English Folk Expo

A Hagyományok Háza képviseli Magyarországot egy angol folkfesztiválon

A Hagyományok Háza képviseli Magyarországot az English Folk Expo (EFEx) és a vele párhuzamosan zajló Manchester Folk Festival angol zeneiipari és kulturális eseményen.

Az intézmény listájáról az angol fesztiválszervezők a Muzsikást, az első lemezével idén Fonogram-díjat kiérdemlő Ötödik Évszakot, a rendhagyó hangszerelésével a népek kultúrája közti híd szerepét betöltő Pengetős triót, valamint a különleges női energiákat felszabadító Dalinda a capella triót válaszották ki, hogy zenéjükkel reprezentálják a sokszínű magyar és Kárpát-medencei hagyományos kultúrát – közölte a Hagyományok Háza pénteken az MTI-vel.

A meghívott előadók közül a Dalinda és a Pengetős trió mindemellett a Hagyományok Háza nemzetközi portfóliójának is résztvevője.

English Folk Expo Showcase

Az expóra és a fesztiválra – melynek korábbi kiemelt országai között szerepel többek között Dánia, Skócia és Írország is – a Hagyományok Háza tíz, a magyar népzene és világzene területén tevékenykedő, kiváló eredményekkel és előremutató munkássággal bíró szakmai képviselőt is delegál, akik a kiválasztott zenekarok mellett hozzájárulnak a magyarországi kulturális szektor megismertetéséhez, emellett kapcsolatteremtő diplomáciai és promóciós tevékenységük révén fontos kapuk nyílhatnak meg a jövőben a hazai folkegyüttesek és kulturális szervezetek előtt.

Az évente megvalósuló English Folk Expo (EFEx) és a vele párhuzamosan zajló Manchester Folk Festival nemzetközi szinten az egyik legfontosabb zeneiipari és kulturális esemény, amelyen a helyi, népzenei indíttatású professzionális zenekarok mellett minden évben egy kiemelt vendégország kultúrájával is megismerkedhetnek a műfaj szakmai és piaci képviselői, valamint a közönség.

A szervezők pénteken hivatalosan is bejelentették, hogy az idei évben Magyarország kerül az EFEx fókuszába.

Az English Folk Expo (EFEx) egy jótékonysági szervezet, amely különféle projektekkel és kezdeményezésekkel támogatja az angol népzenei szektort. Fesztiváloknak és különféle szakmai eseményeknek adnak otthont évről évre, hogy a legígéretesebb, népzenéből táplálkozó, akusztikus és tradicionális hangszereken megszólaló együtteseket bemutassák a közönségnek. A Manchester Folk Festivalt minden év októberében rendezik és átlagosan 180 zeneipari képviselőt hívnak meg, hogy a háromnapos rendezvényen több mint 40 előadóval ismerkedjenek meg.

MTI

English Folk Expo és Manchester Folk Festival

2021 október 21-23.

English Folk Expo Showcase 2021 honlap
English Folk Expo facebook oldal
Manchester Folk Festival honlap
Manchester Folk Festival facebook oldal

Related Posts

Az egyetemisták és főiskolások 2024-es országos turisztikai találkozója

Az egyetemi közösségek találkozásának egyik legfontosabb nyári színtere lett az EFOTT 500 EFOTT-bérletet ajánl fel a Kulturális és Innovációs Minisztérium a külhoni felsőoktatási intézmények számára…

Csinibaba a Budapest Parkban – előváráslás!

Egy különleges eseményre invitálunk meg, ami a koncert és a színház fúziójából jön létre 2024. május 23-án. A Budapest Park és a Katona József Színház…

Django Feszt Budapest 2023

A Margitszigeten rendezik meg idén a Django Feszt Budapestet A margitszigeti Kristály Színtérben rendezik meg idén a gypsy dzsessz magyar előadóit felvonultató Django Feszt Budapest…

Szerdán kezdődik a már teltházas Fishing on Orfű fesztivál

Mások mellett Péterfy Bori, a Vad Fruttik és a Hiperkarma fellépésével kezdődik meg szerdán a június 29. és július 2. között több mint 130 zenei…