Singer Magdolna: Veszteségek ajándéka – könyvajánló

Singer Magdolna író, újságíró, veszteségek kezelésével foglakozó terapeuta. Új könyvében szeretett és elvesztett dolgaink kezelésében segít.

Singer Magdolna: Veszteségek ajándéka - könyvajánló
Singer Magdolna: Veszteségek ajándéka – könyvajánló

Holnapján így ír magáról: „Mentálhigiénés szakemberként, gyásztanácsadóként gyászolókat segítek, különösen a korai veszteségek területén (vetélés, szülés körüli veszteség) nyújtok támogatást. Előadásokat, tréningeket tartok hospice, gyász témában. „Válás és újjászületés szemináriumokat” vezetek és egyéni segítséget nyújtok a válási gyász feldolgozása céljából. A gyászolókat segítő Napfogyatkozás Egyesület elnökeként temérdek feladatot látok el, mindezek közül most a legfontosabb annak előmozdítása, hogy elterjedjenek a gyászfeldolgozó csoportok az országban. Ennek érdekében csoportvezetőket képezek ki.”

A Veszteségek ajándéka című könyvben emberek mesélik el élettörténetüket, akiket súlyos csapások értek, de hosszabb-rövidebb idő után felismerték, hogy ezeket hogyan fordítsák önmaguk megerősítésére, fejlesztésére. 16 történet, ugyanennyi hős, aki így, vagy úgy, de túlélt olyan fájdalmakat, amelyekbe sokszor csak belerokkanni lehet.

Életünk biztonsága törékeny, nem élhetjük le veszteségek nélkül. Le kell mondanunk remek munkahelyekről, kedves barátokról, sőt, talán meghitt otthonunkról, megtaláltnak hitt szerelmünkről, értékes egészségünkről, szeretett hozzátartozónkról.

Sokan, akiket súlyos veszteség ért, mindent szívesen eldobnának, ha visszakaphatnák, amit elveszítettek. Mások azonban egy idő után úgy tekintenek ezekre a fájdalmas törésekre, mint szükséges fordulatokra, amik tovább terelték őket sorsuk kiteljesedése felé.

A Veszteségek ajándéka című könyvben emberek mesélik el élettörténetüket, akiket súlyos csapások értek, de hosszabb-rövidebb idő után felismerték, hogy ezeket hogyan fordítsák önmaguk megerősítésére, fejlesztésére. Ezek a történetek erőt adnak, utat mutatnak nekünk. Jó lenne megtanulnunk, hogy ne csupán megkeseredett túlélői legyünk saját életünk kisebb-nagyobb veszteségeink vagy olykor tragikus eseményeinek, hanem képesek legyünk észrevenni és elfogadni mindezek ajándékait is. Ha ez sikerül, akár mások támaszai is lehetünk, olyanoké, akik még nem tudtak rálépni a megerősödés ösvényére.

Jaffa Kiadó, 2012
206 oldal
Kötés: papír / puha kötés
ISBN: 9786155235351

Related Posts

Óriásplakát kiállítással vár a 100 szóban Budapest

Nyolc év és több mint tízezer történet! A 100 szóban Budapest mára már hagyományt teremtett a fővárosban, és évről évre egyre többen várják, vajon ki…

Megjelent Tandori Dezső új, egyben utolsó kötete

A szegedi Tiszatáj Kiadó gondozásában megjelent Tandori Dezső Felplusztulás, leplusztulás című könyve, mely a szerző 2018-ban és 2019-ben létrehozott műveiből készített bő válogatás – tájékoztatta…

92. Ünnepi Könyvhét – Megnyílt az országos eseménysorozat

Százötvennél több könyvkiadó köteteivel nyílt meg csütörtökön a budapesti Vörösmarty téren a 92. Ünnepi Könyvhét, amely vasárnapig az ország számos nagyvárosában is várja az érdeklődőket.…

Gárdonyi és Jókai dedikált kötetei is egymilliósnál magasabb áron keltek el

Gárdonyi Géza és Jókai Mór dedikált kötetei is egymillió forintnál magasabb áron keltek el az Antikvarium.hu 13. tematikus online könyvaukcióján, melynek során a 223 tételből…