Találkozások pályázat

Találkozások Online pályázat virtuális térben megvalósuló előadásokra

Rendhagyó pályázatot írt ki a Találkozások tehetségprogram keretében a Bethlen Téri Színház és a Manna Produkció; kifejezetten az online térbe készülő produkcióterveket várnak március közepéig, pályakezdő rendezőktől.

A szervezők célja a generációk találkozását segíteni, ezért a készülő produkciókban két pályakezdő és két tapasztalt előadóművészeti területen alkotó szakember közös munkáját támogatják.

A pályázat korábbi alapfeltételei megmaradtak, így a megvalósuló előadásban két művész szerepelhet, akik között legalább két generációnyi a korkülönbség – olvasható a Manna Produkció MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, 2015 óta minden évben meghirdetik a Találkozások tehetségprogram pályázatát. A sorozat produkcióinak létrehozásában a korábbi években olyan neves művészek vettek részt, mint Udvaros Dorottya, Gőz István, Tordai Teri, Igó Éva és Nyakó Júlia.

A rendezők, akiknek lehetőségük nyílt részt venni a programban, kaptak egy színházi teret a Bethlen Téri Színháztól és szakmai, menedzsmenti támogatást a Manna Produkciótól. Az előadás megvalósításához szükséges forrásokat a mentorprogram keretében már az alkotókkal együtt pályázták, az elkészült produkciókat közösen nevezték országos fesztiválokra.

A közelmúltban Valcz Péter, Csábi Anna, Cseh Judit, Gerencsér Anna és Dézsi Fruzsina rendezései számos helyszínen vendégszerepeltek a rendszeres repertoárjátszás mellett és több fesztiválmeghívást is kaptak.

A vírushelyzetre reagálva ebben az évadban kifejezetten az online térben megvalósuló előadásötleteket várnak a szervezők és most először tematizálták is a pályázatot, amelynek mottója a „találkozás” lett.

A közleményben Gáspár Annát, a Manna Produkció vezetőjét, a sorozat mentorát idézik, aki elmondta: az elmúlt hónapokban izgalmas megoldásokat látott arra, hogyan használja a most pályára lépő rendezőgeneráció az online tér adta lehetőségeket.

A pályázatban nincs műfaji meghatározás, színház, tánc és összművészeti projekt is beadható. A pályázó rendezők számára egyedüli kitétel, hogy olyanok jelentkezhetnek, akik még nem állítottak színpadra háromnál több egészestés produkciót. Azokat is pályakezdőnek tekintik, akik új műfajban próbálják ki magukat. Előnyt jelent a kiírás szerint, ha a projekt sokoldalúan használja az online tér adta lehetőségeket, ha biztosítja az interaktivitást a közönség és a szereplők között és bármilyen formában reagál a közelmúlt és a jelen történéseire.

A projektek megvalósításához a pályázóknak mentor rendezőket is meg kell nevezniük. A sorozat korábbi előadásainak mentori feladatait többek között Zsótér Sándor, Jordán Tamás, Mészáros Márta, Szikszai Rémusz, Vajdai Vilmos és Hegedűs D. Géza vállalta.

A Találkozások – Online részletes pályázati kiírása a https://www.mannaprodukcio.hu/talalkozasok-tehetsegprogram/ linken érhető el. A pályázatokat online kell benyújtani, március 16-i beadási határidővel.

MTI

Találkozások Online pályázat

A pályázat benyújtási határideje: 2021. március 16. éjfél
A pályázók köre:  pályakezdő rendező (aki még nem állított színpadra legalább 3 egész estés produkciót)
A bemutató helyszíne:  online tér – a Bethlen Téri Színház és a Manna Produkció webes felületei
A pályázat megvalósításának időszaka:  2021. március – szeptember

Pályázat honlap
Pályázat facebook oldala

Related Posts

Kezdődik a Thealter színházi fesztivál Szegeden

A Katona József Színház Médeia című produkciójával kedden kezdődik a 33. Thealter fesztivál Szegeden, a hatnapos rendezvényen klasszikus művek kortárs adaptációit, személyes történeteket, női sorsokat,…

Roma/képmás – Cigány/másképp filmpályázat

Roma/képmás – Cigány/másképp címmel hirdet filmpályázatot a romák kreatív és méltó ábrázolásáért a Cine-Fest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és a Dikh Tv. A pályázatokat augusztus 9-ig…

Umberto Giordano operájával nyit az Erkel Színház

Umberto Giordano Andrea Chénier című operájának új bemutatójával nyitja meg nézőterét a védettségi igazolvánnyal rendelkező érdeklődők előtt május 29-én az Erkel Színház, az Opera a…

Megjelentek a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat alkotói pályázatai

A Muzsikál az Erdő Alapítvány idén is várja a természet ihlette gyermekrajzokat, fotókat és irodalmi műveket. A hatodik alkalommal meghirdetett gyermekrajz-pályázatra óvodások, alsó és felső…