igazi, hiteles férfi?
És hogyan válhat valaki azzá?
Dr. Csernus Imre „A Férfi srácoknak” c. kötete a Jaffa Kiadó gondozásában, a 87. Ünnepi Könyvhét alkalmából jelent meg. A könyvéről stílusosan új helyén, Noszvajon, a Csendülőben mesélt. Csernus hiszi, hogy a természet a leghatalmasabb energiaforrásunk, ha képesek vagyunk időnként elcsendesülni, meghallani a természet zajait, már sokat tettünk magunkért. A nőkhöz, férfiakhoz és csajszikhoz már szólt egy-egy kötetében, most a fiatal férfiakon van a sor.
Csernus olyan, mint egy keserű pirula. Fájdalmas lenyelni, de ha sikerült, akkor a hatás nem marad el. Lehúz a mélybe, aztán – hogy mint a magyar olimpiai női vizilabda válogatott coach-ához méltó hasonlattal éljünk – ha elértük a medence alját, teljes erőből felrúghatjuk magunkat, és élvezhetjük a bőrünkön száguldó könnyű buborékokat, hogy aztán a vízből kitörve újra egy nagy levegőt vehessünk. Provokál, blöfföl, kimozdít a komforzónánkból – mindezt azért, hogy végre kinyissuk a szemünket, és meglássuk a valódi élet minden szépségét.
Nyugaton jól működő, bevett gyakorlat a sikerkönyveket időnként átdolgozni, adaptálni új idők új problémáihoz, kihívásaihoz. Az igen magas példányszámot megért „A férfi” című könyvével sem történt másként. A 9 éve kiadott mű a most 14-20 éves srácoknak szól. De vajon valóban mind felnőttünk?

Előbb-utóbb minden kamasz fiú szembe találja magát ezzel a kérdéssel, majd a problémával, hogy magára hagyatottan bolyong a felnőtté válás rögös útján. Hiányoznak a hiteles apai minták, miközben alig-alig lát túl a reklámok, a férfimagazinok, a tévéműsorok, a pornófilmek fogyasztásra buzdító, kaotikus világán.

A FÉRFI című könyvében Dr. Csernus Imre a felnőtt olvasókat igyekezett ráébreszteni, hogyan változtathatnak az életükön, ha nem jó irányba haladnak. A kötet ifjúsági, srácoknak szóló kiadása, melyet kezében tart az olvasó, a fiatal korosztálynak szolgál útmutatóul. A szerző sorra veszi mindazon problémákat, amelyekkel manapság egy fiatal fiúnak meg kell küzdenie, legyen szó a szüleihez fűződő kapcsolatáról, a lányokról, a szexről, a drogokról, a barátairól, a tanulásról, az autókról, a pénzről, az okostelefonokról, a média sugallta példaképekről vagy a Facebookról.

Hogyan tanulhatnak meg hallgatni az érzéseikre? Hogyan vállalhatnak felelősséget sorsukért? Hogyan válhat belőlük boldog, önmagukhoz hű felnőtt? Dr. Csernus Imre ebben a könyvében sem a levegőbe beszél: tanácsai olykor mellbevágóak és provokatívak, de mindig elgondolkodtatóak. Ha van hozzá fülünk, egy őszintébb, kiegyensúlyozottabb élet kialakításához adnak kulcsot.

Dr. Csernus Imre pszichiáter Bevállalja? című szókimondó műsorával robbant be a köztudatba. Évekig kezelt súlyos drogfüggőket, manapság inkább előadásokat tart, borászkodik. Új vidéki központját, a Csendülőt 2016. júniusában nyitotta meg Noszvajon, ahol a kávézó mellett dráma-tréningeket, előadásokat is szervez majd – mindezt természetesen a maga jellegzetes stílusában.

Linkek:
www.jaffa.hu
Kövess bennünket Facebook-on is:
www.facebook.com/jaffakiado

Related Posts

Könyvajánló: Belső Nóra : Depresszió

Depresszió. Egy sokak életét megkeserítő és tönkretevő állapot, amely megosztja a gondolkodó embereket, és amellyel sokan mind a mai napig nem tudnak mit kezdeni. Vajon…

Könyvajánló – Dobray Sarolta: Üvegfal

Számtalan, a bántalmazásról szóló könyv jelent meg az utóbbi években. Nyilván ennek markáns oka a családon belüli erőszak számának növekedése, akár az intézményrendszerbe kerülők, akár…

Révai Gábor: Beszélgetések a szerelemről és a szeretetről – Csányi Vilmossal és Bánki Györggyel

Kit ne érdekelne az a két legfontosabb érzelem, amit naponta élünk át, naponta hatja át minden emberi kapcsolatunkat, és amit sokszor mégsem értünk. Dőljünk hátra,…

Könyvajánló – Anna Black: Tudatos jelenlét

A „mindfulness” szót magyar nyelvre többféleképpen is fordítják. A pszichológiai szakirodalomban az elmúlt években a tudatos jelenlét kifejezés vált elfogadottá. Buddhista szövegekben az éber figyelem,…