Zsolnay Fényfesztivál, Pécs

Pályázat a pécsi művészeti karos hallgatóknak

“Fényszőnyegfestő” pályázatot hirdetnek a Pécsi Tudományegyetem művészeti karának hallgatói számára a nyári Zsolnay Fényfesztivál szervezői.

Mint arra pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) hétfői közleményében emlékeztettek, az évről évre megrendezett, de tavaly a járvány miatt elmaradó Zsolnay Fényfesztivál egyik legintenzívebb élményét a közel harminc állomást magában foglaló belvárosi fénykörút bejárása kínálja.

A fénykörúton a közönség által egyik leginkább kedvelt alkotás a Fényszőnyeg, mely a pécsi Janus Pannonius utca burkolatának és házfalainak analóg fényfestéséből áll, és ezt tervezhetik meg most a művészeti kar diákjai.

Zsolnay fényfesztivál 2019 aftermovie

A hétfőn induló pályázattal egyrészt magas színvonalú bemutatkozási lehetőséget kívánnak biztosítani az idén 25 éves jubileumát ünneplő kar hallgatóinak, másrészt az intézményegységen belüli különböző szakok együttműködését is támogatják, az elbíráláskor előnyt élvez ugyanis, ha a vizuális alkotáshoz olyan zenei élmény kapcsolódik, melyet szintén a kar hallgatói hoznak létre – hangsúlyozták a közleményben.

A Zsolnay Örökségkezelő bízik abban, hogy a fesztivált megrendezheti az eredetileg tervezett időpontban, július 1. és 4. között, de ha a pandémia miatt erre nincs lehetőség, akkor a legközelebbi fényfesztivál alkalmával mutatják be az alkotásokat.

A felhívásra a PTE művészeti karának jelenleg aktív hallgatói egyénileg vagy csoportosan jelentkezhetnek május elsejéig. A szakmai zsűri értékelése nyomán az első három nyertes pályázó százezer forintos pénzjutalomban részesül.

A felhívással kapcsolatban további részletek olvashatóak a zsolnayfenyfesztival.hu/carpet-i-am oldalon.

MTI

fotó: Zsolnay Fényfesztivál 2020 facebook / Marsalkó Péter

Carpet I am

bővebb információ:
Fényszőnyeg festő pályázat honlap
Zsolnay Fényfesztivál facebook oldal
Fényfesztivál Instagram oldal

Kapcsolódó tartalom

Pénteken kezdődik online a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Ingyenes online programsorozatként rendezi meg a 41. Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF) április 9-től 18-ig a Budapest Brand nZrt. Mások mellett a 90. születésnapját ünneplő Novák…

Megjelentek a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat alkotói pályázatai

A Muzsikál az Erdő Alapítvány idén is várja a természet ihlette gyermekrajzokat, fotókat és irodalmi műveket. A hatodik alkalommal meghirdetett gyermekrajz-pályázatra óvodások, alsó és felső…

Június közepén rendezik meg a 3. utcaszínházi fesztivált Kapolcson

A tervek szerint június 11. és 13. között rendezik meg a 3. Bondoró Utcaszínházi Fesztivált Kapolcson. A nyárindító programsorozaton koncertekkel, utcaszínházi előadásokkal és karneváli forgataggal…

Találkozások Online pályázat virtuális térben megvalósuló előadásokra

Rendhagyó pályázatot írt ki a Találkozások tehetségprogram keretében a Bethlen Téri Színház és a Manna Produkció; kifejezetten az online térbe készülő produkcióterveket várnak március közepéig,…

Vélemény, hozzászólás?