Könyvelőzetes: Valerio Evangelisti: Indulj, inkvizítor!

1352-ben a fiatal Nicolas Eymerich domonkos barátot kinevezik az Aragóniai Királyság főinkvizítorává. Feladata súlyos terheket ró rá, s mindeközben még a hatalmát is meg kell szilárdítania az ellene irányuló intrikák kereszttüzében.

inkvizítor

És ha ez még nem lenne elég, hírét veszi, hogy Zaragozában és környékén egy pogány kultusz ütötte föl a fejét, melynek szálai talán egészen a királyi udvarig nyúlnak. Az inkvizítor atya nyomozni kezd az eretnekek után, ám azt nem is sejti, kutakodása milyen messzire vezet majd!
A közeli jövő Amerikájában egy excentrikus fizikus olyan forradalmian új tudományos elmélettel áll elő, amely már-már az ezotéria határát súrolja: űrhajókról beszél, melyeket az emberi gondolat energiája hajt, és a fénysebességnél is gyorsabbak! Szakmai körökben nevetségessé válik, és terveit csak egy szélsőséges elveket valló, feltörekvő politikus támogatja.
A 22. század végére megépülnek az első pszitronikus űrhajók, és egyikük, a Malpertuis, egy nagyszabású, vallásos hátterű expedíció keretében a Gamma Serpentis rendszer felé indul. Útját titkok övezik, de ha megtalálja, amit keres, az átrajzolhatja a világ jövőjét… de akár a múltját is, új irányt szabva egy 14. századi inkvizítor életének.
A történet központi figurája, Nicolas Eymerich valós, történelmi személy. Az 1320-1399 között élt olasz származású domonkos rendi inkvizítor karakterét Evangelisti kegyetlennek, gőgösnek, nyughatatlannak, ugyanakkor kiemelkedően intelligens, és művelt személyiségnek formálta, aki irgalmat nem ismerve védelmezi a katolikus egyházat a természeti, és természetfeletti erők fenyegetésétől.

Az olasz SF egyik legjelentősebb szerzőjének, a számos díjjal kitüntetett Valerio Evangelistinek Eymerich-sorozata új megvilágításba helyezi történelmünket, évekre elég gondolkodnivalót ad, és hozzá még izgalmas kalandnak sem utolsó. Először Olaszország leghíresebb sci-fi magazinjában, az Urania-ban jelent meg. Az olasz író igen nagy népszerűségnek örvend Franciaországban, Spanyolországban, Németországban, Portugáliában, köteteit már több nyelvre lefordították, képregénnyé, sőt számítógépes játékká adaptálták.

A kötetet kiadja a galaktika Kiadó, rövidesen a boltokban, és előrendelhető a következő linken:

http://galaktikabolt.hu/termek/valerio_evangelisti_eymerich_1_-_indulj_inkvizitor.html

 

Related Posts

Megjelent a Galaktika magazin 295-ös száma!

A Galaktika magazin októberi számát Dale Bailey művének befejező része nyitja, melyben egy művészcsoport öngyilkos partikon várja a világvégét. Robert Moore Williams SF-történeti gyöngyszeme a…

Könyvajánló: Valerio Evangelisti: Örökké élj, inkvizítor!

Nicolas Eymerich, Aragónia főinkvizítora 1365-ben száműzetését tölti Avignonban, V. Orbán pápa azonban különös küldetést bíz rá: föl kell kutatnia egy száz éve rejtőzködő katar eretnek…

Megjelent a Galaktika magazin augusztusi száma!

A Galaktika magazin augusztusi számában befejeződik Dušan Fabian kafkai ihletésű műve. Ted Kosmatka novellájában a világ két emberfajának gyilkos küzdelmébe pillanthatunk bele. Daniel Keyesre emlékezünk…

Szergej Lukjanyenko: Igék földje I. – A vas prófétája, Igék földje II. – A vas birodalma

A manapság az egyik legsikeresebb és legkedveltebb sci-fi szerzőnek ez a duológiája is egy igen érdekes alapötletből bontakozik ki. Ez pedig nem más mint, hogy…